Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-milionovTržby USA $85,336,277Tržby Celosvetovo $250,397,277║ Jedna s posledných animovaných rozprávok od Disney a jednoznačne aj najlepší ich počin v novom storočí. Príbeh o premene indiána v medveďa a jeho púť s menším súkmeňovcom je vnútorne silný, krásne detailne sfarbený a s niekoľko moc peknými momentkami pri čarovných prírodných premenách. Asi druhá naj Disneyovka čo som videl. /90%/ ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Konecne vhodny nastupca Levieho krala. Colinsa by mali u Disney zamestnat na plny uvazok, hudba skvele doplnuje pribeh .Samozrejmostou su krasne farbami hyriace animacie.Film je pomerne kratky o to viac vsak preplneny putavym dejom. Odporucam kazdemu pozriet si tento film so surodencami...(tak ako ja) ;-) ()

Reklama

ethos 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Cakal som presladenu sracku. Ono to sice bolo presladne, ale nejak to neprekazalo. Lahko sa to pozeralo malo to kratku minutaz co by taketo filmy mali mat lebo inac su nehorazne nudne. Bolo to super nakreslene tak klasicky. Pripomenulo mi to starsie disnyovky ako pocahontas a lion king no proste trochu klasiky pomedzi vsetky pixarovky. Na druhej strane ja osobne mam asi predsa len pixarovky radsej. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pěkné písně, roztomilá zvířátka, skvělá animace, dva super ukecaní losi. Ale to je asi tak všechno. Příběh je jako u všech disneyovek z posledné doby na draka a zvraty ve filmu, které mají být nečekané jsou spíš trapné a každý si je domyslí dopředu, asi až na malý haranty. Prostě už to neni jako bejvávalo. A musím zde také upozornit na disneyovské kopírování Pixaru, které se projevilo v závěrečných titulkách. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Pro děti? Kdeže, nééé. Sice jsem to jako malý přímo miloval (a miloval je slabé slovo), ale teď, když jsem se na to koukl znovu, mě sklapla pusa a kápla slza. Malé děti to mají rádi, protože tam jsou medvědi, ale prosím, podívejte se na to znovu, až do konce, všimněte si nejrůznějších detailů (třeba orel- Sitka- v hodně scénách, který na ně dohlíží) a poznáte, co je film zač, nemluvě o doookonalé hudbě a ani jedenomu nudnému okamžiku. Ale co je hlavní, ten film něco sděluje, ten film má myšlenku a... Já si nemůžu pomoct, ale já se zamiloval :D. Ten emocionální konec je nejlepší, ten děj, hudba, animace, děj, děj a znovu děj, všechno tam dávalo smysl a ono to prostě nejde vyjádřit slovy... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)

Reklama

Reklama