Reklama

Reklama

Arthur: Prokletí

  • Francie Arthur, malédiction (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alex je už od dětství fanoušek filmu Arthur a Minimojové. Na svoje narozeniny ho jeho nejlepší přátelé překvapí a vezmou do domu, kde se film točil. Nikdo z nich netuší, že jde o zlověstnou a smrtelnou past. Z dětského snu se brzy stává hrůzná noční můra. (Bioscop)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (39)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jsem si připadal při sledování, minimálně o 15 let mladší, kdy  jsem se díval ve svém pokojíčku na Jetix. Slaboučký Horor, ale s příjemnou atmosférou, na který se v pohodě může asi kouknout celá rodina. Pro zkušený diváky v žánru, se bude jednat o ztrátu času. Potěší alespoň jedna jediná krvavější scéna - noha v medvědí pasti (+ nějaká ta smrt v závěru) a i výběr teen herců je v pohodě, nikdo mě vyloženě nesral, no až na ty dva blonďáky, u kterých jsem nevěděl, zda to jsou bráchové nebo teploušové. (Full HD, CZ Dabing) ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Partia fanúšikov pôvodného filmu sa vyberie stanovať k domu, kde sa rozprávka natáčala. Všetko sa ale zvrtne. Promo texty písali, že máme očakávať nočnú moru, no to sme fakt dostali, ale logickú a hlavne filmovú. Nie som zaťažený na hľadanie logických chýb, veľakrát to aj odpustím, keď je film dobrý, no tu boli tak očividné, že som to nezvládal. Príklad: Chlapca s okuliarmi naháňa niečo v lese, poriadne to nevidí, tak si dá dole okuliare, čiže bude vidieť ešte horšie a vtedy ho to dostane. To je už fakt na facku. Vlastne v celom filme nič nedávalo zmysel. Od správania postáv až po samotné vyústenie, ktoré snáď tvorcovia ani nemysleli vážne. Herecké výkony boli ďalšia katastrofa. Už pekne dlho som nevidel nič kostrbatejšie a neprirodzenejšie. Odkiaľ ich vyhrabali? Scenár, tu sa Luc Besson moc nepretrhol. Prišlo mi to ako taká lacná varianta na Wrong Turn, len bez cool mutantov, krvavých scén a brutálnych vrážd. Vlastne, v tom filme nič nefungovalo a možno dve scény by sa dali označiť za podarené. ARTHUR: PREKLIATIE je vyložene zlý film. Hlúpy ako stará Blašková, s hroznými hercami, bez atmosféry a napätia. Neurobte rovnakú chybu a ignorujte ho. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

IMDb i trailer naznačoval, že nepůjde o žádný velký hororový zážitek. Přesto jsem chtěl podpořit evropský horor a do kina se vydat. Bylo to opravdu hodně špatné. Luc Besson přichystal zvláštní scénář bez nosného nápadu a do hlavní role obsadil svou dcerku Thalii. Ta byla z celého osazenstva asi nejzajímavější. Zbytek (ne)herců byl vyloženě divácky stresující. Herci byli skutečně strašní a jejich chování a pohyb před kamerou byl zoufalý. Celková pointa filmu vysvětlená v krátké závěrečné řeči policisty je vyložený gól a divák musí jen zírat, co že to slavný Besson napsal. A hlavně proč. Režie má některé dobré chvilky, ale vesměs nemá co nabídnout. Celé dílo postrádá logiku - tedy já ji až do konce filmu nenašel. Jak tohle mohlo jít do kin nechápu. Ale byl to unikátní zážitek. Na podobné "horory" člověk už moc nenarazí, zvlášť ne v kině. A strašidelné to je zhruba stejně jako samotný zdroj inspirace Arthur a Minimojové. ()

blackkocour odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se to jmenovalo například, já nevím, jak si zkurvit svou dosavadní kariéru: ve filmu, možná bych to bral jako nechtěnou sebeparodii, a napařil jednu zdechlou a leklou hvězdu, a už se o tom dál nezmiňoval. Je to totální výsměch, který nefunguje ani jako parodie na žánr, na Arthura a Minimojové [protože, chtě nechtě, stejně nejsou hlavní náplní dění, a asi každý čekal že oni tu budou jako vraždící gremlins, co oběti žerou zaživa, a ne nějaká tlupa z wakandy], a na Luca, kterému rád tu oprátku sám uvážu. Pokud se mezi vás najde og nostalgik, co si pamatuje na video na YouTube s názvem Shrek is love, Shrek is Life, díky kterému jsem dostal celoživotní trauma, když se začnu modlit ke Shrekovi, vylétne mi do okna jak zkurvený rumburak, a napere mi svoje obří zelené macaté péro do kaďáku. Zpětně, když na to vzpomínám, je to dobrá parodie, a kdyby někdo se chopil tohoto námětu a vytřískal výbornou komedii, s nádechem erotického soft porna, byla by to ta největší prdel pod sluncem, ale léta páně jsou nevyzpytatelné. A zpět k filmu, který je natolik zoufale nezajímavý, že mi do hlavy utkvěla vzpomínka na tu hezkou prcinu bloncku, které bych rád doteď lízal análek, a vyčistil ji zbylé kusy od večeře, ale to je zase jiná pohádka.. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejdebilnější film co kdy vznikl to i Asylumovky mají více logiky než tohle. Jak to mohlo jít do českých kin a jak na to vůbec někdo mohl jít. Tak, že parta děcek sleduje filmy Arthur a minimojové  (pokud se nepletu má to 3 díly a všechny točil Luc Besson co je podepsaný i pod tímhle jako scénárista)  a sledují to 10 roků v kuse (dokážu ještě akceptovat, že má někdo oblíbený film a sleduje ho vícekrát, ale dívat se na to 10 let v kuse na 3 stejné filmy). Když ten kluk má 18 let tak mu jako dárek nadělí výlet do domu kde se to točilo (jak je velká šance , že ten barák bude opuštěný a nebude z něho turistická atrakce? A jak je velká šance , že to najdou dva random chlápci?)  tak tam jedou.  Dojedou tam a hned to najdou ačkoliv nemají žádné souřadnice ani gps nic (asi zázrakem) a zjistí, že ti dva chlápci co jich tam mají čekat tam nejsou je jim to úplný šumák a hledají je zhruba tak 5 minut pak se na ně vykašlou najdou i mobil jednoho z nich, ale neřeší to jelikož byl flegmatik a o své věci se nestaral (ani mobil by mu jako nechyběl?) . Teď to nejlepší ačkoliv je ten barák opuštěný a předpokládám , že by se tam našly minimálně dvě postele (Arthur tam žil s matkou viz úvodní scéna)  tak oni spí venku ve stanech proč si ty stany nedají do toho domu a riskují to, že jich tam venku napadne třeba divočák je mě záhadou. Postavy v tomto filmu jsou kapitolou sami o sobě takhle se nikdo normální snad ani nechová například je zde scéna jak jeden kluk dá nohu do pasti na medvědy kluci mu pomůžou a chtějí ho odvést a dvě ženské si sednou na houpačku a poslouchají písničky vůbec jich nezajímá , že třeba jejich kamarád může umřít nebo třeba jednoho kluka pošlou nakoupit do obchodu ačkoliv ví, že tam kde projížděly byl chlápek co na nich mířil zbraní a vyhrožoval jim . Pointa filmu je teda taková, že se několik děcek nudí a hraje si na postavy z filmů hrály si na Batman vs Superman a pak objevily ten barák a hrály si na Arthura a minimoje rozdělily se na dvě skupiny a ta jedna ty děcka lovila a zabíjela pak tam přišla druhá a zabíjela je taky s tím, že zabíjela i tu druhou vběhl tam chlápek s puškou a vše vystřílel. 0 procent ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Drtivá většina filmu (opuštěný dům) se natáčela v La Trinite-des-Laitiers ve Francii. (noelcoward73)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama