foto

Cynthia Nixon

  • nar. 9.4.1966 (50 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila sa 9. apríla 1966 v New Yorku herečke Anne Knoll a novinárovi Walterovi Nixonovi. Je absolventkou Hunter College High Scholl v New Yorku.

Cynthia debutovala v roku 1980 filmom ZLATÉ DIEVČATKÁ. O rok neskôr sa objavila v dráme Sidneyho Lumeta PRINCE OF THE CITY. V tom istom roku ešte hrala v snímke TATTOO a televíznom filme SÚKROMNÉ DEJINY NEÚSPEŠNÉHO ŤAŽENIA. Cynthia veľmi úzko spolupracovala aj s televíziou. V jej kariére nájdeme aj mnoho serálov. K najznámejším patria ZÁKON A PORIADOK, POHOTOVOSŤ alebo DR. HOUSE, ale vrcholom jej kariéry je určite seriál SEX V MESTE, ktorý ju preslávil po celom svete. Okrem seriálov sa objavila aj v množtve televíznych filmov, ako napr. WARM SPRINGS, NEZNÁMA TVÁR, či PUTOVANIE ZA LÁSKOU...

V roku 1984 si zahrala aj v oscarovom snímku Miloša Formana AMADEUS. K jej známejším filmom patria PRÍPAD PELIKÁN, ADDAMSOVA RODINA 2, MARVINOVA IZBA, IGBY alebo POSLEDNÉ PRIANIE. Najnovšie ju môžme vidieť v úlohe, ktorá ju preslávila najviac - Miranda Hobbes - zo seriálu SEX V MESTE, pretože seriál sa dočkal celovečerného spracovania.

V novembri 1996 sa jej narodilo prvé dieťa, dievčatko Samantha Mozes. V decembri 2002 sa jej narodilo druhé dieťa, tentoraz syn menom Charles Ezechiel Mozes. V roku 2003 sa rozišla so svojím dlhorčným priateľom, anglickým profesorom Dannym Mozesom. Október 2006 pre Cynthiu nebol práve najveselším. Lekári jej diagnostikovali rakovinu prsníka, ktorú sa jej našťastie podarilo vyliečiť.

M "ed_wood" B

Herecká filmografie

2016 A Quiet Passion
2015 Adderall Diaries, The
James White
Stockholm, Pennsylvania
2014 5 Flights Up
2013 Alpha House (TV seriál)
Hannibal (TV seriál)
2012 Na věky věků (TV seriál)
2011 Rampart
Velká krize (TV film)
2010 Sex ve městě 2
Ve znamení raka (TV seriál)
2009 Angličan v New Yorku
2008 Lymelife
Sex ve městě
2007 Holky na hlídání
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
3 libry (TV seriál)
2005 Malý Manhattan
Poslední přání
Warm Springs (TV film)
2004 Behind the Scenes: Tanner on Tanner
Dr. House (TV seriál)
Tanner on Tanner (TV seriál)
2002 Igby
Stage On Screen: The Women (TV film)
2000 Sex and the Matrix (TV film)
Tatínkovi andílci (TV film)
1999 Advice From a Caterpillar
Burani ve městě
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1996 Cottonwood, The
Marvinův pokoj
'M' Word
1994 Trable prcka Binka
1993 Addamsova rodina 2
Případ Pelikán
Through an Open Window
1992 Kiss-Kiss, Dahlings! (TV film)
1991 Love, Lies and Murder (TV film)
Neznámá tvář (TV film)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Putování za láskou (TV film)
Women & Wallace (TV film)
1989 Gideon Oliver (TV seriál)
Sázkař
1988 Tanner '88 (TV seriál)
Vražda Mary Phaganové (TV film)
1986 Vražedné hry
1985 O.C. a Stiggs
1984 Amadeus
1983 I Am the Cheese
1982 Fifth of July (TV film)
My Body, My Child (TV film)
Rošťáci a lupiči (TV film)
1981 Prince of the City
Soukromé dějiny neúspěšného tažení (TV film)
Tattoo
1980 Miláčkové

Dokumentární

2013 Seznam vyřazených
2012 The 66th Annual Tony Awards (TV film)
2004 Sex ve městě - Loučení (TV film)
2002 Intimate Portrait: Cynthia Nixon (TV film)
2001 Mark Twain (TV film)
1995 Children Remember the Holocaust (TV film)

TV pořady

2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tony Danza Show, The (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1999 51st Annual Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace