Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera  a atmosféra, včetně hereckých výkonů. Výsadek nad bouřící pouští zobrazuje pravé peklo. Série však nenabízí víc než mnohé další válečné snímky nebo seriály. A tady mám navíc pocit, že větší roli hrála fantazie scénáře než realita. Což mi u snímků s reálným základem vadí. Milostná linka s překrásnou špionkou byla nevynalézavá banalita, která by se spíš hodila do romantického filmu – a to spíš ještě starého romantického filmu. To už Paddyho vztah k příteli byl aspoň neotřelý – tedy aspoň ve válečném filmu. A když se ještě vrátím k výsadku v bouři – neměli by se spíš potomci vojáků naštvat? Protože mnohem víc než hrdinství to bylo ukázáno jako tupé a zbytečné riskování, za které by si velitel zasloužil stát před vojenským soudem. SHRNUTÍ: Válka je drsná, ale my už tam tu romantiku nějak dostaneme. I když možná poněkud lacinou. (1. série) ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

O vzniku jednotek SAS s nadsázkou a v brutálně zábavné formě, která však dokáže zahrát i na city, když je to zrovna potřeba. Pravda, ze začátku se seriál trošku táhne, ale jakmile se naverbují členové této pošahané partičky a zabydlí se v poušti, začne nabírat ty správné obrátky. A hlavně může přejít na čistku nácků v africké poušti, navíc podpořenou skvělým hudebním doprovodem v čele s AC/DC, Damned, Clash, Johnny Thunders, Motörhead a spoustou dalších. Po docela slabé poslední řadě Peaky Blinders nám Steven Knight naservíroval svěží jízdu, u které bych se další sérii nebránil. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Jak už to v podobných případech bývá, malá uveřitelnost, ale je to podle pravdy. Největším plusem je, že minisérie není natočena jako zběsilá válečná akce, ale jedná se o pravý film, se vším všudy. Dalším plusem je, že je to natočeno v hezkém retro duchu, s kvalitou skoro velkofilmu. Je to samozřejmě chlapácké a doplňuje to klasická rocková hudba, např. AC/DC při jízdě kolony aut v poušti. Což nevylučuje jazz v baru v Káhiře. Protože se to odehrává v Egyptě a pohled na vojenský tábor pod pyramidami je taky dost nevšední. Já jsem dal na jeden zátah a nebránil bych se další sérii, protože konec to úplně nevylučuje. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Střihem počítačové hry, kde jsou zdůrazněny jen vybrané zlomky skutečného vzniku SAS a tak aby dnešní klipová generace vydržela u děje....Milovníci historie asi budou tiše trpět. Má to sice 6 dílů, ale vypovídající  hodnota bude tak 10%. Mám rád válečné filmy, techniku a tak jsem hodně zaslepen, proto dávám 4 a vzápětí uberu jednu... Tohle není důstojná oslava britského válečnictví. Navíc to vyzní jako, že neschopnou armádu zachrání komando SAS...tak ploché to jistě nebylo. Škoda, třeba jindy.. Oslavné komenty mě tu fakt baví....)) ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Mám rada britské seriály. Tento som začala pozerať na základe hodnotení mojich obľúbených užívateľov a hneď sa pridal aj manžel. Hlavné postavy a vážne akcie, ktoré striedali vtipne podané scény nás nepustili od obrazovky. K tomu výborná hudba, krásne zábery krajiny. Svoje spravilo aj vedomie, že seriál je spracovaný podľa skutočných historických udalostí. Som zvedavá koľkých sérií sa dočkáme. Osobne by som uvítala pokračovania až do dnešných čias. Bolo by zaujímavé sledovať, ako by si s tým tvorcovia poradili ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V první epizodě hodí David Stirling (Connor Swindells) na kulečníkový stůl falešný, kouřící ruční granát. Skutečný David Stirling hodil na stůl opravdový granát. (Jirka_Šč)
  • Když v 55. minutě odchází Stirling (Connor Swindells) ze stanu, tak se v různých záběrech mění jeho poloha. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno