Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená pohádka s opravdu silným příběhem, která je plná humoru, vtipných scén, krásných písní, ale také dramatických a velmi emotivních scén. Nádherně vykreslená příroda, úchvatné čarovné momentky, filmařům se povedla navodit velmi příjemná atmosféra. Velmi sympatické obsazení jak lidí, tak i zvířat. Jednoznačně jedna z nejkrásnějších a zároveň mých nejoblíbenějších pohádek od studia Walta Disney. 10/10. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná, milá a poučná rozprávka rozprávka pre deti od Disney sľubuje dobrodružstvo pre celú rodinu. Čiže rodičia s deťmi sa celkom dobre zabavia. No Brother Bear má skôr poučný charakter, ako by poskytla deťom zábavu a vtipy tak sa deti môžu občas bohužiaľ pri tejto rozprávke aj nudiť. Ja som sa teda nenudil a tento film o troch bratoch, čo majú úplne odlišnú povahu je celkom fajn a dá sa pozrieť. Kameň úrazu je ten, že Disney a nie len Disney poskytuje lepšie rozprávky a tak vybrať si túto ako, že na 100 percent sa budem baviť a očakávať od nej veľa je chyba. Ja som veľa neočakával tak som sa celkom fajn zabavil a pochopil som aj pointu, ktorá nie nie je zložitá a tak ju pochopia aj deti pre ktoré je táto rozprávka vhodná. Rozprávka vlastne je o indiánskom kmeni a tak tematika je, ako dokázať žiť v súlade s prírodou a ako pochopiť, že aj v prírode zvieratá potrebujú prežiť. (Hodnotenie 3,5) ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pěkné písně, roztomilá zvířátka, skvělá animace, dva super ukecaní losi. Ale to je asi tak všechno. Příběh je jako u všech disneyovek z posledné doby na draka a zvraty ve filmu, které mají být nečekané jsou spíš trapné a každý si je domyslí dopředu, asi až na malý haranty. Prostě už to neni jako bejvávalo. A musím zde také upozornit na disneyovské kopírování Pixaru, které se projevilo v závěrečných titulkách. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po více než 10ti letech dal opáčko a musím tedy říct, že je to slabší než si pamatuji. Hlavním důvodem je ta krátká stopáž, která je podstatě v každém starším animáku. A největší roli v zamilování se do postav a toho příběhu tu hraje spíše nostalgie. Co mě však vůbec nezklamalo, byla hudba. Za mě jeden z nejlepších soundtracků k animáku co jsem kdy slyšel a ta hudba absolutně perfektně vystihuje každý okamžik, pocity i ta místa. Jak tedy řikám sám o sobě by ten film zas tak dobrý nebyl, ale nostalgie v tom zahrála svoje a já se prostě z toho příběhu naprosto roztavil. 9/10 ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Může za to selský rozum nebo snad intelektuální deformace, když si jeden uvědomí, že horské zvíře by se nikdy nedalo zmást ozvěnou, neboť se již dávno muselo na takový jev adaptovat? Nebo proč je člověk trestán proměnou v medvěda, aby okusil celou věc z jiné perspektivy, zatímco medvěd není trestán proměnou v rybu, aby též okusil celou věc z jiné perspektivy? Detaily ale nechme stranou, třebaže se v nich ukrývá pekelník, jen přeci je to pohádka pro nejmenší. Medvědí bratři nesou poselství, se kterým se můžu ztotožnit, a na tom jediném záleží. Ačkoliv se musím přiznat, že ze smíchu nad poslední větou hovořící o příběhu chlapce, který se stal mužem, až když se stal medvědem, mi ještě teď teče krev z uší. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama