Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je úplně neuvěřitelné, že jsem o tomto filmu NIKDY neslyšel, nevěděl a neznal ho ... až typ od kámoše z csfd mě na něj přivedl. Vůbec nechápu, jak mi taková pecka, stará aktuálně 10 let mohla proklouznout tak, že bych se o ní třeba jen dozvěděl ... No prostě se stane ... Jedná se o naprosto excelentní záležitost, všechno zde už bylo popsáno. Film stojí zejména na myšlence, která je vyobrazena dvěma "trestajícími" mladými sympaťáky a pak snad z celých 50% stojí na hereckém výkonu a roli Williama Dafoeho, jenže si zde dle mého odehrál celoživotní roli a film jako takový si vlastně díky tomu, co zde předvádí, úplně "přivlastnil, strhl na sebe" ... A to osobně tohoto herce nemám vůbec rád ... Perfektní, mírně ujetý a bizardní akční film plný akce, krve, střílení a ...modlení ... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápaditý Duffyho scénář i režie (geniálně pojatá scéna s rekonstrukcí přestřelky), kterou by leckterý rádoby akční režisér mohl závidět. Dokonalé hereké výkony ať už hlavní dvojce nebo dirigujícího Willema Dafoa dodávají celému filmu nenapodobitelnou atmosféru. Doufám, že Troy Duffy na dvojku dostane dost prachů, aby to Svatí zase mohli pořádně roztočit. And shepherds we shall be, for Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, that our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine Patri. Et Fili. Spiritus Sancti. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

wow, wow, WOW.. tak takovou narezovku jsem opravdu necekal, a to i pres vsechny nadsene komentare, a vysoke hodnoceni tady... S takovym nadhledem a religiozitou dokazou masakrovat lidi opravdu jen tihle dva bratricci (max jeste nejaci genialni pomateni vrazi, ale ti stejne nesahaji temto nesahaji ani po paty, jelikoz vrazdi nevinne). A to je prave to hlavni: tihle dva McManusovi vrazdi jen "vinne" lidi.. Proto k nim mohou divaci pocitovat takove sympatie (Dexter jako samotar je presto prekonava..), proto je mohou dostavat trefne polozenymi hlaskami, anebo maximalne coolovymi nabozensky zalozenymi texty... Ale jasne, ne vsem se bude libit velka mira brutalit (i kdyz urcite ne takova, jako v pitomych shlasherech) a hlavne obri premira nadavek, ktere tvori snad kazde druhe slovo ve scenari.. To by bylo asi i moje jedine minus, kvuli kteremu dam o jednu malou hvezdicku mene. Ano je pekne, kolik hlasek tam je, ale co je to platny, kdyz sem po precteni komentaru cekal dvakrat vic.. ;-). Ale je to spis o takovou pulhvezdu mene, protoze genialita nekterych scen nezna hranic.. napr. scena "armagedonu" potrzena hlaskami a dirigovanim jedne super zahrane postavy, na kterou sem skoro zapomnel.. There was a firefight!!! :-)) ty voe, jeho vykon v spidermanovi ci cete se muze jit zahrabat, to co ukazuje tady, je dvema slovy fucking AWESOME :-d. Skvela kamera, skvele predbihani jiz udicich se scen, skvele vsechno.. Troyi, jses badass... 8/10 (jeste jsem zapomnel na nektere trochu protahle a nudne sceny, takze nakonec moje hodnoceni takove, jake je) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $30,471Tržby Celosvetovo $411,874Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,555,783 //počet predaných kusov 244,701Tržby za predaj DVD v USA $16,951,597 //počet predaných kusov 317,228║ veľké ale veľké prekvapenie, dokonalý akčný úlet, obsadenie na jednotku, každá hláška či dialóg tu má svoje miesto, scénky vypiplané k dokonalosti, tak Guy Ritchie má konkurenciu a riadnu /100%/ ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda akčních filmů, tento jsem viděl kdysi dávno útržkovitě na VHS, zaujal mě, neváhal jsem proto sáhnout po bluray verzi. Tento film má opravdu geniální scénář, ten nápad o dvou bratrech a ta jejich "motlidba". Akční sekvence? krása pohledět určitě nejpovedenější je ta s lanem. Defoova postava (jeho životní role z mého pohledu) se opravdu povedla, líbí se mi ta vážná hudba, sedí tam. Zajímavé momenty, momenty překvapení, vyprávění příběhu ze strany Defoa, jako kdyby byl virtuoz a celé to kočíroval. Představitelé bratrů mě tam opravdu sedí, sžil jsem se s nima okamžite. Prostě prvotřídní akční film, jaký jsem už dlouho neviděl. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Tetování, které má na ruce "Il Duce" je motýl, což je dobře vidět ve finální scéně u soudu. (Chatterer)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu celkem 246 krát. (zdenur)
  • Connorovo tetování na levé ruce je Veritas, což znamená latinsky pravda. Murphyho tetování na pravé ruce je Aequitas, což znamená rovnost nebo spravedlnost. (Chatterer)

Reklama

Reklama