Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je to stejný případ, jako u novějšího It's Kind of a Funny Story. Kdybych to viděl za rok, dva, tak by mě to (pravděpodobně) nezasáhlo tolik, jako se stalo teď (student těsně před maturitou). Say Anything… je film, který rozumí mysli mladého člověka a ukazuje nám, že za těch dvacet a něco let se moc nezměnilo. Stále jsou zde mladí, kteří jsou předurčeni k něčemu většímu a stále jsou zde tací, kteří ještě nevědí, co si zvolit. Scéna s rádiem je dnes kultovní, stejně jako tenhle film (minimálně v Americe, zde je poměrně neznámý). Kvůli důvodům výše musím dát plný počet. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ach tie zlaté roky osemdesiate ... kde sa sa pominuli ? kde ste nechali tú naivitu tak krásnu a tak vzdialenú ... Výborný Cusack hrá sám seba....sympaťáka a dobráka od kosti ktorý pomúti hlavu školskej talentovanej krásky ( vzácna kombinácia hehe ) a obaja si pozmenia život ..film je stará dobrá škola teen filmov éry kedy to všetko bolo tak sladké a tak jednoducho stvárnené....zároveň však slušne a bez vulgarizmov ... ()

Reklama

boni 

všechny recenze uživatele

Přirozený a strašně příjemný film, který prostě musí vyloudit nějaký ten úsměv na tváři i sebevětšímu cynikovi. Výborná hudba let osmdesátých, milé herecké obsazení a důkaz, že Cameron Crowe uměl točit kvalitní filmy už od nepaměti. Navíc scénu, kdy John Cusack oblečen ve svém baloňáku à la poručík Columbo drží pod okny Ione Skye nad hlavou kazeťák a vyhrává z něj In Your Eyes od Petera Gabriela, jsem znal na několikero způsobů již mnohem dříve než tento film, který jsem poprvé viděl až v době své vlastní maturity, a považuji ji za jednu z vůbec nejlepších scén z filmů pro teenagery, respektive romantických filmů. Čili Řekni cokoliv řadím v žánru teen komedií/romantiky rozhodně do top ten. Dám tomu v budoucnu ještě jedno promítání a snad to i přestřelím na 5 hvězd, takhle jsou to opravdu velmi silné 4. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pred Beverly hillsovský teenagerský romantický film. A omnoho viac zo života. A omnoho viac romantický, ako hocičo v seriáli a ľubovoľná romantická komédia. Say anything je silný v tom, že chovanie hlavných postáv je veľmi úprimné, odzbrojujúce a uveriteľné. Proste prvá skutočná láska dvoch sympatických a inteligentných mladých ľudí. Ak dojde na krutú realitu, Crowe neuhýba, hlavné postavy sa so situáciami musia vysporiadať (otcove podvody). Crowe v tomto filme definoval svoj pohodový štýl a tradičný pesničkový doprovod. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Keďže ma k tomu nabáda už i samotný názov filmu, dovolím si k nemu niečo povedať. V prvom rade vyjadrím údiv nad tým, že sa Johnovi Cusackovi podarilo aj s jeho značne obmedzeným repertoárom výrazov tváre rozbehnúť pomerne úspešnú kariéru. V tomto smere mu však neostáva nič dlžná ani jeho herecká kolegyňa a tak jediný, kto vo filme predvádza skutočne kvalitný herecký výkon, je zrejme iba John Mahoney. Možno aj tento fakt sa podpísal pod to, že celé dianie na mňa pôsobilo akýmsi nevýrazným, mdlým dojmom. Osobne ma to škrie najmä preto, že námet ako taký nie je vo svojej podstate vôbec zlý. Práve jeho zásluhou by som Povedz niečo... dokonca zaradil medzi kúsky, ktoré ma stále viac a viac presviedčajú o tom, že i tínedžerské filmy majú, aj napriek nízkym súčasným štandardom, rozhodne čo ponúknuť. (60%) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno