Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve vesnici Gavaldon mají dvě nejlepší kamarádky Sophie (Sophia Anne Caruso) a Agatha (Sofia Wylie) to nejnepravděpodobnější pouto. Sophie, zlatovlasá švadlena, sní o tom, že uteče ze svého ponurého života a stane se princeznou, zatímco Agatha se svou ponuře estetickou a nekonvenční matkou má předpoklady stát se skutečnou čarodějnicí. Jedné noci pod krvavě rudým měsícem je mocná síla smete do Školy dobra a zla – kde začínají skutečné příběhy každé velké pohádky. Přesto je od začátku něco v nepořádku: Sophie je zařazena do Školy zla, kterou vede okouzlující a sarkastická lady Lesso (Charlize Theron), a Agatha do Školy dobra, na kterou dohlíží slunná a laskavá profesorka Dovey (Kerry Washington). Jako by procházení tříd s potomky Zlé čarodějnice ze Západu (Freya Parks), kapitánem Hookem (Earl Cave) a králem Artušem (Jamie Flatters) nebylo dost těžké, na scéně se objevuje temná a nebezpečná postava s tajemnými vazbami na Sophii a hrozí, že úplně zničí školu i svět mimo ni. Pouze polibek z opravdové lásky dokáže změnit pravidla a poslat dívky do jejich správných škol a ukázat cestu k jejich osudu. (Jardismo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

lemonova 

všechny recenze uživatele

Je to tak hlúpe, že keby som bola konšpirátor, rozvinula by som teóriu, že Netflix a spol. sa snaží o úplné vymytie mozgov dnešnej mládeže :-)) Ale myslím si, že by som vplyvu Netflixu až priveľmi fandila. Jedna hviezdička je za námet, z ktorého mohlo vzniknúť aspoň niečo zábavné, ale inak tvorcovia dokašľali úplne všetko, čo sa dalo. Na prostoduchejšie scenáre som si už akosi zvykla, ale na tú gýčovosť a totálnu ignoráciu aspoň akého takého zmyslu pre históriu si zvyknúť fakt nedokážem. Keď už nechcem, aby bol príbeh zasadený do konkrétnej éry, aspoň si dám námahu vymyslieť nový svet neodkazujúci na všetky možné obdobia. Ale to už je škoda reči, takže radšej končím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fantasy young adult totálně poplatné dnešní době. Všichni se tu chovají jak úchyláci, celé je to hrozně rádoby cool a finále po dvou a půl hodině pekla tu zní na tóny cover verze Toxic od Britney Spears, kterou by řada lidí nejradši už nikdy na instagramu neviděla. Fakt strašný, kam ti tvůrci v Hollywodu spějí, aby se dnešní mládeži zalíbili. Prvotřídní humus. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Začnu pozitivy a to jsou krásné kostýmy a triky na kterých se nešetří. Mno a tím jsem skončil výčet pozitiv. Jelikož negativa bych mohl nožem krájet. Zbytečná stopáž, připitomělý příběh, který je předvídatelný, navazuje na to přiblblým scénářem, otázkou je jako je na tom sama knižní předloha (na databázi knih 86%). Herecké osazenstvo také stojí za starou belu atd atd.. Celkově jsem byl rád, když to po 148 minutách skončilo a nedoporučuji. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se řešil a dostal přesně to, co jsem čekal. Film si na nic nehraje, přehání přesně tam, kde se přehánět může. S luxusním nadhledem Ch. Theron v podstatě paroduje zažité stereotypy a přesně to se mi líbilo nejvíc. Skvělé postavy, suprový příběh. A i když nejsem cílová skupina, neskutečně mi to sedlo. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že záměr tvůrců udělat z knižní předlohy tohoto díla novou ÚSPĚŠNOU ságu bude pouze nereálné přání (obdobně dopadl např. Eragon - pouze první kniha, dále nic). Uvedu pouze ve zkratce pár připomínek a poznámek: 1) Zbytečně moc dlouhá stopáž - některé scény bych vynechala, případně hodila do bonusů (např. linka s rytířem moulou, z kterého se pak stane kostra ptáka). 2) Nelogické nebo násilně vložené prvky, které nemají naprosto žádné vysvětlení nebo další využití (např. princezna na vozíčku, Sophie v jednu chvíli ošklivá a v následujícím záběru namalovaná a vystajlovaná jako na módní přehlídku, pravidla škol zmíněná ale vůbec nerespektovaná ani žáky ani učiteli). 3) Všichni studenti dostanou ke konci magii, i když za celou dobu nic nepředvedli, případně skoro propadli (např. naše druhá hlavní hrdinka ve škole dobra). 4) To opravdu nikdo nepoznal, že se hlavní padouch ukrývá v těle někoho jiného? Ve škole, kde magii ovládá každý učitel? Vážně? 5) Omlouvám se fandům této herečky, ale Sophia Anne Caruso mě iritovala celý film, nebyla ani roztomile pěkná na princeznu, ani dostatečně zlá na čarodějku...byla taková no prostě nijaká.  Takže co napsat závěrem - sériím HP, Twilight snad ani HG to rozhodně nesahá ani po podrážky bot, chce to začít znovu a lépe. A malá rada - nesnažte se tak očividně cílit na mladé tiktok fb twitter blázny a zaměřte na širší publikum, kde i starší generace dokáže ocenit kvalitní film. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (2)

  • Autorka knižnej série, Soman Chainani, si zahrala malé cameo ako jedna z profesoriek Školy dobra a zla. Film je natočený podľa prvej knihy z jej série "Škola dobra a zla". (Petra321)
  • Soundtrack obsahuje píseň „Space Man“ od Sama Rydera, který reprezentoval Velkou Británii na soutěži Eurovision Song Contest 2022, která se konala v květnu 2022 v italském Turíně. Sam s touto písní skončil na druhém místě. (BMW12)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno