Reklama

Reklama

Medvěd

(seriál)
  • USA The Bear (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (97)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

povedená minisérie, která stojí na postavách a dialozích a obejde se i bez nosného příběhu. Hlavním hrdinou je Carmy, který se srovnává se sebevraždou bratra a zároveň se snaží vést restauraci, která mu po něm zůstala. The Bear je nenápadný malý kousek,který mate tělem a chvíle kdy se v něm relativně nic neděje vyvažuje situacemi, které vygradují během několika sekund..Po Boiling point další výborný kulinářský počin...80% ()

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Za mě to je prostě TOP - konečně něco trochu jiného o světě podnikání s poutavým příběhem, který se vám rozvíjí až postupně. Nutno říct, že někdy musíte přejít až zbytečně vyostřené scény, co se pro mě týče, nějakého "hlubokého zírání", ale do druhé sezony vstoupili silně a s postavami se konečně pořádně seznamujete. Celé pojetí seriálu je zatím za mě úplně super a líbí se mi i nenásilné sžívání s hlavními postavami, kdy každá má svůj prostor. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Seriál Medvěd představuje takřka povinnost pro každého filmového a seriálového fajnšmekra. Žánrově jde o atypický seriál, bylo by povrchní jej označit za seriál o vaření, jakož za komedii, drama nebo dramedy. Nelze mu dát žádnou nálepku, žádné přesné vystižení mě nenapadá. Častokrát se zdánlivě nic neděje, zachycuje naprosto banální scény, které ale mají svůj smysl a skládají dohromady fascinující obraz. Zatímco první série ve mně vyvolávala pořád otázky, proč, proč, proč, u druhé jsem si jen spokojeně pobrukoval no jasně, tak to má a musí být. Shodnu se s ostatními recenzujícími, že šestý díl druhé série s vánoční večeří představuje naprostý vrchol seriálové zábavy. Jamie Lee Curtis tady vystřihla famózně postavu, jakých po světě chodí určitě mnoho a dokáží zkurvit život sobě i svým blízkým. V následujícím díle potěšila všechny svojí přítomností další oscarová herečka Olivia Colman. Ve vedlejší roli v obou sériích exceluje Oliver Platt. Ten seriál může na první pohled působit nudně, depresivně nebo podivně, ale je to skrytý ryzí poklad. Druhá série posunula laťku ještě o hodně výš, nemohu se dočkat třetí. Čistě osobně - hodně herců dokáže spadnout do škatulky a nevyhrabe se nikdy z jedné kultovní postavy. Jeremy Allen White pro mě navždy zůstane oblíbeným Lipem z Shameless, ale u Medvěda jsem si snad nikdy na tu postavu nevzpomněl, protože Carmyho se zhostil naprosto skvěle. Na úplný závěr - postava Richieho by zasloužila cenu za nejlepší seriálovou proměnu. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Nakonec po 2 seriich plna nálož. Zacatek byl pro mne, klidneho cloveka, docela tezce pozivatelny. S postupem casu ale clovek chape, ze to toxicke prostredi a cela minulost se nejak vykreslit musi. Takze komunikacni agrese strika na vsechny strany. S kazdym dalsim dilem a hlavne druhou serii to ziskava vice a vice logiky a spojitosti. Postavy maji svuj prostor. Kazdy se Vam dostane pod kuzi. Chce to vyděržat pijonýr a fakt to videt cele. Na konci budete odmeneni grandioznimi dily, ktere ten serial vytahnou k tem vynikajicim. Ja si na zacatku rikal no tsi kraso to je děs to je tak na 3* pokud to vubec dokoukam. Koncim s 5* a jsem rad, ze jsem vydržel. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Po Boiling Point ďalšia vecička, z ktorej Pohlreich a spol. musia mať stojáka pod zásterou a pri ktorej si poviete, že radšej do uranových dolov faráť, než do reštiky ku plotni. Hektické tempo od prvej minúty, stresujúca atmosféra, všetky dialógy idu za pochodu a tu a tam sa nájde chvíľka na to zvoľniť a zotriasť zo seba emócie, alebo si dať len v kľude cigaretku a odfúknuť a pokecať, či už o banálnych, alebo dôležitejšívh veciach. Nič viac, žiadna veľká story, len vyvíjajúce sa vzťahy medzi posádkou jedného bistra.  Nie je to nahláškovaná vykecávačka typu Clerks a ani to nie je zrovna oddychovka, skor občas vypätý ukričaný chaotický emocionálny nervák (ep.7 je parádne one-shot kuchynské peklo), no má to echt vťahujúcu intenzívnu autentickú atmosféru. No hlavne to má, ako spomínaná 'smithovka', extrémne sympatické, živé a skutočné postavy, ktoré sú so svojimi osobnými radosťami a mindrákmi do jedného proste spoločnosť, v ktorej chcete stráviť okamžite ďalšiu sezónu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • Celý diel je natočený na jeden záber, čo je odkazom na o rok mladší film Bod varu. (maramashi)
  • Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Reklama

Reklama