Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nádherný životní příběh s bravurním hereckým výkonem ze strany každého zúčastněného. Diane Keaton má velice tragickou postavu a odvádí úžasnou práci. Dokonce za ní byla nominovaná na Oscary, ale prohrála v konkurenci s Frances McDormand za Fargo. Meryl Streep je ve své roli matky, která je rozvedená a má problémy s výchovou dětí, také skvělá. No, a Leo. Leonardo DiCaprio, čerstvý držitel Oscara je tady naprosto k zulíbání. On je tak roztomilý, když se zlobí :) Je smutné, když si všimnete toho, že režisér Marvinova pokoje, Jerry Zaks, natočil tento jediný film. Předtím i potom už jenom televizi. To je smutné, protože ne každý režisér je schopný udělat adaptaci divadelní hry tak, aby to nevypadal blbě. Scénář skvělý, emotivní a uvěřitelný. Jednoznačná klasika, kterou si nesmíte nechat ujít ;-) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komorní dramata o opětném scelování rodinných pout, zvláště tam, kde hrozí smrt, v americkém provedení mívají leckdy neblahý zvyk se k zalknutí naplnit plačtivým patosem. Ani Marvinův pokoj se zcela nevyvaroval tohoto neduhu, přesto však zůstává docela vkusným a uměřeným zástupcem svého žánru a provenience. Kéž by svým postavám vkládal do úst menší množství vět obsahujících slovo "love", a zároveň vět méně lakujících postavy, jež je pronášejí, na krásno. Vždyť i bez toho by byly sympatické a pochopitelné. Kéž by již od počátku nenapovídal divákovi dojemně mile plačtivou hudbou, co má cítit. Tehdy, díky zcela přiměřenému neexhibicionistému výkonu Meryl Streep a Diane Keaton, bych řekl: "Dobrá práce. Ne skvělá, ale dobrá." Nadprůmě to ale pořád je, silné ***. ()

Reklama

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Na to, že jedna z hlavních hrdinek trpí leukémií, je to docela sranda. Což je příjemná změna, oproti těm záplavám ubrečených filmů o umírání. Velkou zásluhu na tom má vyřídilka Meryl Streep a doktor-pohodář Roberta De Nira (škoda, že nedostal větší prostor). Pravda, jak film plyne, komediální pasáže ustupují dramatické linii, ale to je celkem logické a tady to rozhodně nijak nevadí. Za mě 4*. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Další herecký koncert, tentokráte pro Meryl Streep a Diane Keaton, v menší míře pak i pro Leonarda DiCapria (ale to mě osobně nijak nepálí). Je to sice jen další z řady dramat let 90., se sobě typickou krásnou hudbou a slzymačkajícím tématem, v tomto případě na mě však vše zapůsobilo tak nějak... lidsky, dojemně, smutně komicky a bezútěšně zároveň. No... a zkuste tohle trumfovat. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film sa mi nepáčil, táto dráma i keď oplývala známymi menami a naozaj dobrými hereckými výkonmi (aj keď pre zmenu sa mi ten DiCapriov vôbec ale vôbec nepáčil, čo u mňa nebýva zvykom), no mne sa na to pozeralo zle, pri niektorých scénach som prepínal, nejako ma to nebralo, aj napriek komornej nálade a rozohratej citlivej téme rodiny a choroby a tak . . . prišlo mi to ako dosť veľké klišé. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama