Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Mimo (E04)

(epizoda)
  • USA The Outside
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podivínka Stacey chce za každou cenu v práci zapadnout. Začne proto používat oblíbenou mast, která jí ale vyvolá děsivou reakci a odstartuje neuvěřitelnou proměnu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohí môžu mať problém s tým, že táto epizóda sa dosť vymyká z lovecraftovského charakteru seriálu a zároveň je aj ideologicky problematická. Byť škaredou šedou myškou asi nie je najlepšia cesta života ženy, rovnako ako ani byť metaforickým výtvorom taxidermie. V tomto prípade ale pomáha celková nadsadená štylizácia ála Nožnicovoruký Edward a skvelá metafora s vycpanými zvieratami. Originálne je hororové poňatie premeny hlavnej postavy, kde sa síce nedozvieme všetky pravidlá tohto fantasy či sci-fi sveta, ale ak chcete, môžete dej chápať ako veľmi subjektívne vnímaný svet z pohľadu Stacey. ()

whysoserious odpad!

všechny recenze uživatele

Jedním jsem si jistej- slabší díl, než je tenhle už mít "Kabinet" určitě nebude, protože tohle bylo dno. Námět, který by se dal v klidu odvyprávět v patnáctiminutovém kraťasu (a v tom případě by to bylo v pohodě), roztažený do hodinové stopáže a tudíž k uzoufání nudný. Hororu v tom není ani za mák. Sledovat hodinu herečku nalíčenou na zakomplexovanou zrůdičku jak rudne, až se z ní v závěru stane přesně taková pipina, jakou touží být, je sakra málo a naprostá ztráta času. Guillerma mám rád a většinou nezklame, ale je pro mě zarážející, že tohle v rámci své série fakt pustil ven. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to zdaleka tak blbý jak zdejší hodnocení a komentáře napovídají.. Je fakt, že kdyby se to v té své hravosti trošku utrhlo ze řetězu, mohlo se např. všechno to drbání a rozmlouvání s telkou prostříhat do nějaké svižnější montáže a pak by zbyl čas i na nějaké to blbnutí po proměně, ale čert to vem. Vlastně na tom oceňuju, že je to docela osobité a tak jiné, že Toro evidentně netušil jak to obohatit svou "invencí" ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ať mi sajrajt kůži žere, vydržím. Nejsem krásná, což mě sere... vím, co s tím." Uťápnutá preparátorka ptáků, nesměle šilhající svýma buličíma očima, která by se v soutěži krásy umístila hned za Simonou z Comebacku, byla zamindrákovaná až na půdu, zde spíš do sklepa. Tak mocinky moc se chtěla podobat "krásným" kolegyním v práci (umělohmotné čůzy k pohledání, o které bych si ani rezervní pneumatiku neopřel), aby se už nechovaly jako (t)lamy vikuně a za jejími zády jí neplivaly na obličej hořké sliny posměchu, a tak moc se chtěla sama sobě (prý manželovi, pfff) líbit, až to "krapánek" přehnala s čuměním na reklamy a propagovanou špica kosmetikou. Výsledek byl uspokojivý, vypadala jako... po týdenním nostop natáčení pornoscén Bukkake. Nechutně upatlaný příběh, s hezky vycpanými zvířátky, včetně jednoho starého vola (celej já), ovšem dějově rozblemcané, navíc bez jakéhokoli smysluplného finále. Já i docent Chocholoušek už jsme jí stlali erární postel... a ono nic. Jen tři růžové tuby objednávám. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá metafora na krásu. Absurdná, primitívna, umelá a zároveň originálna. Ana Lily Amirpour išla vždy proti prúdu a ani v tomto prípade sa nezaprie. Je to iné. Je to óda a zároveň kritika ženskosti, povrchnosti a krásy. Halucinačné scény úsmevné, vzťah Micucci a Starra uveriteľný a na významy bohatý. Pritom je to taká hlúpa béčková banalitka. Ale funguje to. Aspoň pre mňa. Divné a iné príbehy mám rád. Hlavne keď nie sú úplne divácke. A hoci to tentoraz nezaváňa Lovecraftom, bavil som sa na tom. Zase raz sa to môže pochváliť výborným castingom. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno