Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-milionovTržby USA $85,336,277Tržby Celosvetovo $250,397,277║ Jedna s posledných animovaných rozprávok od Disney a jednoznačne aj najlepší ich počin v novom storočí. Príbeh o premene indiána v medveďa a jeho púť s menším súkmeňovcom je vnútorne silný, krásne detailne sfarbený a s niekoľko moc peknými momentkami pri čarovných prírodných premenách. Asi druhá naj Disneyovka čo som videl. /90%/ ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Až teď, když trávím každou třetí sobotu s malým bratrancem si uvědomuji, jak skvělé filmy jsem coby malý harant propásl. Pohádka o přátelství, lásce mezi bratry a vlastně i psychologii sebepoznání. Film svou tématikou, prostředím a hlavně pak SKVĚLÝM soundtrackem Collinse nebo Tiny Turner si získá nejen mladé, ale i dospělé publikum. Možná tady rozvířím vody, ale konečně jsem našel vhodného nástupce Lvího krále; jmenuje se Kenai. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Animovaný film pro hodně malé děti, které ještě nevnímají děj a jedno z nejohranějších témat je pro ně stále ještě nové. Nic nového pod Sluncem. Tyhle ořezané animace mi také nejsou zrovna dvakrát po chuti, mám raději ladnější styl. Nejlepší na celém filmu byli štěky na konci mezi titulky. Než jsem viděl to nadhodnocení, tak jsem se rozhodoval mezi dvěma až třemi hvězdami. Takhle se alespoň nemusím trápit v nerozhodnosti. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, která sice zdaleka nedosahuje kvalit Pixaru, ale i tak je na jedno použití perfektní. Zajímavý příběh, neotřelé prostředí, zábava a celkem i napínavý děj dělají z tohoto filmu lehce nadprůměrný animák. Zvláštní je, že Disney sice točí skvělé filmy, ale s genialitou Pixaru se prostě rovnat nemůže. Tak ho páni šéfové pro jistotu koupili, aby neměli konkurenci. 80% ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři mne neuvěřitelně dachli. Zejména tedy svým příběhem. Příběh, příběh, příběh!!! To je právě to co bohužel většině pokusů o film chybí... typický úkaz absolutního propadáku co se týče příběhu (ono když se to tak vezme tak kamera, scénář, herci a vůbec všechno je propadák) je "Zamilovaný smolař" (a více již se o tom raději nebavme). Spousta lidí říká jak je to všechno "profláklý", starý, divný atd.. ale mně se to prostě líbí... :) ..humor tomu také rozhodně nechybí... haha že nechybí, je ho tam vážně dost (prostě tak akorát). Myslím si že toto je jeden z mála snímků, kterými se Disnay může porovnávat třeba s Nemem a nebo ostatními pixarovinami... Rozhodně stojí za vidění, jo a čím víc vás u toho bude, tím lépe... hlavně děti :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)
  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)

Reklama

Reklama