Reklama

Reklama

Pozemšťané

(neoficiální název)
  • USA Earthlings
všechny plakáty
USA, 2005, 96 min (Director's Cut: 130 min)

Obsahy(1)

Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna. (gjjm)

(více)

Recenze (237)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ano, lidí jsou krutá a odporná stvoření, která dokáží naplno využívat svou nadřazenost. A na kom ji využít nejlépe než na zvířatech, že ano... Doteď jsem již viděl dost dokumentů na toto téma, takže už jsem byl při sledování dá se říct ostřílenější a všechny ty obrázky mě tentokrát nevehnaly krev do žil a kudlu do ruky v takové míře. To nic nemění na faktu, že ty zrůdy, co vymyslely všechny "přístroje" na zabíjení zvířat by měli shořet v pekle, stejně jako všichni ti zamindrákovaní lidé, kteří si své problémy na zvěři v těchto sádkách smrti vybíjí. Nedivil bych se, kdyby polovina z nich byla vrahy lidí. Jakýkoliv soucit jim totiž schází. Co mě dostalo do kolen, tak svlékání lišek z kůže. Zaživa. Větší odporností je snad už jen zabíjení delfínů. Dokument samotný je dnes již notně zastaralý a já doufám, že tyhle praktiky již vymizely. Nejsem tak naivní abych si myslel, že zvířata jsou zabíjena "v klidu", protože to vždy bude stresující faktor, ale dá se to dělat humánněji. Dokud ale budou existovat fast foody a superkarkety, tohle masové šílenství neskončí nikdy. Kapitolou samu pro sebe je zabíjení zvířat pro radost (tímto zdravím všechny hajné a lovce) a užívání zvířat pro experimenty. ()

BarryLyndon odpad!

všechny recenze uživatele

Vylhaný ekoteroristický dokument se spoustou staged rádoby krutostí. Kolika zvířatům ublížili oni při natáčení vymyšlenými a narafičenými scénami? Hlavně po první polovině vám to potvrdí každý kdo někdy dělal se zemědělskými zvířaty. ALe jo, dávejte si tomu vysoká hodnocení, nevadí že vám někdo lže, hlavně že to budí emoce, že? ODPAD!!! ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že se lidé pozastavují nad tím, že se někdo někde chová špatně k psu, kterého utrácí, ale už ho moc nesere, že třeba řezníci z Boko Haram denně masakrují desítky lidí. Ne, nepodporuji nějaké brutální chování ke zvířatům, ale zároveň za něj necítím jakoukoli vinu a je mi to ve výsledku jedno, protože s tím stejně nic neudělám. 55% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Takoví jsme byli. Je celkem bezpředmětné přemýšlet nad zastaralostí některých pasáží, biotrendy, lokálními odlišnostmi, koncentrací na masovou produkci a toho nejhoršího, co lidstvo vůči zvířatům a potažmo sobě napáchalo a páchá. Protože přesně tohle je otisk, který po nás zůstane. Otisk, u kterého už pár generací po nás nedokáže pochopit, jak jsme k něčeho takového byli schopni. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jedna vec je výsledný pokrok a rozvoj, a druhá vec je cesta, ktorou sa dosiahne. Nadradenosť ľudskej rasy nepozná hranice, smutné je však to, že ak sa dostatočne skoro nezastavíme a nezačneme si uvedomovať plnú mieru svojho konania, nedopracujeme to ďaleko. A práve na toto zamyslenie a vnímanie súvislostí poukazuje bez servítok tento dokument, v ktorom sa úlohy rozprávača zhostil Joaquin Phoenix. Podobné dokumenty by sa mali vysielať všade po svete aspoň raz ročne, nech si väčšina populácie uvedomí skutočný dopad ľudského zaobchádzania so živými organizmami a prírodnými zdrojmi. No ale keď sa namiesto toho na obrazovke objavujú “veselé kravy“, ktoré nám s úsmevom a radosťou poskytujú trocha toho mäsíčka, niet sa čo diviť, že spejeme do sračiek a pokriveného vnímania sveta. ()

Zajímavosti (3)

  • Film, který šel do kin, sám o sobě řešení k závažným problémům popsaných ve filmu nenabízí. Na bonusovém materiálu však již ano. (maaan)
  • Shaun Monson začal natáčet v útulcích v okolí Los Angeles roku 1999. Kvůli obtížnosti pořízování záběrů ze skryté kamery však trvalo natáčení celých 6 let. (Agita)

Reklama

Reklama