Reklama

Reklama

Vrána 4: Pekelný kněz

  • Česko Vrána – prokletá modlitba (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Štvrté pokračovanie série zobrazuje charizmatického lídra gangu, ktorým je Luc Crash (David Boreanaz). Vedie schátrnú bandu satanistických motorkárov, známych ako Štyria Jazdci Apokalypsy. Luc zavraždí Jimmyho Cuervu (Edward Furlong) a jeho priateľku ako súčasť rituálu, aby sa mohol stať nesmrteľným démonom. Ale Luc zistí, že z Jimmy sa stal duch pomsty, známy ako Vrana, aby pomstil smrť priateľky a zabránil Lucovi stať sa pánom zla. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dávám 2* za to, že když říkal: "Já tvou sestru miloval!" mi to přišlo opravdové. Ty oči u toho... prostě to byl pro mě nejlepší moment z celého filmu... Jeden pohled a hned to zvedne hodnocení... Zajímavé :-) Jinak je to film o ničem, jen nosí "slavné" jméno Vrána, sic s číslovkou 4 ... Vrána X ďábel = nuda, nic moc, i béčkovej film by se za kvalitu styděl... Ale ten pohled... ;-) nestačí, aby se z takového prachu stala opět "krásná bytost" ... ()

BlackTom odpad!

všechny recenze uživatele

To je fakt také ťažké dodržať základnú schému? Prečo sú temné uličky ešte temnejšieho mesta vymenené za Mexiko? Prečo namiesto dokonalých prvých dvoch záporakov sa stáva titulným zlosynom trápny transvestita vydávajúci sa za Antikrista? Prečo Danny Trejo tancuje? Čo tu kurva robí Dennis Hopper? Z ktorej planéty prišiel Ed Furlong? Množstvo otázok a žiadne odpovede. Hnusný, sprostý, zbytočný film! Brandon Lee sa v hrobe neobracia, on priam rotuje! Dúfam, že mi raz tiež sadne na náhrobok vrana a ja sa vydám zabiť tvorcov najväčšieho znesvätenia v dejinách kinematografie... ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Dětinsky prostoduché vyprávění, které cituje a vykrádá předchozí filmy ze série, kde jenom může. Těžko poznat, kdy cituje a kdy vykrádá, obojí dělá stejně blbě a neobratně - přičemž nejčastěji znásilňovaná je samozřejmě kultovní jednička. Příběh je nedopečený, akce rovněž a jediné, co je na vyčpělých, příšerně napsaných postavách konzistentní nebo koherentní, je fakt, že od začátku do konce vypadají a jmenují se stejně. Edwardu Furlongovi to v provedení a la "Crow" sekne, ale bohužel je to v zásadě to jediné, čím se pro tuhle roli kvalifikuje - protože kdykoli začne hrát pološíleného anděla pomsty, je to naprostá katastrofa. A uvěřit, že tenhle babybat dokáže natrhnout šos týpkům, jakými byli "jezdci apokalypsy", to byl opravdu úkol nad moje síly. Samotné jezdce apokalypsy a všechnu tu neohrabanou exploataci křesťanských, satanistických i pohanských symbolů a tradic radši už vůbec komentovat nebudu. -- Občasné závany atmosféry a vzácné podařené momenty jsou natolik...občasné a vzácné, že celek nejen že nevytrhnou, ale ani nijak výrazněji kosmeticky nevylepší. -- Přitom z tohohle settingu se ve spojení s Vránou dala vyždímat nádherná, těžká, plnokrevná depka. Chjo. Proklet budiž kompletismus, který mě přinutil se na to podívat. 3/10 ()

Nivenx odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série, který překonal svou trapností a neuvěřitelně trapným zpracováním i díl druhý. Neskutečně nudné, blbé, trapné a skoro k nedokoukání. Měl jsem opravdu co dělat abych to vydržel do konce. Bohužel nenašel jsem za celou stopáž filmu žádný kladný faktor za který bych dal aspoň nějaké to procento. odpad! ()

demented 

všechny recenze uživatele

Tento film má svoje kúzlo. Samozrejme s pôvodnou Vranou to porovnávať nemôžme, ale s prehľadom strčí do vrecka bezzubú trojku. Tara Reid trpí utkvelou predstavou, že je herečka (už by jej to niekto mohol vymlátiť z hlavy hasákom), Danny Trejo žmolí v ruke bibliu a plače za zavraždenou dcérou, David Boreanaz je ako antikrist prinajmenšom zlatý...No a Eddie Furlong... vždy som ho mal rád, ale s "vranovským" mejkapom vyzerá ako goth lezba. Snáď keby týchto hercov navzájom poprehadzovali do iných rolí, výsledok by bol ešte lepší. Napriek tomu som sa pri sledovaní veľmi dobre bavil. Osobitou otázkou je indiánsky soundtrack líznutý westernom, ktorý k výslednému produktu pasuje na 100 % . Takže "Kiss the bride, motherfucker!". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Normana Patridgeho a komiksové předlohy Jamase O´Barryho. (Terva)
  • V roce 2011 byl film spolu se snímekm Město andělů (1998) znovu vydán společností Echo Bridge Home Entertzainment v 2diskové DVD edici v širokoúhlém formátu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Salt Lake City a v Utahu. (reich)

Reklama

Reklama