Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Bludicka.Julie 

všechny recenze uživatele

Za mě naprosto dokonalé ve všem a ona ba Oscara! Bylo tam všechno... A moc nechápu tady to machrování o tom,co všechno o Griseldě vím a že to není pravda, a tak dám 3 hvězdy?? Odkdy se hodnotí v seriálu pravda? Já mám o ní taky nacteno, hodnotím serial s výkony, kamerou, hudbou a vším a dávám 5 hvězd. ()

Geralt z Rivie

všechny recenze uživatele

Ano, shlédl jsem za dva dny. Ale vydávat seriál za životopisný, kde jsou podstatné věci vybarveny jinak něž ve skutečnosti? Griselda hnusná jako prdel a hraje jí jedna z nejkrásnějších hereček v Hollywoodu? 🤦‍♂️ Netflix do toho musel zase vložit svoje feministické voloviny. Komentář režiséra mluví za všechno: „Je to žena v mužském světě, pracuje desetkrát usilovněji, aby se prosadila, a užívá svou bystrost a inteligenci, aby přechytračila muže okolo sebe. Lidé jí budou zpočátku fandit,“ vyjádřil se režisér Andrés Baiz. O detektivce June, která se jako jediná dokáže dostat na kobylku Griseldě raději ani nemluvím. 🤦‍♂️ ()

Reklama

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Griselda Blanco, jediná žena, které se bál sám Pablo Escobar, jehož citát celý tento seriál otevírá.  Kdo viděl Narcos a bude čekat stejnou akci, bude nejspíš zklamán. Griselda je v tomto podání spíš osobnostní drama o vývoji ženy, které se bál kde kdo a která si zcela podmanila drogový svět. Sofia Vergana ji ale zahrála naprosto dokonale a pro skvělý zážitek doporučuju originál znění s titulky a rozhodně ne dabing. Pro ty kdo o této ikonické ženě nemají ani potuchy doporučuju trochu zapátrat, nebo si poslechnout opravdové zločiny, kde ji holky zpracovaly dosti dopodrobna. Za zhlédnutí ale rozhodně stojí. Moje hodnocení: 8/10 ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Seriál začíná citací obávaného Pabla Escobara, ve které se svěřuje, že Griselda byla jediný člověk, jehož se opravdu bál. Bohužel, seriál nám úplně neodpoví na otázku, proč tomu tak bylo. Zřejmě proto, že zhrzený postarší bílý heterosexuální muž cítil z této ženy ohrožení svých bezmezných privilegií. Nebo se náhodou, mimo prezentovaný děj, ocitnul s touto osobou v momentě, kdy pozřela crack. Podle Netflixu byla Griselda Blanko především obchodnice, matka, královna, inovátorka a party woman mezi populací mimořádně hloupých a zákeřných mužů. A okolnosti, ty vnější samozřejmě, definované pevně svírajícím patriarchálním útiskem, ji přiměly sem tam někoho oddělat. Několik zlých individuí říká, že velmi ráda osobně zabíjela lidi. Že se v tom vyžívala. Zjevně lžou. Jediná osoba z opačné strany zákona, která s ní byla schopna držet krok, byla taky žena. Z počátku, stejně jako Griselda, velmi nevybíravě odmítána zase tím toxickým šovinistický prostředím plném přihlouplých maskulinních detektivů. Ten patriarchát je prostě peklo. Ještě, že tomu Netflix tak intenzivně věnuje. Mohl by třeba natočit minisérii o Ilse Koch - Čarodějnici z Buchenwaldu, ve které bude vylíčena podobně jako Oskar Schindler a její veškerá "nedorozumění" s internovanými v táboře budou důsledkem rozhodnutí, nálad či aktivit jejího manžela. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sofía Vergara (nar. 1972, Kolumbie) jako Griselda Blanco - asi největší kokainová královny všech dob, která prodala tuny drog a nechala za sebou desítky mrtvých. Má to feeling Narcosu (2015) nejen tématem, ale i atraktivním filmovým zpracováním, takže se na to dobře kouká. O tři třídy lepší než skoro nedůstojný film Cocaine Godmother (2017) se Zeta Jones, ale myslím, že daleko přesněji a mrazivěji o tý dámě vypověděl brilantní dokument Kokainoví kovbojové (2006). který měl být už kdysi zfilmován s Markem Wahlbergem jako Jonem Robertsem aka tady štěkající pejsek, ale zatím to neklaplo. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Syn reálné Griseldy Blanco jménem Michael Corleone Blanco (pojmenován byl po postavě z filmu Kmotr, 1972) zažaloval Netflix za zpracování příběhu jeho matky. Michael na téma své rodiny hovoří velice otevřeně a o práva ke zpracování příběhu se dokonce podělil s jinou produkční společností – ta mu však za práva za zfilmování zaplatila, zatímco od Netflixu žádnou finanční kompenzaci neobdržel. (fiLLthe3DD)
  • V čase 39:28, kdy probíhá párty na lodi, má mezi ostatními kolumbijskými ženami cameo americká pornoherečka Vanna Bardot. (Dr_Virus12)
  • Skutočná Griselda spáchala svoju prvú vraždu, keď mala len 11 rokov. Uniesla chlapca z bohatšej časti mesta Medellín a vypýtala si za jeho život výkupné. Keď zistila, že jej to asi neprejde, nevinného chlapca bez váhania zabila. (Motinski)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno