Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

topi 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklý na dabing Hany Talpové, která v seriálu "To je vražda napsala" namluvila Angelu Lansbury, v tomhle případě ji ale rozválcovala Alena Kreuzmannová. Původní dabing je opět lepší, než cokoliv jiného na tomto snímku. Každá postava žije naším hercem/herečkou. Libuše Švormová, Eduard Cupák, Bohumil Švarc, Věra Galatíková, Stanislav Fišer, Gabriela Osvaldová, Jana Drbohlavová, Čestmír Řanda a mnoho dalších. Když Kim Novak hlasem Aleny Vránové zaječí "zkurvenej Skotlentyárd", tak jsem se rozesmál na celé kolo a okamžitě si vybavil Alenu Vránovou, jak ve filmu "Já už budu hodný dědečku" podobně vystřelí na Miloše Kopeckého, aby navštívil lékaře, psychiatra! Ona celkově je tato detektivka perfektně nahláškovaná : "Lolo, jen jediná drobnůstka se mi na tobě nelíbí." "Vážně, jaká?" "Tvůj ksicht!" :D ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem někde slyšel, že ženská v deseti sekundách ví, jestli chce chlapa píchat, vzít si ho, nebo zabít. Kdybych byl ženskou a THE MIRROR CRACK'D chlapem, chtěl bych po deseti sekundách bez diskuze to první. Nepřiblble řečeno, film skvěle navnadí; předpokládám, že dané vtipné intermezzo se objevilo již v knize, protože někdo jako Guy Hamilton by na něj určitě sám nepřišel. Ale zbytek? Pcheche. Asi největším důkazem, jak je tento příběh mezi ostatníma kleontama Agathy Christie průměrný a konvenční, je, že jsem snad poprvé uhád zápletku. A slečna Marplová je přesně jako moje babča (thumbs up). ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velké díky České televizi, že oprášila původní dabing. Filmové studio Barrandov dabing 1982 - Alena Kreuzmannová - Libuše Švormová - Bohumil Švarc - Stanislav Fišer - Eduard Cupák - Alena Vránová - Věra Galatíková. Ke komentáři kolegy PetrPan2 jen poznámka: sežeň si s Angelou nějaký její starý film z šedesátých let, kdy často hrála krásné a charakterem zkažené ženy, doporučuji zejména Svět Henryho Orienta. Jako detektivka poněkud omšelé, nezábavné a bez napětí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dělat slečna Marpleová v Miami u CSI, zavřou všechny ty zbytečné laboratoře a Horatio jde krmit racky k molu.. Klasicky vystavěný detektivní příběh, kdy všichni jsou podezřelí, všichni mají nějaký motiv a vám je jasné, že vrahem bude ten, od kterého to nejméně čekáte a že k jeho odhalení povede rozklíčování zdánlivě nedůležitých náznaků. Hamilton si k úspěchu pomáhá konverzační lehkostí i královským obsazením. Jen si vezměte, K.Novak jako americká moviestar mdlého rozumu, R.Hudson s trefným srovnáním práce režiséra a producenta či třeba decentně okoralá E.Taylor. Ku prospěchu věci bylo i to, že policejní šakalík E.Fox dostal více prostoru, než obludně zmalovaná Jessica Fletcher. Ta si naštěstí v úvodu zranila nohu a tak mohla doma jen štrikovat, zahradničit či mít vlhké sny o vikáři a pak tam na konci vkráčet s odhalením, že by z něj i Columbo spolkl doutník.. „Zkurvenej Scotland Yard!“ ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Skvělý film po všech stránkách. Naprosto na úrovni. Perfektní herecké výkony, bravurní režie, prostě pastva pro oči inteligentního diváka. Snímek ze kterého na vás dýchá atmosféra té doby a který krásně čerpá z knižní předlohy. Jestli chcete skutečnou detektivní zábavu, s šarmem a na úrovni, sáhněte po rozbitém zrcadle. Ale dávejte pozor na střepy! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno