Reklama

Reklama

Vrána 4: Pekelný kněz

  • Česko Vrána – prokletá modlitba (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Štvrté pokračovanie série zobrazuje charizmatického lídra gangu, ktorým je Luc Crash (David Boreanaz). Vedie schátrnú bandu satanistických motorkárov, známych ako Štyria Jazdci Apokalypsy. Luc zavraždí Jimmyho Cuervu (Edward Furlong) a jeho priateľku ako súčasť rituálu, aby sa mohol stať nesmrteľným démonom. Ale Luc zistí, že z Jimmy sa stal duch pomsty, známy ako Vrana, aby pomstil smrť priateľky a zabránil Lucovi stať sa pánom zla. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

demented 

všechny recenze uživatele

Tento film má svoje kúzlo. Samozrejme s pôvodnou Vranou to porovnávať nemôžme, ale s prehľadom strčí do vrecka bezzubú trojku. Tara Reid trpí utkvelou predstavou, že je herečka (už by jej to niekto mohol vymlátiť z hlavy hasákom), Danny Trejo žmolí v ruke bibliu a plače za zavraždenou dcérou, David Boreanaz je ako antikrist prinajmenšom zlatý...No a Eddie Furlong... vždy som ho mal rád, ale s "vranovským" mejkapom vyzerá ako goth lezba. Snáď keby týchto hercov navzájom poprehadzovali do iných rolí, výsledok by bol ešte lepší. Napriek tomu som sa pri sledovaní veľmi dobre bavil. Osobitou otázkou je indiánsky soundtrack líznutý westernom, ktorý k výslednému produktu pasuje na 100 % . Takže "Kiss the bride, motherfucker!". ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dávám 2* za to, že když říkal: "Já tvou sestru miloval!" mi to přišlo opravdové. Ty oči u toho... prostě to byl pro mě nejlepší moment z celého filmu... Jeden pohled a hned to zvedne hodnocení... Zajímavé :-) Jinak je to film o ničem, jen nosí "slavné" jméno Vrána, sic s číslovkou 4 ... Vrána X ďábel = nuda, nic moc, i béčkovej film by se za kvalitu styděl... Ale ten pohled... ;-) nestačí, aby se z takového prachu stala opět "krásná bytost" ... ()

Reklama

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Smrdutý celuloidový výkal. Po trojce, která šla rovnou na video jsem rozhodně nečekal žádné zázraky, ale tohle na mě bylo příliš. Kdokoliv, a tím myslím opravdu kdokoliv od Uwe Bolla až po Jaroslava Soukupa, by dokázal napsat a natočit stokrát lepší pokračování než je tahle nakyslá blitka, ve které není ani stopa po vránovské atmosféře, zato tu najdete jedny z nejhorších dialogů a hereckých výkonů roku. Pochybuju, že se jelo podle nějakého scénáře a jestli ano, jeho autor musel být při jeho psaní po celou dobu v hodně těžkém rauši, protože tu nic nedává sebemenší smysl. A scéna, kde do půli těla svlečený Danny Trejo natřásá své pokérované faldy v rituálním tanci nad mrtvou vránou a přihlíží tomu bandička mexických buranů, je bez diskuse to nejbizarnější, co tento filmový rok nabídl. Edward Furlong je po Michaelu J. Foxovi další věčně mladý klučík, který od T2 nezestárnul snad ani o den. Takový prťavý střízlík jako nesmrtelný, hrůzu nahánějící tragický mstitel? Kurva ani náhodou. Navíc se tu jen prdelí z místa na místo a trousí tak patetické ubrečené žvásty, že by mu člověk nejradši jednu vrazil. David Boreanaz a Tara Reid jako vůdci satanistického gangu mexikánců? Za co bože, za co? A ta hudba byla snad z DENÍKů ČERVENÝCH STŘEVÍČKů, ne? Dost možná nejhorší sequel všech dob. Rozhodně ten nejnudnější. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Satanismus a rasismus je tentokrát příčinou vzniku mstitele ze záhrobí, avšak v rapidně nízkorozpočtovém snímku dělající komiksové předloze jenom ostudu. Temná atmosféra? Příznačné akční scény? Nějaká patřičná myšlenka? Nic. Jen obyčejná vyprávěnka v celé své překrásné trapnosti. Stačí porovnat se zcela prvním snímkem z roku 1994. To je tak, když je námět stále stejný, jen je snaha vůči tomu vymyslet nějaký příběh a dojdou nápady. I když tady to spíš vypadá, že došel i producentský kapitál. Scénář by stačilo přepracovat do lepší podoby a ufinancovat pořádnou a impozantní výpravu. Každou další filmovou epizodou je to zkrátka horší a horší, takže ještě dál pokračovat a zůstane to u obyčejné televizní inscenace. Ne, tohle je opravdu průser a ne malý. Když se řekne ´Vrána´, každý znalec má okamžitě představu. Tohle filmové veledílo, mu ji však rázem rozsekám na maděru. Zkrátka a dobře, když je vyčerpaný námět a k tomu peněženka producentů, nemá cenu ani zapínat kameru. Nic dobrého z toho nikdy nemůže vzejít. ()

IvcaSammet odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá sra*ka ... Tohle už prostě Vrána není! Nezapadá to do série, spíš bych řekla, že je to dost ubohá parodie. Vrána měla vždycky to tajemné nadpřirozeno, ale co je moc, to je příliš ... Naprosto příšerné herecké výkony, ubohý scénář a příběh naprosto zkopírovaný od jiných hororů až na to, že proti ďáblu bojuje Vrána ... Po pravdě řečeno, po shlédnutí tohoto filmu se mi chtělo brečet ... Já osobně sérii Vrány miluju, ale tohle bylo fakt moc ... Nechápu, jak se mohli k něčemu tak ubohému snížit a ještě to hrdě nazývat čtvrtým dílem Vrány ... NEVER MORE!!!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Normana Patridgeho a komiksové předlohy Jamase O´Barryho. (Terva)
  • V roce 2011 byl film spolu se snímekm Město andělů (1998) znovu vydán společností Echo Bridge Home Entertzainment v 2diskové DVD edici v širokoúhlém formátu. (Terva)
  • Snímek měl speciální předpremiéru. Týden před oficiálním uvedením na DVD se promítal v JAR Pacific Place Theatre v Seattlu. (Terva)

Reklama

Reklama