Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to hezký příběh, o tom žádná, ale přece jen mě ten závěr tak nějak zklamal. Jako kdyby to už jinak nešlo a muselo to skončit zrovna takhle a na úplný závěr pak ještě metaforické finále. Není to špatné, ale možná by to chtělo nenutit diváka tolik do slz, případně do dalších emocí. Nicolase Cage však můžu a tahle role jeho mnohdy poměrně afektovanému herectví docela sedla. Meg Ryan mě nijak neoslnila, ale tehdy filmu dokonale sedla. Místy docela kalkul, ale myšlenka s anděly vůbec není špatná. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

věříte na anděli??? néé??? to jste nikdy v životě neřekli: "Andělíčků můj strážníčku opatruj mi mou dušičku??" ale určitě jo?? :) a co andělé smrti?? věřit a doufat v něco nadpřirozeného jo snad lidské... útěk od každodeního reálného života.. v každém z nás alespoň jednou zahoří myšlenka, je někdo, kdo má nad námi ochranný křídla?? Město andělů "poukazuje" nad tím, že i andělé smrti nejsou jen monstra co nás odvádí do věčných lovišť.. ale snaží se nám pomoct překonat tu cestu :) a tak by to mělo být.. každý konec, má nový začátek :) k tomu když se anděl chce stát lidskou bytostí, kvůli lásce.. to snad zahřeje na duši každého :) ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerný romantický príbeh nabalený na Nebo nad Berlínom. Nepridáva však nič nové a je len jeho slabšia kópia. Nicolas Cage mi ako romantický hrdina moc nepripadá. Jedna z najlepších scén z pôvodného snímku, keď anjeli chodia pomedzi ľudí a počúvajú ich myšlienky je osekaná na minimum. I tak však stojí za zamyslenie, či to, čo nás celý deň trápi a zamestnáva našu myseľ naozaj stojí za všetok ten čas. Jediná vec, ktorá mi nesedí ani na tomto filme ani na "Nebi" je to, prečo by sa anjeli chceli stať ľuďmi. Ale to je už o inom. Mimochodom, čo ste mali v živote najradšej? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa dokážete povzniesť a prijať film s námetom, aký nám ponúka, dočkáte sa krásneho filmu. Dokáže rozplakať, rozosmiať, prinúti porozmýšľať. Premyslený príbeh je však na niektorých miestach až príliš presladený, no od začiatku chytí za city a emócie na konci sa určite prejavia. Meg je tu síce veľmi zlatá, no Nicolas božský! 75%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Americká blbina, ale aj tak je to jeden z tých lepších filmov Nicolasa Cagea a Meg Ryanovej. Má to super atmosféru a celkovo mi to príde sympatickejšie ako originál už len tým že to nemá potrebu to filozofovať o suchom z nosa. Na druhú stranu je to postavené na celkom cheesy romantickej zápletke, ktorá nasilu žmýka emócie a snaží sa všemožne rozplakať citlivejšie povahy. Soundtrack v pohode a celkovo si to vždy rád pozriem ak to beží v telke bez toho aby ma obalil pocit hanby. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Když se Maggie (Meg Ryan) zeptá Setha (Nicolas Cage) čím se živí, tak odpoví, že je poslíček. V řečtině se řekne poslíček "angelos". (don corleone)
  • Cage povedal, že s touto úlohou musel prejsť od svojich bežných metód neustálych pohybov k snahe byť „efektívny“, pričom často nehybne. Poznamenal, že si musel osvojiť zmýšľanie dieťaťa a konať pod dojmom bežných zážitkov, ako je pocit dažďa alebo slnečného svetla. (Arsenal83)

Reklama

Reklama