Reklama

Reklama

Medvěd

(seriál)
  • USA The Bear (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (96)

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Povedený seriál, který krásně využije svou délku, počet epizod a téma. Užil jsem si to, a znovu jsem pochopil, že bych v gastru nemohl dělat (tady je to vykreslené jako ultimátní toxické prostředí). Herecky super, režijně taky povedené, má to silné momenty, dobře napsané postavy, ale je tu jedno velké ALE. Celou dobu mi to přišlo, že se nejde do hloubky - asi kvůli tomu, že tady chybí nějaký hlavní příběh. Všechny ty srdceryvné dialogy, vážné momenty nebo problémy hlavního hrdiny, jsou skvěle natočené a zahrané, ale nějak mě to neumí dojmout. Je to hodně dáno tím, že postavy spolu normálně nekomunikují, a když už spolu mluví, tak si nadávají, nebo jen říkají Yes Chef. Trochu mi to rozbíjí i katarze v posledním díle, kde byl prostor, proto, aby si postavy řekli více, než jen jednu větu. Sice, ta věta znamená pro ně všechno, ale normální reakce by byla jiná. I tak dost velká spokojenost, a druhou řadu si určitě dám s chutí. S02 - Druhá řada mi udělala velkou radost. Má hlavní dějovou linku, na kterou jsou velmi dobře napojené vedlejší linky. Díky tomu celá sezóna působí uzavřenějším dojmem, má začátek, prostředek a konec. Tvůrci mnohem více zapojili do příběhu vedlejší postavy a díky delší stopáži nemusí tolik spěchat a mohou rozvíjet všechny důležité charaktery. Krásně je to vidět na šesté epizodě, jenž je skvěle natočená a zahraná, a velmi jasně nám poodhaluje, proč mají hlavní hrdinové takové problémy, jaké mají. Osobně jsem pak nadšený ze sedmé epizody, která je vynikající a skvěle pracuje s postavou Ritchieho. Z mého pohledu se druhá sezóna seriálu The Bear povedla a vy byste na ní měly kouknout. ()

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem narazil na seriál, který je něčím originální a osvěžující. Výborný casting a postupné rozplétání psychologie jednotlivých postav proložené kulinářskými orgiemi tvoří příjemný mix, který jede chvílemi zběsilým tempem, aby v další epizodě zase zvolnil skoro na nulu. Jeremy Allen White má před sebou nejspíš skvělou budoucnost. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„… A ZANECHAL MI SVOU RESTAURACI. NĚKOLIK MĚSÍCŮ SE JI SNAŽÍM DÁT DOHROMADY A JE JASNÝ, ŽE MÁ SNAHA JE ZÁROVEŇ SNAHOU O NÁPRAVU TOHO, CO SE STALO S BRÁCHOU“…  Má to super vypravěčský tempo, dlouho bez nějakejch zbytečnejch keců. Taková kuchyně v hospodě to je… závislost na lidským faktoru, budování týmu, hledání chemie, snaha o seberealizaci, chaos, nervy… ale ve finále jde o kšeft (kterej stojí (a padá) s lidma). The Bear je taková jednohubka a až v posledním díle si uvědomím, že ty lidi mám hodně rád a asi rozumím, těm oceněním. Je to jako když se tím posledním soustem dostaví chuťová extáze. Prostě posledních 10 minut… ale 4* tomu kvůli tomu nedám! (ale další sérii jo!)   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.)  Za tmy do práce, za tmy z práce… Já ji kurva miluju! (Tu práci vole…) 2.) Přemejšlím, jestli prachy přináší štěstí.  ///  Thx za titule „Tereza Nesvačilová“.                 PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * /// 2.SÉRIE PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * více u ní.... ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co na tom vidíte. Ani těkavost Lipa ze Shameless, ani dvě hlavní hvězdy z Punishera, celé toto labužnické složení, tento nápad nespasilo. Proplouvat v bídné restauraci ošklivého Chicaga není nic, co by stálo za seriál, natož i druhou řadu, která je odklepnuta. A co je na tom komediálního jsem také nepochopila. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

V zahraničí se o tomhle seriálu mluví hodně a hrne se na něj chvála ze všech stran. To, samozřejmě v kombinaci se zajímavým prostředím, mě donutilo zařadit si ho na watchlist a sledování propadnout. O úspěchu první řady mluví hodně nahlas to, jaké hvězdy se zde ukázaly v hostujících rolích v řadě druhé. Je to moderní náhled do profi-kuchyně. V první řadě jde spíš o zlepšení standartů a posunutí bistra na vyšší level než jen vydávání sendvičů. Druhá řada se potom hrne za snem být špičkou ve svém oboru a upřímně se nemohu dočkat, co nabídne ta třetí, až dorazí. Je to intenzivní náhled do místa plného stresu, chaosu a jídla, který je ve svém podání hravý, neokoukaný a tím pádem nesmírně zajímavý. Pořád se něco děje a není čas se zastavit a přemýšlet nad tím. Kamera experimentuje a funguje tak, jako málokdy a málokde. Postavy rostou, vyvíjejí se a člověk je má radši, čím víc času s nimi stráví a čím víc jim dokáže rozumnět. Mimochodem epizoda Ryby z druhé řady je nejintinzivnější hodina televize v roce 2023. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • Celý diel je natočený na jeden záber, čo je odkazom na o rok mladší film Bod varu. (maramashi)
  • Film vychází z počátků kariéry legendárního michelinského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea. (Dalfor)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Reklama

Reklama