Reklama

Reklama

Pozemšťané

(neoficiální název)
  • USA Earthlings
všechny plakáty
USA, 2005, 96 min (Director's Cut: 130 min)

Obsahy(1)

Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna. (gjjm)

(více)

Recenze (237)

erased 

všechny recenze uživatele

Nakonec to vlastně nejlépe vystihuje ten úvodní Schopenhauer - než se problém stane samozřejmým, až příliš jednoduše se mu vysmívá a vůči němu vyhrazuje. Takže stejně jako návštěva na drogách závislého životního ztroskotance ve školní třídě jsou Pozemšťané překvapivě přímočaří, avšak pravděpodobně dosahem zdaleka ne tak silní, jak by si autoři představovali. Přesto: změň jednoho člověka, změníš svět. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně depresivní dokument, který nesoudí ale útočí na všechny divákovi smysly. Smutek, deprese, vztek, znechucení, beznaděj i takové pocity může mít divák při sledování, pokud má dost odvahy podívat se na to, jak pán tvorstva zachází se zvířaty, ať už pro pobavení ostatních, pro obživu nebo na lékařské experimenty. Po všech směrech, jen pro silné žaludky. A komentář Joaquina Phoenixe je až děsivě uhrančivý, stejně jako hudba od Mobyho. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Lidská rasa dokázala ve své historii vyprodukovat mnoho zvěrstev a to nejen vůči zvířatům. Přestože má vina v tomto směru začíná a končí konzumací masité potravy, tak jsem ochoten se zvěři všeobecně a jednotlivým kusům konkrétně jménem lidstva omluvit. Přesto si myslím, že kdybych byl zvěří vyhodnocen jako chutné sousto a dal bych jí sebemenší šanci, tak by se se mnou také nepárala. Tento dokument mi přinesl dostatek znechucení, nulovou zábavu a kdybych v sobě našel sílu dokoukat ho až do konce, tak bych patrně šel s hodnocením ještě níž. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Ach ľudia, ako strašne sa za nás hanbím, ako strašne sme sklamali, ako jednoznačne a bezpochyby dokazujeme svoju úbohosť, ignoranciu, blbosť a krutosť. Ako jednoznačne si zasluhujeme zmiznúť z povrchu našej nádhernej zeme. Sme len rakovina čo túto planétu požiera za živa. Každému, kto vedome spôsobí utrpenie živej bytosti, želám aby sa mu vrátila rovnakým dielom! Každý človek má svôj podiel viny, aj ty... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pokud se uprostřed dokumentu zastavím a zjistím, že je se mnou manipulováno-je něco špatně..Earthlings nepřistupují k tématu seriózně s ověřitelnými čísly a fakty-nené naopak=Ukazují "šokující"krvavé záběry(občas natočené někdy v 80tých letech?!?) podkreslené smutným(emoce ždímajícím) housličkovým doprovodem a do toho všeho nám Phoenix předvádí šikovné herecké cvičení na téma "srdceryvný komentář"(úplně jsem viděl jak se mu během toho čtení kutálí slzy po tvářích )........Pro mě byl dokument přínosný vlastně jen v tom, že jsem viděl, že ekofanatici jsou ochotní lidmi manipulovat stejně sprostě a za pomoci stejně trapných metod jako např. TV Nova.....Děkuju ale tuhle"Pravdu"si strčte do prdele........................................PS:Tak jsem si to tu projel a asi nejrozumnější a nejoběktivnější komentář tu sepsal gjjm ()

Zajímavosti (3)

  • Film, který šel do kin, sám o sobě řešení k závažným problémům popsaných ve filmu nenabízí. Na bonusovém materiálu však již ano. (maaan)
  • Shaun Monson začal natáčet v útulcích v okolí Los Angeles roku 1999. Kvůli obtížnosti pořízování záběrů ze skryté kamery však trvalo natáčení celých 6 let. (Agita)

Reklama

Reklama