foto

Mike Farrell

  • nar. 6.2.1939 (79 let)
    St. Paul, Minnesota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mike Farrell, celým jménem Michael Josef Farrell, se narodil 6. února 1939 ve věstě St. Paulu, stát Minnesota, USA, v rodině tesaře hollywoodských studií. Má tři sourozence. Roku 1963 si vzal za ženu Judy Farrellovou, rozvedli se však roku 1983. Z tohoto manželství má dvě děti: Judy (je scénáristkou) a Erin (je filmovou návrhářkou kostýmů). Od 31. prosince 1984 je ženatý s Shelley Fabaresovou.

V padesátých letech odešel na dva roky k námořnictvu (k mariňákům), později navštěvoval universitu v Los Angeles a studoval herectví u Jeffa Coreye. Postupně se propracovával a byl obsazován do seriálů jako TAK JDE ČAS (1968-1970) nebo M*A*S*H (1975-83). U dvou seriálů se podílel na režii a u dvou jako scénárista. Objevil se i v mnoha celovečerních filmech: ABSOLVENT (1967), TERČE (1968), SUPERMAN (1996), CHAMTIVÍ LHÁŘI (2003), NEVĚSTINO VĚNO (1990), VOLBY SRDCE (1983), HLAVNÍ PODEZŘENÍ (1982).

Poté, co skončil seriál M*A*S*H, si Farrell založil svoji vlastní produkci. Produkoval několik filmů, třeba DOKTOR FLASTR (PATCH ADAMS, 1998) v hlavní roli s Robinem Williamsem. Jako výkonný producent se podílel na dokumentu M*A*S*H: 30th Anniversary Reunion (2002). Celkem byl producentem u sedmi filmů (z toho u dvou jako výkonný producent).

Věnuje se také občanským a humanitárním aktivitám. Nyní je zástupce ředitele instituce Dohlížení nad občanskými právy (Human Rights Watch) v Kalifornii a také mluvčím organizace Concern / America. Dříve působil i jako zvláštní vyslanec OSN pro uprchlíky. V roce 1999 se dokonce objevil v pořadu společnosti NBC Providence. Za M*A*S*H získal nominaci na cenu EMMY a na Zlatý glóbus.

Jaroslav "krib" Lopour

Herecká filmografie

Filmy

2014 Bucky and the Squirrels
2007 Out at the Wedding
2006 Superman: Brainiac Attacks
2005 Kobylky: Den zkázy (TV film)
2004 Klinika (TV film)
2003 Chamtiví lháři (TV film)
1997 Hříšné myšlenky (TV film)
1996 Superman: The Last Son of Krypton (TV film)
Vows of Deception (TV film)
1995 Zabijáci v nás
1994 Hart a Hartová: Staré přátelství neumírá (TV film)
1991 Boj o Jenny (TV film)
Silent Motive (TV film)
1990 Nevěstino věno (TV film)
1989 Incident na temné řece (TV film)
Konec mlčení (TV film)
1986 Vanishing Act (TV film)
1985 Private Sessions (TV film)
1984 J.F.K.: A One-Man Show (TV film)
1983 Memorial Day (TV film)
Volby srdce (TV film)
1982 Hlavní podezřelý (TV film)
1981 Good Evening, Captain (TV film)
1980 Father Damien: The Leper Priest (TV film)
1979 Letters from Frank (TV film)
Sex and the Single Parent (TV film)
1978 Battered (TV film)
1976 McNaughton's Daughter (TV film)
1974 Live Again, Die Again (TV film)
Questor Tapes, The (TV film)
1973 She Cried Murder (TV film)
1972 Doomsday Machine, The
Longest Night, The (TV film)
1968 Panic in the City
Terče
1967 Absolvent
Let na Měsíc

TV seriály

2018 American Crime Story (TV seriál)
Na dně (S02E06)
Třetí oběť (S02E03)
Muž, který žil módou (S02E01)
2014 The Red Road (TV seriál)
2012 Lovci duchů (TV seriál)
Hunteri Heroici (S08E08)
2010 Pohotovost Miami (TV seriál)
2008 Zoufalé manželky (TV seriál)
Vítejte v Kanagawě (S04E10)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Persona (S10E08)
2007 Zoufalé manželky (TV seriál)
Neboj se, já už to vím (S04E06)
Dneska se vdávám (S03E23)
2006 Smith (TV seriál)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
1999 Providence (TV seriál)
1996 Superman (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 M*A*S*H (TV seriál)
Nashledanou, sbohem a amen (S11E16)
Jak jde čas (S11E15)
Dávej a ber (S11E14)
další epizody (7)
1982 M*A*S*H (TV seriál)
Běh pro peníze (S11E09)
Střízlivý Měsíc (S11E08)
Pochybnosti (S11E07)
další epizody (20)
1981 M*A*S*H (TV seriál)
Smrtí nic nekončí (S10E11)
To byl den po Vánocích (S10E10)
Krátký proces 2 (S10E09)
další epizody (25)
1980 M*A*S*H (TV seriál)
Válka pro všechny sezóny (S09E06)
Smrt na prázdninách (S09E05)
Den otců (S09E04)
další epizody (16)
1979 M*A*S*H (TV seriál)
Ano, to je naše dítě (S08E15)
Hvězdy a pruhy (S08E14)
Bitva o kapitána (S08E13)
další epizody (26)
1978 M*A*S*H (TV seriál)
Drahá Sestro (S07E15)
Oko za oko, zub za zub (S07E14)
Bez plynu (S07E13)
další epizody (25)
1977 M*A*S*H (TV seriál)
Kupec Korejský (S06E15)
Kamarádi ve zbrani (2) (S06E14)
Kamarádi ve zbrani (1) (S06E13)
další epizody (26)
1976 M*A*S*H (TV seriál)
Hawkeyho noční můra (S05E14)
Vymítání (S05E13)
Plukovníkův kůň (S05E12)
další epizody (21)
1975 M*A*S*H (TV seriál)
Drahá mami (S04E17)
Cena tomatového džusu (S04E16)
Znovu volání pošty (S04E15)
další epizody (17)
1971 Owen Marshall: Counselor at Law (TV seriál)
The Man and the City (TV seriál)
1970 The Interns (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2016 Amerika osmdesátých let (TV seriál)
2015 Amerika v sedmdesátých letech (TV seriál)
2013 Chasing Beauty
2010 Opravdový MASH (TV film) - a.z.
2003 Penn & Teller: Bullshit! (TV seriál)
2002 M*A*S*H: 30th Anniversary Reunion (TV film)
1999 Medical Value of Laughter, The
1997 187: Documented
Alan Alda - víc než sympaťák (TV film)
1991 Memories of M*A*S*H (TV film)
1988 UFO Cover-Up?: Live! (TV film)
1981 Body Human: Becoming a Man, The (TV film)
El Salvador: Another Vietnam

TV pořady

2005 The Young Turks (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 The 32nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1977 Battle of the Network Stars II (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1988 Run Till You Fall (TV film)

TV seriály

1983 M*A*S*H (TV seriál)
Podivní spolunocležníci (S11E11)
1980 M*A*S*H (TV seriál)
Smrt na prázdninách (S09E05)
Válečná dopisovatelka (S08E23)
Uzdravte je (S08E17)
1979 M*A*S*H (TV seriál)
Ach ta láska (S07E25)

Scenáristická filmografie

TV seriály

1980 M*A*S*H (TV seriál)
Smrt na prázdninách (S09E05)
Válečná dopisovatelka (S08E23)
1979 M*A*S*H (TV seriál)
Cesta ke žlutému mostu (S08E10)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace