Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři aneb film mého dětství. Jako malá jsem tuhle pohádku milovala a dokonce jsem hrála i počítačovou hru, která mi pomohla přečkat období, kdy jsem měla ruku v sádře. Nicméně teď, když jsem se na ni podívala po letech, už mě tolik nezaujala. Má zajímavý a hezký příběh, pěkné písně a líbí se mi, že zde byla ukázána jiná kultura, ale mezi mé nejoblíbenější pohádky od Disneyho se neřadí. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pěkné písně, roztomilá zvířátka, skvělá animace, dva super ukecaní losi. Ale to je asi tak všechno. Příběh je jako u všech disneyovek z posledné doby na draka a zvraty ve filmu, které mají být nečekané jsou spíš trapné a každý si je domyslí dopředu, asi až na malý haranty. Prostě už to neni jako bejvávalo. A musím zde také upozornit na disneyovské kopírování Pixaru, které se projevilo v závěrečných titulkách. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku tohle není nic jiného než jen další snímek od studia Disney, snímek, který je líbivý, který má celkem jasnou kostru a jediné, co ho trochu dostává nad ten průměr, jsou písně Phila Collinse, který mě prostě baví a jehož hudbu můžu. Jinak si ale snímek "Medvědí bratři" nebudu pamatovat. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po více než 10ti letech dal opáčko a musím tedy říct, že je to slabší než si pamatuji. Hlavním důvodem je ta krátká stopáž, která je podstatě v každém starším animáku. A největší roli v zamilování se do postav a toho příběhu tu hraje spíše nostalgie. Co mě však vůbec nezklamalo, byla hudba. Za mě jeden z nejlepších soundtracků k animáku co jsem kdy slyšel a ta hudba absolutně perfektně vystihuje každý okamžik, pocity i ta místa. Jak tedy řikám sám o sobě by ten film zas tak dobrý nebyl, ale nostalgie v tom zahrála svoje a já se prostě z toho příběhu naprosto roztavil. 9/10 ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Na rozprávkach je pekné to, že sa v nich dajú jednoducho skĺbiť prvky humoru, akcie, dobrodružstva, romantiky, dá sa pre ne skomponovať nádherná hudba a zložiť super pesničky, môže napriamo odkazovať na rôzne ľudské vlastnosti či životné situácie, končiť nejakým poučením a čo je najhlavnejšie, že je v podstate vhodná pre všetky generácie divákov. A Brother bear spĺňa všetky vymenované atribúty správnej rozprávky. Výborne som sa bavil počas celej stopáže a aj keď možno Brother bear na 5* nie je, rád som sa zese vrátil trochu do deetských časov a rád prižmúrim oči a s radosťou ich dám. (P.S.:Keby mám v deň pozerania 5-8 rokov, dal by som aj 7*:)) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)

Reklama

Reklama