Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

SAS: Rogue Heroes jsou začátky Special Air Service, speciálních jednotkek britské armády. David Stirling je výstřední mladý důstojník britské armády, který je hospitalizován v Káhiře roku 1941 po nehodě při výcviku. Nudí se a je přesvědčen o tom, že současné speciální jednotky komanda nefungují. Proto vytváří radikální plán, který je proti všem pravidlům moderního válčení. Pro malou tajnou jednotku chce totiž naverbovat ty nejtvrdší, nejodvážnější a nejbystřejší vojáky, kteří by za nepřátelskými liniemi vytvořili chaos. Stirlingův nový tým je na jednu stranu komplikovaný a bezohledný, na druhou stranu však velmi statečný a hrdinský. - "Now the blood will flow." ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Brilantní záležitost - má to šmrnc, vtip, akci, hloubku… a ku*va skvělou produkci. Takhle nějak by někdo měl natočit film o založení Navy Seals, Roy Boehm by si to taky zasloužil. Ale tohle po první sezóně o Amících není, ostatně jejich žabí muži si teprve kdesi zkoušejí skafandry, paragáni se začínají cvičit a Rangers jakbysmet. Kucí z SAS byla parta pěkně drsnejch chlapíků a co uměli s Land Rovery a Vickersy se stalo legendou - a právě tu tady médium veřejné služby v roce 2023 brilantně zachytilo. Pěkně po anglicku, s tunou humoru suchého jako písek u Tobrúku, skvělým soundtrackem a hlavně velmi dobrým storytellingem. Za mě créme de la créme z druhoválečných minisérií! Rád si někdy dám znova. 90 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem čekal Bratrstvo neohrožených, ale dostal jsem Tucet špinavců. A je to dobře. Seriál má tempo, vtip a postavy, které nejde nemít rád. Akce by snad mohlo být trošku víc, ale ta, co tu byla, stála za to. Baví i zákulisí, výcvik a řada dalších propriet, které jsou s válečnými projekty neodmyslitelně spjaty. Nejmenší výhrady nemám ani k hercům, kterým z mého pohledu vévodí Jack O´Connell a nádherná Boutellka. Potěší i Alfie Allen v kladné roli. No a pak je tu naprosto boží muzika. Nevzpomenu si na seriál či film, kde bych si mohl poslechnout AC/DC, Motorhead, The Clash nebo třeba Cockney Rejects a Sham 69. Dívat se na vybuchující letiště za doprovodu New Rose od The Damned je prostě zážitek. Nějaké mouchy tu jsou, ale tak počítám s tím, že do příští série je tvůrci vychytají. A když ne, tak to zase tolik vadit nebude. 85% ()

ER 

všechny recenze uživatele

Zrod legendárního pluku SAS v podání S. Knighta a hereckého ansámblu vypadá parádně. A vcelku i věřím, že to byla solidní banda, která vydržela 15km pochod bez vody v rozžhavené poušti. Jejich jedinou radostí byl rum a zabíjení fašistů, ale děj se nevyhýbá ani pikantním scénám jako je setkání s Winstonem Churchillem. Po úvodním rozjezdu a seznámení se s postavami začne být "veselo" i na bojišti. A jak jsme v každé epizodě upozornění, tak jde pořád o skutečné události. Nezbývá než doufat, že bude druhá řada. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

na zabití času fakt dobré ... některé postavy jsou tady fakt mírně řečeno ujeté ... ale asi o to víc to je zajímavější ... já bych ocenil víc akce a střílení a víc přepadů ze zálohy ... než jen kecání a snažení se o vykreleslení charakterů, které jsou mi mírně řečeno úplně u zadečku ... SAS ... to je banda pěkně tvrdejch chlápků ... jak si je představuji ... ne jen psychouši, co se rádi perou ... trochu degradace pane Rytíři ... ne ?! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • I když jsou repliky německých Messerschmitt Bf 109 vcelku povedené, můžeme si všimnout, že některé z letounů mají nesmyslně místo třílistých vrtulí čtyřlisté. (p3tris)
  • David Stirling (Connor Swindells) je na konci epizody zajat Němci, to se datuje k lednu roku 1943. Bohužel tank v německých jednotkách je americký MBT (Main battle tank). Tento fakt, vzhledem k využívání kořistní techniky během 2. světové války, můžeme ještě přehlédnout. O dost hůř se přehlíží samotný tank, tím je M60. Ten se začal vyvíjet až v polovině 50. let. První varianty se do služby dostaly až v roce 1959. (DavidSe)
  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama