Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve vesnici Gavaldon mají dvě nejlepší kamarádky Sophie (Sophia Anne Caruso) a Agatha (Sofia Wylie) to nejnepravděpodobnější pouto. Sophie, zlatovlasá švadlena, sní o tom, že uteče ze svého ponurého života a stane se princeznou, zatímco Agatha se svou ponuře estetickou a nekonvenční matkou má předpoklady stát se skutečnou čarodějnicí. Jedné noci pod krvavě rudým měsícem je mocná síla smete do Školy dobra a zla – kde začínají skutečné příběhy každé velké pohádky. Přesto je od začátku něco v nepořádku: Sophie je zařazena do Školy zla, kterou vede okouzlující a sarkastická lady Lesso (Charlize Theron), a Agatha do Školy dobra, na kterou dohlíží slunná a laskavá profesorka Dovey (Kerry Washington). Jako by procházení tříd s potomky Zlé čarodějnice ze Západu (Freya Parks), kapitánem Hookem (Earl Cave) a králem Artušem (Jamie Flatters) nebylo dost těžké, na scéně se objevuje temná a nebezpečná postava s tajemnými vazbami na Sophii a hrozí, že úplně zničí školu i svět mimo ni. Pouze polibek z opravdové lásky dokáže změnit pravidla a poslat dívky do jejich správných škol a ukázat cestu k jejich osudu. (Jardismo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na čsfd má film nízké hodnocení, tak jsem se bál, co to bude zač. Ovšem film mě mile překvapil, jedná se o velmi dobrý a poutavý příběh ze světa fantasy, konkrétně (jak už název napovídá) ze školy dobra a zla. Jak děj filmu, tak i triky, kostýmy a lokace jsou výborné. Film má též velmi zajímavé obsazení, vidíme několik hereckých hvězd, především pak role ředitelky školy zla výborně sedla Charlize Theron. Líbili se mi ale také obě dvě hlavní hrdinky. Film je dle mého názorou zde na čsfd hodně podhodnocen, za mě se jedná o kvalitní fantasy. Budu rád, když natočí druhý díl, jak naznačuje konec filmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dívka na koštěti chce zlomit své koště a Harry Potter sahá směle po poklopci, když do kouzelné Školy dobra a zla, kterou kdysi založili dva bratři, aby chránili rovnováhu mezi Dobrem a Zlem, zavítají dvě nerozlučné kamarádky ze zapadlé vesnice. Sophie je zlatovláska a nečekaně je přidělena absolvovat semestr pro čarodějky, ačkoliv by se spíše typově hodila do školy princezen. Agatha je tmavovláska, pro mnohé vždy byla dívkou s čarodějnickými sklony a teď z ní má být paradoxně princezna. Obě dívky rázem stojí na opačných pólech. A nebude to dlouho trvat a školní zásady se začnou otřásat v základech, dvě děkanky se nepřestávají přehlížet, do hry vstoupí princ i konkurenční čarodějky. Na hutnou stopáž 148 minut se pořád něco děje. A rozhodně to není přísně souvislé a kompaktní dění. Film hlavně  vyniká ve svých detailech a v mnoha různých sekvencích, které se postupně skládají do pestré fantasy mozaiky. Triková složka je na vysoké úrovni. Vynikají četní herečtí představitelé. Mladé herečky Sophia Anne Caruso a Sofia Wylie jsou dost neokoukané. Hvězdnou auru do filmu vnášejí Kerry Washington a Charlize Theron, které každá reprezentují svoje školy. Ve vedlejších rolích zaujme prakticky neznámá herecká omladina. Režii si vzal na starost zkušený Paul Feig. Uvědomoval si úskalí dlouhé stopáže, se kterým se porval statečně. Pořád je k vidění množství zajímavých nápadů. Krvežíznivé květiny měly smůlu v tom, že film je přístupný. Při takové náloži minut se nevloudila zdlouhavost, relativně film utekl, i když v rámci větší divácké schůdnosti se mohlo přistoupit na zkrácení. Fantasy jízda proběhla zdárně. Náctiletí by se mohli pobavit. 8/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Netflix film, ktorý pôsobí viac ako keby sme tu mali projekt Disney Channel. Je to predvídateľné, je to tupé a najmä to nemá v sebe potrebnú iskru, ktorá by z toho filmu urobila niečo zaujímavejšie. Ak je tu jedno pozitívum tak to je Sofia Wylie, ktorá hrá Agathu. To je pre mňa najzaujímavejšia postava, ktorej som bol schopný všetko uveriť. Film však má v sebe nápad, ktorý z toho môže urobiť inteligentný príbeh plný zaujímavých zvratov. Možno celé to rozhodnutie bolo správne a malo to svoj dôvod. A vo výsledku by sme to mohli aj uvidieť. Niečo ako bolo "Legend Of The Guardians". Lenže to by potrebovalo inteligentnejšiu predlohu a scenár. Film sa síce snaží nejakým spôsobom predať svoju myšlienku, no ostalo to absolútne nedotiahnuté. Vyzerá to fajn, herecky je film okey, ale postavy sú neskutočné stereotypy a atmosféru to moc nemá. Čo mohlo fungovať je tu spracované fádne... neviem čo dodať. "The School For Good And Evil" ostáva filmom s nevyužitým potenciálom, akých som videl už veľa. Hodnotenie: C- ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Relativně příjemná fantasy pohádka trochu jinak, která navíc překvapí zápletkou pokud si o filmu nic nezjišťujete. Námět nabízel slušný potenciál, bohužel tvůrci chtěli být až moc kreativní, a celá zápletka se jim zamotala do po nějaké době nezáživného klubka, ve kterém nic nefunguje pořádně. Film se od druhé třetiny zbytečně vleče, snaží se nabídnout tu kousek z Harryho Pottera, tu kousek z Alenky v říši divů, celé však relativně nahodile a málokterá věc nakonec slouží příběhu. Postavy jsou asi ok, do žádné jsem se nijak výrazně nezakoukal, naopak jich tu je až moc a pár vedlejších nerozvinutých charakterů působí paradoxně zajímavěji než hlavní postavy, i přesto že jsou dost povrchní a vlastně by zajímavé vůbec být neměly. Pokud se vážně nudíte a hledáte nějakou neškodnou, ale aspoň trošku hravou fantasy pohádku, tak vás Škola dobra a zla zřejmě zabaví. Jinak je to ale zbytečně dlouhá a zamotaná adaptace, která v knižní podobě funguje určitě lépe. ()

Free_player 

všechny recenze uživatele

Ufff tak tohle bylo opravdu čiré zoufalství.  Těžko říct pro jakou věkovou skupinu to bylo cíleno ,ale to je ve finále vlastně úplně jedno. Tu první půl hodinu co to ještě mělo mojí znechucenou pozornost tak mi to neustále prostředím  připomínalo Harryho Pottera  a herecky jako výběr mudlů z uprchlického tábora.  Netflix by se možná na tyhle podobné filmy už fakt mohl vykašlat. Ono i celkově to je poslední dobou 1 dobrý film z 20ti zbytečných pro duševně chorý. Kdysi hvězdná Michelle Yeoh leze z šílenosti do šílenosti. Celkem smutný. Tohle bylo opravdu spíš zlo než dobro ... ()

Galerie (118)

Zajímavosti (2)

  • Soundtrack obsahuje píseň „Space Man“ od Sama Rydera, který reprezentoval Velkou Británii na soutěži Eurovision Song Contest 2022, která se konala v květnu 2022 v italském Turíně. Sam s touto písní skončil na druhém místě. (BMW12)
  • Autorka knižnej série, Soman Chainani, si zahrala malé cameo ako jedna z profesoriek Školy dobra a zla. Film je natočený podľa prvej knihy z jej série "Škola dobra a zla". (Petra321)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Reklama

Reklama