Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Petr Farrelly je zajímavý režisér a jeho Oscarová Zelená Kniha patří mezi mé oblíbené filmy a bylo s podivem, jak někdo, kdo se celý život točí kolem hloupých komedíí nakonec dokáže natočit něco takového a byl jsem zvědav jak si poradí s tímhle, ale vyšlo to nakonec na průměr. Rozhodně jde o zajímavý a netradiční pravdivý příběh, kde Zac Efron hraje sympaťáka i blázna zároveň, ale na můj vkus tu nebylo extra nic výrazného. Humorná vložka mi vůbec nesedla, nepřišlo mi to vtipné, vizuálně mi to přišlo občas televizní a když došlo na Vietnam, tak nedošlo ani na pořádnou akci. Něco zajímavého se začlo dít až v poslední půl hodince, kde útok viet congů na město nepostrádal alespoň napětí a Russel Crowe měl po delší době opět zajímavější roli, ale i tak celkově vzato za mě max lepší průměr. 6/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film jsem zaregistroval náhodou, ale něco tak hvězdně nabité si prostě nenechám ujít. Příběh je prostý, ale rozhodně v sobě skrývá i hlubší myšlenky. Navíc Zaku Efronovi nelze upřít, jak dokonale mu role roztomilého trumbelína sedí. U díla jsem se proto výborně pobavil, dozvěděl něco málo nového a zajímavé nápady tvůrců mne vážně potěšily. Není to však úplně prosté, film se pozvolna transformuje z komedie k vážnému dramatu, jenž by nám také rád vštípil nějaké to poselství. No ale ono to celkem funguje! Celek je to zdařilý a o mém hodnocení jsem měl jasno relativně brzy.  PS: Nepochybuji, že jsou lidé schopni všelijakých pitomosti, ale fakt, že je dílo inspirováno skutečnou událostí mne zaskočil. 75% ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ještěže vojáci měli takového kamaráda-prosťáčka z Inwoodu, co jim zaobstaral v pravou chvíli pivo. Jinak nevím, jak by asi přežili těch několik hodin v zákopu zcela bez tekutin. :o) *** Ještě nedlouho před zhlédnutím jsem příliš netušil, kdo to je Zac Efron a teď už vím, že Zac Efron je minimálně velký sympaťák, který dokáže s gustem utáhnout dvouhodinový film. Také jsem neznal tenhle reálně odehraný, lehce absurdní příběh z dob Vietnamské války a líbilo se mi zpracování, které i přes výrazný komediální žánr reflektuje reálnou válečnou situaci v nejedné vážné scéně, nebojí se přidat drama ve vhodně vyvážené dávce a funkčně ho propojit s vývojem hlavní postavy (to je už tedy řádná deziluze, když si u dalšího kamaráda Looneyho málem Chicky ani na to pivo nevzpomněl!) nebo rozehrát na malém prostoru i pár dalších myšlenek a motivů – kupř. v souvislosti s paralelně probíhající „informační válkou“ na poli médií a mediální reflexe ve víru záměrně zkresleného podání událostí v TV. Potěšily zprostředkované příhody s postavou novináře a vůbec ty dvě hodiny jsou tady doslova nabité dobrodružnými zážitky v souvisle napínavém příběhu, který nabízí exkurzi do odlišného politického stavu a doby v exotické lokaci, zároveň ale dokáže odlehčeně připomenout i takovou, asi mnoha z nás zažitou prostou situaci v podobě zmeškání plánovaného spoje s odjezdem a následných trampot poté řešených. ** Přestože moje osobní jednička z amerických komedií aktuální post-covidové éry (Hundreds of Beavers) zůstala nepřekonána, byl jsem nebývale spokojen až nadšen. Jen škoda, že další takto skvělý film s potenciálem zabavit i oslovit široké publikum zcela minul ČR/SR kino distribuci. [90%] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno si o pár desiatok rokov Efron povie, že práve táto životopisná úloha bola jeho životná. A asi bude mať pravdu. Nie je príliš pochopiteľné, prečo Chickie absolvoval tento "výlet" a potom ani nie je prekvapením, že každá postava vo Vietname sa nad tým čuduje stále tým istým spôsobom. Film ma oslovil, páčil sa mi, vyvolal ako dobrú náladu, tak nepríjemné pocity presne také, aké chcel Farrelly vyvolať. Avšak nedozvieme sa vlastne nič, čo by sme už dávno nevedeli a za nás to prvýkrát v živote zisťuje práve Chickie. Vojna je neriadený chaos, vedú ju ľudia, ktorým ide o osobný prospech a nešťastní civilisti neunikajú pred jednou či druhou stranou, ale pred akýmkoľvek bombardovaním a vraždením, len aby si zachránili život. 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pohodová válečná komedie v souladu s nedávnou PBS sérií (x), tj. "ani nevíme, proč tam bojujeme", celý je to patová fraška plná vládních dezinformací... Efron jako zprvu naivní a srdcařský budižkničemu je super obsazený, ke 4* mě definitivně přiklonila závěrečná část a působivá rekonstrukce Saigonu během zrádný ofenzivy Tet. Trhák to není, nicméně akorát fajn balanc humoru a vážný látky. ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno