Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Útoky v Paříži z roku 2015 jsou stále otevřenou ranou v srdci Francie a Evropy. Předehrou k akci z pátku 13. listopadu byla operace, kterou prováděly řecké speciální jednotky ve spolupráci s protiteroristickým oddělením francouzské policie. Osobě, která měla být dopadena, se podařilo uprchnout... Děj se pak přesouvá do Paříže, kde o deset měsíců později sledujeme pět dní akčního nasazení francouzských protiteroristických složek během pátrání po podezřelých z útoků ve francouzské metropoli. (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (14)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je brutálně podhodnocené kinematografické dílo ze země galského kohouta! Já nevím jak vy, ale já jsem se na tu mravenčí práci všech zúčastněných policejních složek těšil. Tady snad člověk nemohl očekávat v každém druhém záběru nějaké adrenalinové přestřelky!?...Ale zpátky k filmu...Cedric Jimenez mě již před 9 lety uhranul svou old school detektivkou s názvem La French, takže jsem se na jeho nový režisérský počin těšil jak malé děcko. Jean Dujardin v hlavní roli skvělý, on je vždy zárukou té nejvyšší kvality. A film jako takový nabídne víc než dost, to nahánění pachatelů jsem si užíval plnými doušky (Francouzi se v tomto žánru pohybují jako ryba ve vodě). A závěr musel potěšil i ty náročnější diváky, protože takové akční inferno rozpoutané v jednom polorozpadlém baráku, to jsem čuměl jako puk (vůbec nechci vědět, jaký tep jsem v ten moment měl). Doporučuji si přečíst o finálním zásadu speciální jednotky RAID více, v zásadě to je totiž dokumentárně pojaté (1:1). Objektivně spíše 8,5/10, ale rád tu hvězdu navíc přihodím :) ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Znáte ty filmy, u kterých si po těžkém dni v práci dáte pivko, vypnete mozek a necháte se bohapustě bavit? Tak tento mezi ně nepatří. Jedná se o dekompozici teroristických útoků na Bataclan a další cíle. Většinu stopáže se rozplétá teroristická síť a je nutno dávat pozor, jinak se v tom člověk ztratí. Nějaká akce tady taky je, ale toto není akční film. Převažují výslechy a mravenčí policejní práce. Řemeslně se filmu dá máloco vytknout, jenom to prostě není žádné guilty pleasure. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jimenezův protiteroristický mítink na rekonstruovaném stadionu Realismu. Nejdříve sprint útoku v progresu, potom 3000 metrů překážek vyšetřování a nakonec vás při akci RAIDu postaví ke kruhu kladivářů, ať se při jejich otočkách vyhýbáte nářadí.. Striktně procedurální thriller o těch, co chytají hodné hochy, kteří sešli z cesty a o třískách, co se při kácení tohoto lesa zapichují do všech kolem. Dujardin est la Chef! ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Francúzi, Belgičania a Nemci si už znemožnili cestu späť do normálu. Bohužiaľ je to chyba ich politiky. Problémy, ktoré sú s tým spojené sa budú len stupňovať. V tomto filme je dokonca poukázané na ohavnosti pri vyšetrovaní, kde sa riadia viac byrokraciou a právami teroristu ako ochranou nevinných ľudí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Francouzi od určitý doby snížily počty filmů s krimi tématikou, a začali točit nněco, co je v současnosti nejvíc pálí. Na jednoho pravýho frantíka připadne zhruba dvěstě přistěhovalců. Z toho stopadesát z arabskýho světa. A tak točej dramata z teroristickou tématikou. Dobrý. Beru. Ale kecat u stolu osmdesát procent filmu, a proložit zbytek zásahy jednotek točenejch na ručku velkou zábavu nepřinese. Tohle je velká, byť profesionálně natočená nuda. 20%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Z bezpečnostných dôvodov sú všetky postavy a ich mená pre tento film vymyslené, aj keď hlavné postavy sú vágne založené na skutočných osobách. (Arsenal83)
  • Na filmovom festivale v Cannes 2022 sa film predstavil „mimo súťaž“. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo 17. mája 2021 a trvalo 12 týždňov, medzi Gréckom, Belgickom a Parížom. (Arsenal83)

Související novinky

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama