Reklama

Reklama

Krvavé pobřeží

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh filmu Krvavé pobřeží se odehrává v roce 208 v Číně během vlády dynastie Han. Ačkoliv Číně vládl jeden císař - Han Xiandi, země byla rozdělena do mnoha proti sobě bojujících států. Na západě měl vládu v rukou ambiciózní premiér Cao Cao, který používal císaře jako svoji loutku, východ ovládal císařův strýc Liu Bei. Cílem Cao Caa bylo zničit všechna království a prohlásit sebe za jediného vládce sjednocené Číny. Jeho protivník Liu Bei se snažil získat na svoji stranu království Wu, ležící na jihu zemi, kterému vládnul Sun Quan. Liu Bei k němu vyslal svého vojenského poradce Zhuge Lianga, který se zde seznámil s místním vicekrálem Zhou Yu, s nimž se velmi spřátelil.

Když Cao Cao zjistil, že se tato dvě království stala spojenci, vyslal proti nim armádu osmi tisíc mužů a dvou tisíc lodí. Doufal, že zabije dvě mouchy jednou ranou. Armáda se utábořila v lese Crow u řeky Yangtze, na jejímž druhém břehu, tzv. Krvavém pobřeží tábořili spojenci. Zdálo se, že se zmenšujícími zásobami jídla a prořídlou armádou, jsou spojenci v koncích. Zhou Yu a Zhuge Liang dali hlavy dohromady a díky své moudrosti se jim podařilo obrátit vývoj války. Následovaly nespočetné bitvy na zemi i na moři, které vyvrcholily nejslavnější bitvou v čínské historii - bitvou u Rudého útesu (Čchi´ Pi) na jižním břehu Jang-tse. V boji bylo potopeno dvě stě lodí a směr čínské historie byl navždy změněn.

Tato slavná bitva byla jednou pro vždy zachycena v románu „Romance of the Three Kingdoms“. Přesto, že je kniha stará více než 700 let, pořád je v celé Asii velmi populární. Bylo podle ní uděláno více než tucet počítačových her a množství komiksových knížek. Režiséra Johna Woo tento příběh přitahoval více než 20 let, ale v tehdejší době neexistovaly vhodné podmínky, technické ani finanční, které by umožnily vznik tak velkého a nákladného filmu. Příležitost přišla v létě 2004, když producent Terence Chang poprvé přiletěl do Pekingu a začal dávat dohromady plán i potřebné finanční prostředky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Niekedy viac než sila je rozum, priateľstvo, odvaha a súdržnosť....John Woo efektne predkladá bojové súboje podložené na ešte efektnejších a efektívnejších stratégiách čo dodáva filmu pútavosti.....nezabúda taktiež na ženský element a ikeď v malej ale patrične doležitej miere poukazuje na ich intelekt....a keď k tomu prirátam sympatických hercov niet o čom..... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čínske filmy zrovna niesu moja šálka kávy, ale na tento som sa pozrel hlavne kvôli réžii Johna Wooa.A celkom sa aj oplatilo.Nieje to zázrak, ale akcie sú fakt vydarené a skvelo z režírované.Kamera je skvelá, kostými a celkový vizuál je tiež dobrý, ale nič na tom super nevidím.Nečakal som od toho pecku a v podstate som dostal aj to čo som chcel.Dosť dobrý historický film. Originálny zostrih (Red Cliff I, II) sa mi moc nechcelo pozerať a tak postačilo aj toto. 70% - 3* ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"MÁ ARMÁDU, ALE NEMÁ ŽÁDNÉ PŘÁTELE, TAKŽE SE TI NEMůŽE ROVNAT." John Woo se vrací do Asie a rehabilituje se impozantní historickou řežbou epickou jako prase. Tyhle čínské velkofilmy sice nejsou můj šálek čaje, ale KRVAVÉ POBŘEŽÍ s jeho sympatickými postavami, strategickými fintičkami a promakanými bitvami jsem si užil. Dvoudílná, skoro pětihodinová verze je na mě moc roztahaná, tenhle výcuc je ideální. Teď ještě to HARDBOILED 2. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ryze čínský historický velkofilm značně ovlivněný moderním trendem amerických snímků, což není nutně na škodu. Délka filmu je asi jediným velkým nepřítelem tohoto počinu Johna Woo. Sice jsem se nenudil, ale konec jsem očekával jako spásu. Jestliže jsem hovořil o velkém nepříteli, musím uvést i ty menší. Vadilo mi zejména to, kolik scén tu zavání laciným béčkovým akčním filmem. Dále jsem nebyl odvázaný z toho, že veliká přednost snímku - bojové, resp. válečné scény - jsou tu v takové míře, že si vlastně podřezávají pod sebou větev a brzy tak přestanou diváka (mě tedy určitě) překvapovat a zajímat. Od filmu, který trvá zhruba 140 minut bych očekával více, než jen 120 minut samých bojů a zbylý krátký čas naplněný strategickým uvažováním. Přesto všechno však nemohu pocitově jít s hodnocením níž. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Technicky a vizuálne výborne zvládnutý historický veľkofilm s minimom digitálnych zásahov, čo vytvára dojem naozaj veľkolepého majstrovského diela. Z tohto pohľadu možno aj je. Vadilo mi ale prehnane veľa postáv vystupujúcich v príbehu, plne sa zorientovať sa vo všetkých tých čínskych menách a priradiť ich k správnym tváram bol výkon hodný zlatej olympijskej medaily. Dejová linka je našťastie jednou z tých priamočiarejších, ak by som mal premýšľať ešte aj nad ňou tak by som si film nevychutnal už asi vôbec. 75/100 ()

Galerie (83)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení trvalo přes 200 dnů, závěrečná scéna se připravovala více než rok a bylo pro ni postaveno osmnáct funkčních lodí. (vendy63)
  • Při natáčení námořní bitvy se zabil třiadvacetiletý kaskadér. (TomikZlesa)

Související novinky

Bale v nejdražším čínském velkofilmu

Bale v nejdražším čínském velkofilmu

26.12.2010

V květnu odstartuje Christopher Nolan natáčení The Dark Knight Rises a jeden by čekal, že Christian Bale se v klidu připravuje na návrat do Batmanova kostýmu a v další sebevražedné tělesné proměně… (více)

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama