Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Okouzlující námořník Jacob se rozhodne zastavit tyranského kapitána a zachránit unesené dítě. Na své misi získá nečekaného spojence v podobě mořské příšery. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (116)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animovaná pohádka, s dobrou premisou. Pirátská verze Jak vycvičit draka mě však neurazila, ale ani nenadchla a to mám pro toto zasazení slabost. Na takto jednoduchý příběh, který má výrazně slabší scénář než draci jsou dvě hodiny příliš a absence humoru a dechberoucí akce tomu nenapomáhá. Navíc svět mořských příšer není ani tak zajímavým a Červený běs má sotva polovinu osobnosti, co Bezzubka. Navíc je celý děj mnohem méně přirozený a více příhodný. Po všech stránkách průměrná záležitost, která má dost nezasloužený konec hodný protočení očí. Neškodný na jedno zhlednutí, ale asi to není něco, na co by člověk vzpomínal, natož měl chuť si to dát znovu. Škoda, lehce promrhaný potenciál. 5/10. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě bylo velmi milé překvapení. Než jsem viděla tenhle film, tak pro mě byl jasným vítězem na nejlepší animák roku (Oscara) Kocour v botách, ale po tomhle je to rozhodně tenhle snímek. Animace je krásná, když se na obrazovce objeví ďás, ty kontrastní scény s ďasem a malou Maisie (například pod vodou) jsou naprosto dechberoucí. Příběh je vcelku taky povedený a moc mě to bavilo. ()

Reklama

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Bol príbeh inšpirovaný Ako vycvičiť draka? Možno hej, je to rámcovo podobné. Ale! Boli tu parádne súboje s morskými príšerami. Hlavne úvodná bola fakt pecková, to patrilo k tomu najlepšiemu čo som videl v animovaných filmoch. Graficky taktiež lahoda, tá voda, podarené postavy, nádherné kráľovské mesto. Mňa to proste bavilo, malo to napätie, decká to bavilo. Malo to aj milé zvieratko, vtipné momenty. Fakt dobrý animák. Režisér má asi rád červenú, lebo po Veľkej šestke (slvelý animák) tu máme toto s červenou príšerou. Za mňa silné 4*. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vypadá to na nejlepší animák roku 2022! Já ani nevím, kde začít, napadá mě tolik pozitiv. Začnu tedy animací, která je naprosto, ale naprosto luxusní! To je neskutečné, co animátoři v dnešní době dokáží. Ta voda, moře, listy na stromech, kmeny stromů, dlažba, lodě, no prostě vše vypadá jak živé, skutečné, jako z reálného světa. To je prostě lahoda se na to dívat. Dále musím ocenit velmi dobrý soundtrack a především děj filmu, který není tuctový, ale diváka naopak čeká nový neokoukaný příběh. To „pirátské“ dobrodružství mě neskutečně bavilo. Za mě určitě a jednoznačně nejlepší animák roku 2022. ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Mnohem dětinštější, než jsem očekával, což by ale nemusela být chyba, pokud by tvůrci dokázali alespoň ta prťata pobavit, ohromit či okouzlit, což se v mých očích nezdařilo až překvapivě katastrofálně. Jsme již léta zvyklí na alespoň základní míru vnitřní konzistence, hravosti a zábavnosti i u průměrných spotřebních animáků. Je pro mě tedy nezměrně překvapivá zejména absence toho všeho v tomto konkrétním případě. Několik nádherných scenérií, ale za nimi svět tak plochý jako ta pověstná neosvícená placka, postavy animačně i charakterově bez byť jen záchvěvu života nebo opravdických emocí, samá umělost, šablonovitost, nemastnost, neslanost a planě ukecaná nuda i pro ty pidižvíky, na které to zacílilo. Nejlepší je to v kraťoučkých momentech klasické disneyovské nespoutanosti a ztřeštěnosti, o to víc však pak vystupuje, jak mdlá podstatná většina stopáže přitom je. Moc jsem si přál, aby to byla báječná nápaditá jízda, měnící ideálně i dospělé publikum v malé dobrodruhy, recept z daných přísad pod dohledem zkušených šéfkuchařů přece nemohl minout... Pro mne zklamání přímo monstrózních rozměrů! ()

Galerie (13)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama