Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený. Svět drogových dealerů je vděčná filmová tématika a ikdyž jde pořád o to samé, je to pro mě vždy zábava sledovat. Není to sice tak naložený jak Narcos, ale užil jsem si to hezky. Sofia Vergara v roli Kmotry/Narkobaronky je výborná, je tu hezky ukázané,že jako žena to neměla v čistě chlapském byznyse vůbec lehké a spousta lidí s ní chtělo vydrbat, jenže to dopadlo většinou opačně. Z vedlejších postav mi byl nejvíce sympatický Dario a potěšilo větší seznámení s Ochoa Kartelem. Tím, že se seriál odehrává v Miami a né v Kolumbii, to má lehce jiný nádech, ale na šlapky, drogy a vraždy dojde samozřejmě i zde. Nejméně sympatická mi byla linie s detektivy, kde jsem nefandil nikomu. Plusem je i fajnový retro vizuál. Pohodová čtyřka. 75% ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Reklamní a mediální masáž na tento seriál byla neskutečná, sám jsem z ní měl pocit, že se jedná o něco výjimečného a ona je to přitom průměrná užvaněná série o jedné ambiciózní paní podle klasického scénáře: ,,z nuly na vrchol a zase dolů", tentokrát z prostředí drogových dealerů. Aspoň, že byla příjemně krátká a za večer na jeden zátah se dá vidět celá. Osobně bych to prostříhal ještě víc a udělal z toho dvouhodinový film, ale i ten by asi skončil v průměru. ()

Reklama

Parabot 

všechny recenze uživatele

Seriál začíná citací obávaného Pabla Escobara, ve které se svěřuje, že Griselda byla jediný člověk, jehož se opravdu bál. Bohužel, seriál nám úplně neodpoví na otázku, proč tomu tak bylo. Zřejmě proto, že zhrzený postarší bílý heterosexuální muž cítil z této ženy ohrožení svých bezmezných privilegií. Nebo se náhodou, mimo prezentovaný děj, ocitnul s touto osobou v momentě, kdy pozřela crack. Podle Netflixu byla Griselda Blanko především obchodnice, matka, královna, inovátorka a party woman mezi populací mimořádně hloupých a zákeřných mužů. A okolnosti, ty vnější samozřejmě, definované pevně svírajícím patriarchálním útiskem, ji přiměly sem tam někoho oddělat. Několik zlých individuí říká, že velmi ráda osobně zabíjela lidi. Že se v tom vyžívala. Zjevně lžou. Jediná osoba z opačné strany zákona, která s ní byla schopna držet krok, byla taky žena. Z počátku, stejně jako Griselda, velmi nevybíravě odmítána zase tím toxickým šovinistický prostředím plném přihlouplých maskulinních detektivů. Ten patriarchát je prostě peklo. Ještě, že tomu Netflix tak intenzivně věnuje. Mohl by třeba natočit minisérii o Ilse Koch - Čarodějnici z Buchenwaldu, ve které bude vylíčena podobně jako Oskar Schindler a její veškerá "nedorozumění" s internovanými v táboře budou důsledkem rozhodnutí, nálad či aktivit jejího manžela. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Zidealizovaná "pohádka" o kmotře, která ve skutečnosti vlastnoručně pozabíjela několik desítek lidí a nepřímo až stovek. Proto i Pablo Escobar prohlásil, že jediný, koho se bál, byla Griselda. V seriálu se nás však tvůrci snaží přesvědčit, že je to díky výřečnosti a chytrosti. Ještě horší je, že pravdivé jsou tady jen 4 věci a)zabila svého manžela b) utekla do USA c) prodávala drogy d) má tři děti. Zbytek je jen pozlátko, kterému mnohý, fakty nepolíbený divák, podlehne. Přesvědčit ho, že Griselda je produktem chlapáckého světa mužů, je v tu chvíli snadné, ale to, že svého syna pojmenovala Corleone, mluví za vše. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Příběh „Kmotry“, která si dá ráda do rypáku, ale chce hodit staré kšefty z Kolumbie za hlavu… sbalí si tedy všechny své saky (i ty tři paka) a vydá se za velkou louži. No, a jelikož starou fenu novým kouskům nenaučíš, brzy se od prodeje letenek vrací k tomu, co jí jde nejlíp – prodej bílého prášku, který si mohou dovolit jen zámožné hospodyňky a rozhodně není určen na pečení nebo do pračky. Šestidílná minisérie se docela vleče, dialogy občas zavání telenovelou a od průměru to nespasí ani hezký retro vizuál… tady by rozhodně víc seděl (a bohatě stačil) celovečerák. Tahle dávka je zbytečně dost řízlá a na kvalitní matroš od kolumbijského nebo mexického kartelu a (bohužel ne tak moc profláklých) pašeráckých nul se to nechytá ani omylem. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 30. ledna do 30. června 2022 a filmování probíhalo v Kalifornii (Los Angeles, Long Beach) a na Floridě (Miami). (fiLLthe3DD)
  • V čase 39:28, kdy probíhá párty na lodi, má mezi ostatními kolumbijskými ženami cameo americká pornoherečka Vanna Bardot. (Dr_Virus12)
  • Syn reálné Griseldy Blanco jménem Michael Corleone Blanco (pojmenován byl po postavě z filmu Kmotr, 1972) zažaloval Netflix za zpracování příběhu jeho matky. Michael na téma své rodiny hovoří velice otevřeně a o práva ke zpracování příběhu se dokonce podělil s jinou produkční společností – ta mu však za práva za zfilmování zaplatila, zatímco od Netflixu žádnou finanční kompenzaci neobdržel. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno