Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne musím vyzdvihnúť animáciu prostredia - tá je jednoducho nádherná. S postavami to už také úžasné nie je, ale stále sa jedná o disneyho nadpriemer. Čo sa obsahu týka, tak som nadšený ešte menej. Scenár príliš tlačí na tradičné hodnoty a zabúda na humor, ktorého tu nie je veľa a navyše mi neprišiel ktovieako vydarený. Ďalší pohlavok by som vyťal českému dabingu, ktorý pre mňa totálne zabil postavu "malého medveďa" a urobil z neho otravného spratka. Musím ale uznať, že v závere je film veľmi emotívny, možno až príliš. 6/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Srovnávání s Lvím Králem by mohlo být kvůli tématům zvířátek, dospívání a nezdravému množství moralizování na místě, ale příběhově mu sahá leda tak po kolena, což je škoda. Na cestě sebepoznávání a uvědomování rozhodně mohlo přibýt víc kliček, klidně i víc napětí. Losí dvojka na Pumbu s Timonem (či i mnoho jiných vtipných dvojiček) zdaleka nemá a vůbec mi přijde, že gagům chybí více invence. Ať tak či onak, ve výsledku se nejedná o žádné zklamání; Medvědí bratři svůj účel plní. Doporučuju sledovat ve společnosti. ()

Reklama

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-milionovTržby USA $85,336,277Tržby Celosvetovo $250,397,277║ Jedna s posledných animovaných rozprávok od Disney a jednoznačne aj najlepší ich počin v novom storočí. Príbeh o premene indiána v medveďa a jeho púť s menším súkmeňovcom je vnútorne silný, krásne detailne sfarbený a s niekoľko moc peknými momentkami pri čarovných prírodných premenách. Asi druhá naj Disneyovka čo som videl. /90%/ ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Mne sa to feeeeest páčilo. Pekná veselá aj dojemná hudba, taktiež jednoduchý ale prirodzený humor, super animácia postáv aj prostredia, pekné posolstvo a myšlienka. Normálne mi až lúto prišlo v zlomových okamihoch, asi som už moc starý na rozprávky. Pán Disney, klobúk dole pred takýmto dielkom. Odporúčam sa na ňu mrknúť. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)

Reklama

Reklama