foto

Kyra Sedgwick

  • nar. 19.8.1965 (53 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Kyra Sedgwicková se narodila 19. srpna 1965 v New York City. Matka Patricia byla učitelkou řeči a rodinným terapeutem, otce Henryho Dwighta naopak živil svět financí. Rodiče se však v jejích čtyřech letech odloučili a po dalších dvou letech rozvedli.

Mladá Kyra navštěvovala soukromé školy, univerzitu Sarah Lawrence, ze které později přestoupila na University of Southern California (USC – Jihokalifornská univerzita), kde vystudovala a získala „divadelní“ akademický titul.

Herectví se začala věnovat již dříve a premiéru na televizních obrazovkách měla ve svých šestnácti letech v seriálu ANOTHER WORLD. Během 80. let se objevila v několika dalších televizních seriálech a filmech, nicméně role v větším hollywoodském filmu přišla až ke konci tohoto období. To si zahrála ve snímku NAROZEN 4. ČERVENCE, jehož hlavní hvězdou byl Tom Cruise. Následovalo několik více či méně úspěšných filmů či seriálů, ale také dvě nominace na Zlatý glóbus za role v TV filmu SLEČNA ROSE WHITEOVÁ (1992) a SOMETHING TO TALK ABOUT (1995). Do roku 2000 pak jmenujme ještě její role ve filmech VRAŽDA PRVNÍHO STUPNĚ (1995), FENOMÉN (1996) a seriál ALLY MCBEALOVÁ.

Po roce 2000 si zahrála hlavní roli v dramatu ŽIVOTNÍ RYCHLOST (2002), také vedlejší roli ve VYSLOUŽILÝCH LVECH (2003), nebo z nejnovějších ve filmu GAMER (2009). Do našich pamětí se však výrazněji zapsala až rolí v seriálu CLOSER (2005), který v nedávné době vysílaly české televize, a za který dostala i řadu ocenění (Zlatý glóbus, Satellite Awards, Cenu diváků, Gracie Allen Awards). Ve své kariéře se doslova ocitla ve všech oblastech herectví – na divadelních prknech, která znamenají svět, na stříbrných plátnech kin a televizních obrazovkách.

Kyra je od roku 1988 manželkou herce Kevina Bacona se kterým má dvě děti – Travise Bacona a Sosie Baconovou. I ty si již stačily „přičichnout“ k herectví a to v doslova rodinném snímku LOVERBOY (2005), ve kterém hrála celá rodinka pod režijním vedením Kevina Bacona.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 Villains
2017 Submission
2016 After Darkness
Hořkých sedmnáct
2015 Big Sky
Cop Car
2014 Na dosah
OUTsideři
The Humbling
Čas beznaděje
2013 Podfuk
Zbav se svých miláčků
2012 Kletba z temnot
Muž na hraně
2009 Gamer
2008 Liga spravedlivých: Nová hranice
2007 Plán hry
2005 Miláček
2004 Dlouhá cesta zpátky
Něco, co stvořil Bůh (TV film)
The Woodsman
2003 Batman: Záhada Batwoman
Behind the Red Door
Vysloužilí lvi
2002 Od dveří ke dveřím (TV film)
Polibkem to začíná
Životní rychlost
2000 Co se vaří?
Labor Pains
1998 Montana
Twelfth Night, or What You Will (TV film)
1997 Kritická péče
1996 Fenomén
Losing Chase (TV film)
1995 Low Life, The
Síla lásky
Vražda prvního stupně
1993 Rodinné fotografie (TV film)
Srdce a duše
1992 Mládí
Slečna Rose Whiteová (TV film)
1991 Plameny lásky
Women & Men 2: In Love There Are No Rules (TV film)
1990 Pán a paní Bridgeovi
Women and Men: Stories of Seduction (TV film)
1989 Narozen 4. července
1988 Kansas
Lemon Sky (TV film)
1987 Jsem uprchlý trestanec (TV film)
Wide Net, The (TV film)
1986 Tai-Pan
1985 Cindy Eller: A Modern Fairy Tale (TV film)
War and Love

TV seriály

2018 Ten Days in the Valley (TV seriál)
Day 10: Fade Out (E10)
Day 9: Re-Cast (E09)
2017 Ten Days in the Valley (TV seriál)
Day 8: Against Type (E08)
Day 7: Breaking the Story (E07)
Day 6: Down Day (E06)
další epizody (8)
2015 Brooklyn 99 (TV seriál)
The Oolong Slayer (S03E04)
New Captain (S03E01)
Johnny and Dora (S02E23)
další epizody (5)
2014 Brooklyn 99 (TV seriál)
Stakeout (S02E11)
The Mole (S02E05)
The Jimmy Jab Games (S02E03)
další epizody (4)
2012 Closer (TV seriál)
Poslední slovo (S07E21)
Nabitá atmosféra (S07E20)
Poslední pomazání (S07E19)
další epizody (6)
2011 Closer (TV seriál)
Tichý společník (S07E15)
Překážka (S07E14)
Rodinná pouta (S07E13)
další epizody (16)
2010 Closer (TV seriál)
Živý důkaz 2/2 (S06E14)
Živý důkaz 1/2 (S06E13)
Otázka zločinu (S06E12)
další epizody (14)
2009 Closer (TV seriál)
Ruka mrtvého muže (S05E15)
Proměna (S05E14)
Takový je život (S05E13)
další epizody (20)
2008 Closer (TV seriál)
Časovaná bomba (S04E10)
Poldové z Tijuany (S04E09)
Slepá ulička (S04E08)
další epizody (10)
2007 Closer (TV seriál)
Mezi svými: 2. část (S03E15)
Mezi svými: 1. část (S03E14)
Dokud nás smrt nerozdělí: 2. část (S03E13)
další epizody (15)
2006 Closer (TV seriál)
Ve službách krále: 2. část (S02E15)
Ve službách krále: 1. část (S02E14)
Přehnaná horlivost (S02E13)
další epizody (15)
2005 Closer (TV seriál)
Předpisy vs. praxe (S01E13)
Osudové pochybení (S01E12)
Žena z Los Angeles (S01E11)
další epizody (13)
2003 Queens Supreme (TV seriál)
2002 Ally McBealová (TV seriál)
Já a mé druhé já (S05E21)
2000 Talk to Me (TV seriál)
1986 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Díkůvzdání (S02E09)
1985 Miami Vice (TV seriál)
Phil the Shill (S02E11)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2004 Film Trix 2004
2003 Personal Velocity: In Conversation Rebecca, Parker, Fairuza, and Kyra
2002 100 Sexiest Artists (TV film)
Film Trix 2002
2001 War Letters (TV film)
2000 Conversations with Jon Turteltaub
1992 Oliver Stone (TV film)

Hudební videoklipy

2008 Will. I. Am - It's a New Day (hudební videoklip) - a.z.

Režijní filmografie

Filmy

2017 Story of a Girl (TV film)

TV seriály

2019 Girls Weekend (TV seriál)
Město na kopci (TV seriál)
There Are No F**king Sides (E07)
Grace and Frankie (TV seriál)
The Aide (S05E03)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Story of a Girl (TV film)

Host

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2014 Finding Your Roots with Henry Louis Gates, Jr (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
Inside the Actors Studio (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace