Reklama

Reklama

The Woodsman

Trailer

Obsahy(1)

Jak překoná dospělý fakt, že jej přitahují nezletilé dívky? Je možné se zbavit touhy a zařadit se zpět do společnosti, která je odmítavá a nepřátelská? O tom je Dřevař režisérky Nicole Kassellové, jež si ke své režijní prvotině vybrala právě toto závažné společenské téma. Hlavní hrdina, kterého odvážně ztvárnil známý Kevin Bacon, se po 12 letech strávených ve vězení snaží začít nový život. Kasselová zvládá složité téma s mistrnou přesvědčivostí a její pohled do komplikovaného nitra lidské duše donutí k zamyšlení každého diváka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Už dobrých pár dnů přemýšlím o tom, co k tomu filmu napsat. Téma je ožehavé, o obětech pedofilů už nějaké ty filmy jsou, ale tenhle se na to dívá z úplně jiné perspektivy. Co se mi především nelíbilo bylo to, jak se nám film snažil podsunout, že si to hlavní hrdina nevybral a že je sám obětí své vlastní touhy. Chápu, že je to taky jenom člověk a člověk dělá chyby, ale ten skrytý podtext "litujte ho, i on si zaslouží lítost a druhou šanci" se mi zkrátka úplně nelíbil. Nepřipadalo mi to úplně nestranné, jak tu někteří komentující píší. Je pravda, že v některých chvílích jsem ho až měla chuť litovat, ale za chyby se platí a ve skutečnosti bych se spíše přiklonila na stranu těch, kteří by ho chtěli vykastrovat. Nicméně je to brané ze zajímavého úhlu, ale forma mě úplně neoslovila, nemluvě o tom, že občas se opravdu nic nedělo... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Malý film, která nechá málokoho chladným. Palčivé téma tentokrát prostřednictvím citlivého přístupu filmařů a Kevina Bacona, který svým přesvědčivým minimalistickým herectvím utáhne každou scénu a umožní divákům nahlédnout do rozpolcené duše své komplikované role, skutečně pomohlo stvořit podnětné a po celou dobu stopáže poutavé psychologické drama. Diváci naštěstí nejsou do identifikace s hlavní postavou nijak násilně nuceni (což by bylo pro mnohé oprávněně naprosto nepřijatelné), takže záleží pouze na každém z nich, jaký postoj k ní na základě jejího jednání zaujmou. 80 % ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Exceletní výkon Kevina Bacona. Hraje tak skutečně, že se při jeho rozhovoru s holčičkou na lavičce ošívate nechutí. Zároveň ho ale litujete, protože přes všechnu jeho snahu být normální, je stále v síti téhle odporné nemoci. Nejvíc mi ho bylo líto, když se do něj pouštěl policejní detektiv. Jenže kdyby tahle scéna byla podána z druhé strany, ještě bych policistu hecoval, aby mu jednu ubalil. Bacon mi klepe na dvířka nejoblíbenějších herců pěkně dlouho a díky téhle roli už stojí na prahu. Pocit ještě umocňuje civilní kamera a hudba. Jeden z těch filmů, kdy mám chuť dát pět za odnesený dojem. -"When will I be normal?" ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Napriek výhradám k spracovaniu príbehu, ktorý mi miestami prišiel ťažko neuveriteľný som spokojná. Našťastie boli vo filme momenty, ktoré celý príbeh zdvíhali vždy o niečo vyššie. Scenár by teda potreboval podľa mňa mierne prekopať, ale čo sa týka celkového spracovania a najmä výkonu Kevina Bacona tam nemám čo vytknúť. Videné v rámci projektu 52 films by women. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tenhle film narazila na csfd, tak jsem si říkala, že to bude fakt něco. Podle toho zvolenýho tématu, ale docela jsem se zmýlila. Film se od začátku táhnul a moc mě to nebavilo. Celý mi to přišlo bez náboje a bez spádu. Přitom s takovým tématem by se to určitě dalo natočit mnohem líp. Líbil se mi Kevin Bacon a výborně zvolená hudba, ale bohužel na víc jak na dvě hvězdičky to nemá. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Kevin Bacon přispěl k filmu kromě produkce a hlavní role Waltera i písní "Chop Wood" v duetu se svým starším bratrem Michaelem Baconem ze skupiny The Bacon Brothers. (Oxytocin)

Reklama

Reklama