Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

fishki 

všechny recenze uživatele

Musim prehlásiť, že nuda to nebola, aspoň z mojho pohladu určite. A nebola to ani klasická teenage vyvražďvačka typu jeepers, či halloween, ktorých je v poslednej dobe neúrekom. Bol to veľmi zaujímavý nápad, ale plytký a deravý scénar, ktorý zrovna nevyžaruje logikou. Na moderný horor, kde by sa mohlo strašidelných scén naplácať za sebou tisíc, som objavil možno takých päť. Asi to bude tým, že už som tých vyvražďovačiek videl niekoľko. Skoro celý film (až na úvodných asi-15 minút) sa vlečie do takého známeho scénara, až je z toho človeku zle. Milión scén, ktoré sú omielané dokola v každom horore za posledných 10 rokov (česť výnimkám), známe fráze robia tento film podpriemerným. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

-Všetkých nás to zabije?, -Zrejme, -Dofrasa! A to všetko kvôli jednému zubu! ...Hehe. Tak v hororoch sme už mohli vidieť všelijaké vraždiace kreatúry, ale Zúbková víla tu ešte nebola. To je však asi jediný originálny prvok, ktorý tento horor prináša. Efekty sú dosť tuctové, niektoré scény spoľahlivo zabité strihom a tupým scenárom. K dobru pričítam réžiu, zásluhou ktorej som sa nenudil a celkom v pohode mi táto blbinka odsypala. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jooo tak tohle měl být asi moderní horor. A všecko špatně. Napětí ani za nehed by se nevešlo. Samotný příběh má sice originalní motiv, ale to jaký z něj vylezl film! Uff! Maska "víly" ubohá a trapná. A samotný příběh přehlídka odkoukaných výstupů z jiných béček a těch největších klišé. Dojde i na lekačku se zvířaty, ale fakt nevyděsí. Mizérii podtrhuje i úděsné digitalní finále. Ještě že to trvalo celkově jen 70 minut + asi desetiminutové strašně cool titulky. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle horůrek když jsem si ho kdysi pustil tak se mi líbil, no, ALE KDYŽ JSEM SI HO PUSTIL NYNÍ TAK MUSÍM KONSTATOVAT, ŽE SE NEJEDNÁ O ŽÁDNEJ ZÁZRAK. V podstatě podprůměrnej horor vyprávějící o zoubkové víle, která se mstí za svoji smrt, každej kdo se jí podívá do tváře to má spočitaný. No místy to má i atmosféru, ale ztvárnění bubáka je opravdu strašné a triky jak by smet takže nechápu jak se mi to mohlo kdysi líbit. No, ale na jedno zkouknutí dobrý, někomu se to samozřejmě může líbit, ale já se mezi ně už nepočitám. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má zaujímavý príbeh o mužovi, ktorý v detstve videl zúbkovú vílu, čo malo za následok smrť jeho matky a jeho neustály strach z tmy, keďže sa ona môže pohybovať len v nej a keď sa po rokoch vráti do svojho rodného mesta, musí jej znovu čeliť. So spracovaním som pomerne spokojný, hneď zaujme výborný napínavý úvod, ktorému sa ale už zvyšok filmu nevyrovná, no aj ten zvyšok je rozhodne zaujímavý. Len škoda, že kvôli krátkej dĺžke filmu sa tu toho dejovo až tak moc neodohrá. A veľkým plusom je, že tu o život nebojuje len pár hlavných postáv, ale v priebehu filmu sa ich zapojí mnoho. Hororové scény sú na jednej strane pomerne stereotypné, vždy zúbková víla v rýchlosti priletí a niekoho unesie, pričom už nevidno, čo sa s ním stane, ale výrazne ich vylepšuje často využívaný prvok s tmou, kde postavy musia za každú cenu zostať vo svetle, inak skončili, čo zaujme hlavne počas úteku z nemocnice a navyše vždy poteší aj vyčistenie policajnej stanice. Samotné hororové základy ako atmosféra a napätie fungujú výborne v úvodnej hororovej scéne, ale vo zvyšku už takmer vôbec, čo je škoda. Herecké obsadenie ma vôbec nezaujalo, síce nikto neprekáža, ale ani tie najhlavnejšie postavy si svojou nevýraznosťou nedokážu získať sympatie diváka. Réžia mohla byť aj lepšia, ale moc sklamaný nie som a technická stránka je bez problémov. A čo sa týka samotnej hororovej postavy, tak zúbková víla je rozhodne zaujímavý nápad a je aj celkom slušne využitý, len škoda, že používa masku, čo jej uberá z rešpektu. Aj napriek viacerým záporom musím povedať, že ma Prepad do temnôt dosť bavil a preto aj dobre hodnotím. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 71%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)
  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama