Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný film. Nejvíc mě zaujal příběh, akce tu je taky, především je vydařená na konci filmu, kde se The Rock opravdu bije. Ale takový příběh se jen tak nevidí. Film nemůže ani chvíli nudit, délka filmu je krátká a tempo dost vysoké. Takže u mě spokojenost a film hodnotím na slušných 84% = **** ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé, jako malej jsem to miloval. Kráčející skála je jeden z několika filmů, kvůli kterým jsem zbožňoval the Rocka ještě předtím, než se prosadil v širokém měřítku. Nic hlubokomyslného, to opravdu ne. Film si na nic nehraje a jde přímočaře za svým, vesměs akčním pojetím příběhu, a to i ačkoli má za zády ten skutečný. O ten se však zřejmě jen malinko otírá, jelikož je primárně přizpůsoben Dwaynovi na ruku a on se tak může náležitě vyřádit. Nebyl by to však Rock, kdyby u sebe neměl parťáka, který má za úkol občas odlehčit atmosféru a tím se pro tento film stal Johnny Knoxville, což je podle mě dobrá volba...90% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky 80s pribeh, sympaticky hrdina, charizmaticky zaporak, sexy deva, vtipny poskok a skvela akcia. Pribeh je jednoduchy a miestami az absurdne komicky, ale film ma tak rychle tempo a kratku stopaz, ze nestihne ani na sekundu nudit. Celkovo je to trojhviezdickovy film, ale akonahle dôjde na akciu, tak to stupa na stvrtu hviezdicku. Akcia je skvele natocena. Je dokonale prehladna, dynamicka a aj v PG-13 ratingu dostatocne tvrda. Dockame sa niekolkych skvelych bitiek a dvoch kvalitnych prestreliek. K dokonalosti tomu chyba uz len nejaka nahanacka. Ale napriek tomu je to zabavny film a zaroven jedna z najlepsich Rockovych soloviek. 7/10. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní verze z roku 1973 je celkem solidní drama, jeho o 31 let starší bratříček má Knoxvilla, který pohřbívá jakýkoliv pokus o dramatičnost šest stop pod zem. Nakonec je z toho pouze průměrný a zapomenutelný výplach, který mohl být o dost horší při pohledu na pět! scénáristů. Zajímalo by mě, jaký nádech měla první verze scénáře. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nabušený Rock v podvyživeném akčňáku, který má bez závěrečných titulků hodinu a čtvrt. Zatímco původní film zapadl do tehdejší linie vigilantských snímků, tahle verze je osmdesátkově přímočarou akční oddechovkou vystavěnou na klasickém westernovém schématu "hrdina  se vrací do rodného města a čistí ho od padouchů" a la třeba Keoma. Rock ji táhne dobře, ale chtělo by to nápaditější a stylovější provedení. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Film má aj alternatívny koniec, ktorý je možné vidieť na DVD. (Zeker)
  • Na začátku filmu hraje píseň „Midnight Rider“ od Gregga Allmana. Během striptýzu v kasinu hraje „Fire“ od Ohio Players. Když přijede Chris (Dwayne Johnson) za Rayem (Johnny Knoxville), tak z rádia hraje „Five Feet High And Rising“ od Johnnyho Cashe. Když jsou Chris s Deni (Ashley Scott) na policejní stanici, tak hraje píseň „Blue Monday“ od Flunk. Na konci filmu hraje „Feelin' Alright“ od Joea Cockera. (Duoscop)
  • Film je (stejně jako jeho předchůdce z roku 1973) inspirovaný skutečným příběhem Buforda Hayse Pussera (1937-1974). Ten se podobně jako The Rock (Chris Vaughn), živil jako wrestler, než se stal šerifem. Jeho „umělecké jméno“ bylo Buford the Bull. Tato verze ale má se skutečností jen pramálo společného, a proto došlo i ke změně jména hlavní postavy z Pussera na Vaughna. Skutečný Pusser byl opravdu tvrdý chlap – během své kariéry šerifa v McNairy v Tennessee ho postřelili osmkrát (přičemž jedna kulka mu zlomila čelist), dočkal se stejného počtu bodných zranění a např. i vyhrál bitku proti šesti gangsterům - tři z nich poslal do nemocnice a zbytek do vězení. Zemřel za záhadných okolností, když sjel autem z pusté cesty a narazil do stromu. (imro)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama