Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Spielbergovho Hooka radím medzi jedny z tých absolútne najlepších filmov aké som kedy videl - čo si síce sám neviem celkom vysvetliť - a preto som len uvítal film, ktorý ponúka na svet Petra Pana aj trochu iný pohľad. Takže zasadám do kresla, vopred naučeným pohybom narvem CD do počítača a čakám... Hľadanie Krajiny-Nekrajiny sa predo mnou pomalinky odvíja a ja sa aj napriek obrovskej snahe začínam trochu nudiť - teda, nie nudiť ako nudiť - proste sa len nebavím tak, ako by som dúfal. Samozrejme, že to netrvá dlho a zhruba každých päť, desať minút ma dorazí nejaká scéna, či nápad, ktorý ma zaručene preberie z miernej apatie, na aj tak - to nevysvetliteľné šteklenie v podbrušku, ktoré som mal počas celého sledovania Hooka sa tu objavuje len sporadicky. Film pomaly končí a ja si v duchu vravím: 'Fajn. Ďalšia veľmi pekná štvorka.' Ale čo to? Nasleduje salva vynikajúcich scén, ktoré ma úprimne rozplakali a vyčarili mi na tvári úsmev od ucha k uchu - a to som ešte nevidel záverečnú divadelnú scénku... Krása, nádhera, brilantné skĺbenie príbehovej plnosti a režijnej zručnosti, to všetko vznášajúce sa v nepostihnuteľnom, rozprávkovom opare - vrelo odporúčam. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlidštějších a nejkrásnějších filmů co jsem kdy viděl. Krásný příběh o tom jak jeden muž, s chlapcem v sobě, žije ve svém fantastickém světě. Jediní kdo ho můžou chápat jsou Ti, kteří mají stejnou fantazii jako on. Asi nejlépe je rozdílný pohled lidí okolo Barriho ukázán, když on vchází do svého pokoje (který je jeho vysněným světem v kterém vidí krásné věci) a jeho manželka jde do druhého, svého pokoje, který je celý ponořen do tmy... Geniální atmosféra, která ve vás vyvolá krásné pocity. Herci kteří ze sebe dostanou všechno a ve vás vyvolají emoce, o kterých jste možná ani nevěděli. O Peteru Panovi se v česku opravdu moc neví, ale tento film funguje jako skvělý naviják a pochybuji, že se najde hodně lidí, kteří po shlédnutí tohoto filmu nebudou mít chuť přečíst si knižní verzi. Johny Depp hraje, jak je jeho zvykem posledních pár filmů, opravdu úchvatně a přesvědčuje o svém skvělém herectví snad i mrtvoly. Depp je věrohodný, ztotožněný se svou postavou a je z něj cítit, že to pro něj není jen malá role, ale opravdová hlavní role na, které stojí film a on nezklame ani v jedné vteřině. Kate Winslet není jen "ta holka z Titanicu", ale je to opravdová herečka, která mě po Věčném svitu neposkvrněné mysli a Hledání Země Nezemě, přesvědčila o svých kvalitách. Dustin Hoffman v malé roličce velmi potěší a jeho hlas je velmi příjemně silný a charismatický(v originálu). Hudba je krásná a režisér mě přesvědčil o hodně více než v jeho minulém projektu. Jeho láska k látce je opravdu cítit v atmosféře, která je perfektně chvílemi až pohádková. Tento film si zaslouží oscara!! Je to krása, citlivý film, který vám nakonci nechá v očku nejen jednu slzičku, ale i v duši malé potěšení... že se stále točí filmy s velkým F.... ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Režisér Marc Foster mě už zase (po Plesu příšer) naprosto uchvátil. Co se mohlo v rukou méně talentovaného tvůrce zvrhnout v ubrečenou tuctovou limonádu dokázal přetvořit v opravdu krásný, jímavý film, u kterého se nebudete stydět, že nějakou tu slzu nakonec uroníte. Obsazení se nedá označit než jako skvostné. Velmi lituji, že mi film v kinech utekl... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Okouzlující a dojemný příběh s neskutečnými hereckými výkony i v těch nejmenších rolích a obrazy, které i přes svých pouhých několik vteřin chytají za srdce i po mnoha zhlédnutích. Světlo v očích ústředního snílka, krásná Kate Winslet a dobráckost Dustina Hoffmana mě vzaly do Nezemě. A já se tam vrátím kdykoli budu chtít. Můj dlouholetý klenot pro melancholické večery. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Teda, sklamanie. Zdalo sa mi to neskutočne dlhé a páčila sa mi na tom akurát hudba a premiéra na konci v divadle. Na sledovanie tohto filmu musíte byť asi správne naladení, čo sa mi nestalo. Postava Johnnyho Deppa podľa mňa až tak dobrá nie je a celkovo tu na mňa pôsobí fakt ako úchyl, v niektorých rolách mu to sadne, ale tu sa to veľmi nepodarilo. Nezáživný snímok o tom, ako vznikol slávny Peter Pan, mi nič zaujímavé nepriniesol ani nepridal. Nadhodnotený príbeh muža s dušou dieťaťa a jeho Petra Pana, ktorý ma nikdy neokúzlil, čo teraz môžem povedať aj o jeho zrodeniu. Ako by som tušil, oddiaľoval som zhliadnutie snímky na dobu neurčitú a rozhodne som v uplynulých rokoch nezmeškal nič, čo by ma malo výraznejšie ochudobniť. Na druhú stranu filmu nemožno veľa vytknúť, len je určený pre diváka, ktorý má schopnosť vidieť veci, ktoré mňa spoľahlivo míňajú. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Pri natáčaní scény, v ktorej Sylvia (Kate Winslet) s rodinou večeria u Barriovcov, nainštalovali pod stôl prdiace zariadenia. Spustili ich vždy, keď to uznali za vhodné, aby tým uvoľnili napätú atmosféru. Deti potom nemuseli hrať predstieranú veselosť, ale pôsobili prirodzene. Tento nápad navrhol Johnny Depp (James M. Barrie). (skrecok1581)
  • Ačkoli Barrie (Johnny Depp) požaduje pro sirotky 25 míst ve svém publiku, v obsazení filmu je uvedeno pouze 15 sirotků. (Kulmon)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama