Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

anais 

všechny recenze uživatele

Morgan Spurlock se rozhodl po 30 dní snídat, obědvat a večeřet u McDonalds, aby na vlastní kůži zjistil, jaké účinky má pravidelné stravování ve fast foodech. I když se na povrchu tváří jakoby stál na straně všech těch jedlíků, kteří zaviněním fast foodů ztloustli, pod povrchem se skrývá problém trochu větší. Toho se však Spurlock jen letmo dotýká, a sází spíš na pobavení diváka, které spočívá v požírání burgerů, zvracení z auta a nepříjemném tlaku na prsou... (tedy tak trochu styl Jackass, ale má to nějakou myšlenku, a humor podstatně různorodější) Je přece otázkou volby každého člověka, jestli se nají tam, nebo doma. Dost varovně však působí vliv reklamy na malé děti. Narozeniny s klaunem jsou snem každého caparta! Kdyby však celý svět ovládli fast foody se svíčkovou, tloustlo by se jistě obdobně. K tomu by se ovšem pilo pivo – nejen, že by tedy všichni měli panděra, ale byli by i permanentně opilí! Spurlockův „dokument o pustošení vlastního těla“ je skvělá zábava, řekne vám i nějakou tu zajímavost, ale od skutečného dopadu na psychiku tlouštíků ho odvrací důraz na rychlý spád a subjektivitu pohledu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsme museli povinně v rámci školy. Avšak o jeho nadprůměrnosti mě nic nepřesvědčilo, spíš naopak (kdyby to bylo podáno v rámci opravdového filmu a ne dokumentu, např. jako v Requiem za sen, mohlo to být o něčem jiném). Do těhle obchůdků moc nechodím, to už i KFC je přijatelnější, ale samo o sobě, to jídlo není až zas tak hrozné. Když někomu chybí pohyb, tak může klidně od rána do večera jíst zeleninu a ovoce a stejně mu to nepomůže. Oceňuji to, že režisér, zároveň herec, to podstoupil sám, ale musím dát pouze 3*, na víc to nemá. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Morgan Spurlock sa rozhodol vykonať riskantný pokus na vlastnom tele. Po dobu 30 dní nebude konzumovať nič iné, ako jedlo zo "stánkov" s rýchlym občerstvením. Na paškál si zoberie nie len v Amerike populárny Burger King, ale aj samotný "slávny" McDonalds. Nemôžem povedať, že by ma tento dokument zaoberajúci sa témou obezity nezaujal, ale tak isto nemôžem tvrdiť, že by ma výnimočne ohúril. Za pozornosť stojí najmä jedna scénka. Všetky deti vo veku cca 4 až 7 rokov poznali klauna s McD., či rôznych prezidentov USA, no napodiv absolútne netušili o koho ide, keď im bol zobrazený portrét "......" Vyčarí Vám to úsmev na tvári, ako mne ;) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Chudák chlap. Původně jsem se chtěl rozepsat o mém vztahu k Mekáči, ale koukám, že to už spousta lidí udělala za mně (aka byl jsem tam jednou a nic tak bez chuti jako hambáč jsem nejedl, nikdy více)... Začala ale ve mně hlodat myšlenka - pořídit si krokometr, protože mě zajímá, kolik toho denně nachodím:) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ dokumentu, který mě nejvíc baví. Co přišel Michael Moore, stoupl velice zájem o "dokument" jako formu, což je zatraceně dobře. Poučit a pobavit. Nebo pobavit a poučit? Ať tak nebo onak, tohle dílko si zaslouží naši pozornost. Potěšilo mne, kolik zajímavých "novinek" jsem se o Mc's dozvěděla, navíc některé výroky zúčastněných byly tradičně perlami. A Morgan Spurlock si Oscara zasloužil, kdyby pro nic jiného, tak alespoň za odvahu takhle si v zájmu osvěty huntovat tělo...to chce velkou dávku odvahy, a nebo bláznovství :-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Morgan Spurlock se vzdal úplně alkoholu 6 týdnů před začátkem natáčení, aby vyloučil jeho přítomnost v těle. (don corleone)
  • V roce 2013 snědl Don Gorske již více než 26 tisíc hamburgerů Big Mac. Zatímco jako mladý snědl i 9 kusů za den, v roce 2013 jedl pravidelně již "pouze" dva denně. (Anetik)
  • Dokument měl premiéru v Sundance v lednu 2004. Po necelých dvou měsících oznámil McDonalds, že stahuje z prodeje velikost menu "super size". Pochopitelně řetězec tvrdil, že to nemá s filmem nic společného. (don corleone)

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama