Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $135,026,902Tržby Celosvetovo $202,292,902Tom Shadyac a jeho jednoznačne najlepší počin, ktorý ma cit, výborný pribeh, primeranú vtipnosť a skvelého Robina Williamsa ako Doktora Flajstra:)) "Film čo chytí za srdce." /85%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když je to místy hodně sentimentální, tak mě tohle prostě bavilo. Robin Williams ukazuje, že dokáže komediální rovinu a dramatickou rovinu krásně propojit a v jeho případě to prostě funguje dokonale. Ano, patetické místy až příliš, místy zbytečně moc neuvěřitelné, ale jednoduše krásný příběh o člověku, který chtěl jen pomáhat. ()

Reklama

Anduril 

všechny recenze uživatele

Tak tento film sa mi veľmi páčil. Mal pekný, ľudský, príbeh, Robin Williams podal skvelý herecký výkona nezaostávali však za ním ani spoluherci. Celý film hral dosť na city, ale nezdalo sa mi to veľmi silené, proste plynul dosť prirodzene. Už som si myslel že nastane absolútny Happy End, ale dejový zvrat ma dosť dostal. Zaujímavo otvoril pekné otázky o živote, smrti, morálke, pýche, motivácii, ľudskosti...mal som z neho naozaj dobrý pocit. Jediné čo ma tam vyrušovalo, boli dosť prehnané a do extrémov podané vtipy, ale budiš, mladý sa zasmiali. Odporúčam ho púšťať mladým od 15 rokov a samozrejme poskytnúť im aj možnosť depaty. ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Doporučuji před zbrklým odsouzením filmu mrknout na http://www.patchadams.org , kde zjistíte, že vše ve filmu je OPRAVDU podle skutečnosti, takže kecy o zbytečných scénách jsou stejně nesmyslné jako divit se, proč ve filmu o Hitlerovi má hlavní postava pitomý účes a směšný knírek. Patch Adams je rozhodně člověk, kterému se podařilo zcela změnit pohled na medicínu a lékařské metody, už jen proto má mou úctu. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Lituji toho, že jsem se dlouho rozmýšlela jestli se na tento film podívám. Podle mně je to geniální, člověku po zlepší náladu a konečně se někdo může zamyslet sám nad sebou. Robin Williams je nenahraditelný herec, tento film to dokazuje. Velice emotivní a na mně skvěle působící snímek. "Huntře, musím vás varovat. Do zprávy napíšu NLD, že jste odešel navzdory lékařskému doporučení. " "A já zase napíšu PMKP. Polibte mi klidně prdel. " :D ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)
  • Jeden z producentů filmu Mike Farrell potkal Patche Adamse při jeho práci jako poradce seriálu M*A*S*H (od r. 1972), ve kterém si Farrell zahrál postavu doktora B. J. Hunnicutta. (HellFire)

Reklama

Reklama