Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Matty 

všechny recenze uživatele

Subžánr zlodějských filmů považuji za stabilní jistotu, co se zábavnosti týče. Podstatnou část filmu obvykle zabírá příprava na samotnou akci, která zpravidla mývá nečekané vyústění. Kdo s koho v tomto ohledu nepředstavuje žádnou výjimku, jedná se o dobře, ve smyslu průměrně, odvedenou práci, kterou drží nad vodou hlavně herecké obsazení. Robert De Niro byl ve většině fyzicky namáhavějších scén pravděpodobně nahrazen dvojníkem, v těch fyzicky méně náročných pak odvádí standardně kvalitní práci. Ještě lépe se tentokrát blýskl Edward Norton, jenž hrál v podstatě dvojroli. V úctě k Marlonu Brandovi raději pomlčím o posledním projevu jeho „obezitního“ herectví, ač mi nechybí odvaha mistrův výkon kritizovat (na rozdíl od jistého zdejšího uživatele, hodnotícího všechny filmy s Brandem pěti hvězdičkami). Plavba Franka Oze vážnějšími vodami nakonec nedopadla nikterak katastrofálně, někomu bude Kdo s koho připadat příliš ukecané (kultivovaně napsané dialogy stojí za povšimnutí), jinému zas příliš všední, on to skutečně není žádný klenot ani mezi filmy svého druhu, ale proč jej kritizovat za to, že jen tak v pohodě prošuměl kolem? 70% Zajímavé komentáře: Pohrobek , Bebacek, PALINO ()

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Inteligentný lúpežnícky filmík, ktorý stojí za to vidieť... nie však kvôli originálnemu a strhujúcemu príbehu, ten by ste tu len márne hľadali (teda až na záver)... no za pozornosť určite stoja skvelé herecké výkony De Nira a hlavne Nortona, ktoré posúvajú (aspoň u mňa) tento thriller do nadpriemeru. Jednoznačne 4*. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Robert nám společně s Edwardem předhazujou parádní akční loupežnickej thriller, ve kterým je na všem všude trochu špíny. Ano, nevíte čemu a komu věřit a každej si jede na tom svým písečku. Postupem času nám napětí stoupá, tempo se zvyšuje a rivalita nabírá na obrátkách! Tak kdo z koho? Co myslíte? Já bych si vsadil na.... No... Nenechte se připravit o překvapení a pusťte se do toho... Stojí to za to! 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vyvedená zlodějíčkovská kriminálka, které vládne duo De Niro a Norton (přece jen Marlon Brando tady vůbec nemusel být a pohled na něj není kdoví jak příjemný). Určitě mi z filmu vždy vytane postava dementního pomocníčka, kterého si jako za své alter ego vybral Edward Norton. PS: Určitě nemusím zmiňovat kdo ze zmiňovaných zlodějíčku koho převeze. 60% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka. Jako ne že by to vykrádalo nějakej film, ale žezlo. Filmová vykrádačka to ani moc není. Ale co to je, tak určitě to je průměrné. A jestli se stejně jako já divíte, proč se v názvu použila předložka "s" a né "z", tak malá poučka, co jsem našel (ono je to totiž dobře): nejedná se totiž o 2. pád, nýbrž o pád čtvrtý. V dnešní době se toto spojení používá už jen v knižních obratech "kdo s koho" a "být s to". Kravina, co? A jinak teda vůbec nechápu, proč se to v češtině takhle blbě jmenuje... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Brando strávil na natáčení tři týdny, předváděl se a komplikoval natáčení Franku Ozovi, zatímco De Niro s Nortonem se snažili vytěžit maximum z toho, co mohlo být zdařilým snímkem. (Rocky62)

Reklama

Reklama