Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie, kterou nad průměrné hodnocení povyšuje sympatický anglický humor, vynikající P. Bettany a můj neoblíbenější sport (tenis). Jediné, co trochu nesedí v nastavení (settings of motion picture), je Kirsten Dunst, u které bylo velmi těžké si ji představit jako světovou tenistku. Byla tu pouze jako nutné kolečko. Nebýt jí a mírně patetického konce, hodnocení by se možná vyšplhalo na 90%. Atmosféra kurtů mi zase jednou zpříjemnila den. Ačkoli se film pořád drží zuby nehty zaběhnuté kostry, rád mu to odpustím...filmů s tenisovou tematikou je málo. Golfista je golfista, salahadin je tenista. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Kirsten Dunst k tomu mám ještě rád sport (včetně tenisu) a Paul Bettany je vcelku sympatický. Co chtít více? Trochu zvláštní mi přišli tenisové zápasy, v kterých je použito možná moc digitálních pomocníků (nejen míče) a celková dynamika utkání je tak na vysoké, ale možná až moc vysoké úrovni zábavnosti, rychlosti a dokonalosti. Takhle to vypadá hezky, ale není to tenis... Přesto, slušný casting romantické komedie a celkové prostředí tenisového svatostánku potěší snad každého. Bohužel se Wimbledon nevyhýbá klasickým klišé, ani závěru, který vzhledem k žánru snad ani nevadí. Romantická komedie, která neurazí a minimálně ústřední dvojice (a mladičký a v té době ještě neznámý James McAvoy) potěší svým sympatickým vzhledem. Napodruhé mě okouzlila ta nenucená chemie mezi hlavními postavami a snaha netočit "megahit". ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

P.Bettany jako 119. hráč světového žebříčku a K.Dunst (která je výš), vyvrátí předsudek, že sex před zápasem může uškodit..... . Ano, P.Bettany je sympaťák a K.Dunst se moc hezky směje, ale stejně jim moc nevěřím, že mohou hrát tenis. To ostatní ale ano. Film nenudí, po čase mám však dojem, že se mě stále někdo snaží za každou cenu dojmout a následně rozesmát. Je to prostě romantická komedie. Přesto jsem to dokoukal. Abych věděl, jak to dopadne. Tenis je totiž napínavej sport. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Inu co, docela dobré, jenže přestože bych měl spíš koukat na Kirsten Dunst, film povyšuje hlavně Paul Bettany, kterého jsem si oblíbil jako Maturina v Master and Commander. Tenisové zápasy, i když zoufale předvídatelné, byly pěkně udělané. Angličani si aspoň na plátně splnili sen a vyhráli Wimbledon. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priemerná predvídatelná romanca s vopred jasným koncom (mám na mysli ten zápas), zaujímavá ale netradičným prostredím na tento žáner. Tenis mám rád, hrávam ho a dobre poznám pravidlá, čo je v mojom prípade pridaná hodnota. Z tohto hladiska je zaujímavé sledovať, ako tvorcovia s pravidlami tenisu volne narábajú, po treťom kole bolo hneď štvrtfinále, aj keď malo byť ešte štvrté kolo. Výmeny sú maximálne nereálne a na trávu príliš dlhé. Malo by to byť mínus, ale sledovať tieto chybičky ma bavilo, takže za 4. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)
  • Podľa scenára mal mať Peter Colt (Paul Bettany) vzácne auto Porsche 365, avšak vo filme bola nakoniec použitá replika Chesil Speedster 356. (U_S_O)
  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama