Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Impostor sází především na nejistotu. Prakticky po celou dobu jsem netušil, zda je pronásledovaný dotor Olham skutečně nepřátelský kyborg anebo ne. Posléze jsem začal podezírat i ostatní postavy vč. vrchního pronásledovatele, že jsou jen nastrčení bio-roboti a proto jsem si myslel, že jsem na všechny možné konce připravený, ale přece jen se nakonec povedlo režisérovi překvapit mě. 75% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Knihy a povídky Philipa K. Dicka zbožňuju, ale IMPOSTOR není příliš uspokojívý. Dickův námět je jako vždy dost originální a zajímavý, problém je provedení. Kdyby byl IMPOSTOR ryze televizní snímek nebo třeba jen část nějakého seriálu, bylo by to mnohem uspokojivější. Chybí tomu rysy velkolepé sci-fi, ale bohužel i decentnost netradičního thrilleru se sci-fi zápletkou. Gary Sinise příliš neboduje, Madeleine Stowe je tu tolik upozaděná, že se ani nemusí snažit, jen z Vincenta D´Onofria je tu cítit to přesvedčení ... Nemohu říct zklámaní (i když uznejme že Dick by si zasloužil víc Blade Runnerů), ale spíš jen tuctovka, která se hodí spíš do tv a půjčoven. Dávam 2 a půl! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Tady bych svaloval vinu na scénáristu a režiséra. S velmi dobře poskládaným hereckým obsazením šlo určitě dostat Impostora výš než jen do rozpačitého podprůměru. Pointa příběhu je bohužel natolik jednoznačná, že případné druhé zhlédnutí téměř nepřipadá v úvahu a stává se zbytečností, přestože základní myšlenka byla víc než solidní. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Má to 1 přednost...je to opravdu typicky Dickovské. A konečně! je tu závěr z povídky. Palce nahoru. Obsazení je v poho. Jen škoda, že to nedělal též pan Duguay. P.s. director´s cut nedoporučuji. Je na prd. Nepíši/neříkám to často, ale v tomto př. jest kratší verze....lepší. Hudba tentokráte, nicmoc. Na to, že ji dělal Isham. Asi ho to moc nebavilo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Námětem docela zajímavý sci-fi thriller, kde nakonec nic není tak, jak se navenek zdá. Přes vcelku rutinní režii má film atmosféru, postapokalyptický svět bez slunce a lidských práv je pojednán velmi věrohodně a nebýt té až možná zbytečně zdůrazněné (ve vztahu k předloze Philipa K. Dicka) mimozemšťanské zápletky, byla by to vlastně spíše jakási >lidskoprávní< sci-fi o muži na útěku, obviněném bez dostatečných důkazů a bez rozsudku odsouzeném k smrti a o jeho marné snaze o dokázání "neviny"... Tři a půl hvězdičky za film, ale za toho >trpícího< Garyho Sinise a výborně vypointovaný závěr nakonec zaokrouhleno nahoru... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)
  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama