Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je inspirován neuvěřitelným skutečným příběhem kadeřnice Sharon Steves (Hilary Swank), která znovu objeví smysl života poté, co se setká s vdovcem Edem Schittem (Alan Ritchson), který tvrdě pracuje, aby zabezpečil své dvě dcery. Jeho nejmladší dceři, kterou čeká transplantace jater, se Sharon rozhodne pomoci, i kdyby kvůli tomu měla přenést hory. Sledujeme inspirativní příběh víry, každodenních zázraků a obyčejných andělů. (Jardismo)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (10)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale hodně jsem v tom cítil ''Erin Brockovich'' v lehké kombinaci s ''Je to i můj život.'' No jestli se opravdu vše stalo tak, jako je ukázáno ve filmu, tak to je slušnej nářez. Když ti všemožný životní útrapy přerůstají přes hlavu a myslíš si, že už ve větším hnoji být nemůžeš, nezoufej, je tu Hilary Swank. Hrdinka marvelovského typu. Sice trochu kalí a chlastá, ale má neobyčejnou schopnost, ukecat kdekoho svým šarmem, talentem a muffinama. Potřebujete letadlo, vrtulník nebo odpustit statisícové dluhy ? No problemo. Posledních 25 minut je to nadupaná a intenzivní jízda, kdy jen čekáte s koleny u brady a doufáte, že vše dobře dopadne. Je to krásné, emotivní a srdceryvné drama, u kterého bych však vyřadil některé až příliš klišé momenty a udělal to klidně ještě víc dramatičtější. Vyzdvihnout se musí jistojistě i Hilary, ta si jde minimálně pro nominaci na Oscara. Zlatá je i malá Emily Mitchell. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na skutečné události založený příběh, ve kterém se kadeřnice (Swank) z malého města rozhodla pomoci ovdovělému otci jehož dcera potřebuje transplantaci a je pro to ochotna udělat prakticky cokoliv. Celou dobu to táhnou oba hlavní představitelé, kdy Hilary je standardně velmi dobrá a příjemně překvapil Alan Ritchson ve své asi první opravdu vážné roli. Hlavně závěr pak přinese i slušnou dávku emocí a víc nedám jen proto že by to klidně mohlo být o půl hodinky kratší a nic by to na celkovém vyznění nezměnilo...60% ()

Reklama

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Tyhle dojáky podle skutečné události mě vždy dostanou a vyměknu, jak malá holka, proto jdu s hodnocením do plných. Alan Ritchson dokazuje, že je skvělý herec i bez toho, aby někomu lámal končetiny. Hilary Swank moc nemusím, ale tady před ní smekám klobouk. Zahrála tu roli perfektně! Pokud to, co dokázala ve filmu bylo opravdu i ve skutečnosti, tak nutně potřebuji na tu skutečnou Sharon kontakt... potřebuji něco nemožného zajistit :)) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Punc skutočného príbehu a príbehu o chorom dieťati sú barličkou zaručujúcou úspech filmu. Paradoxne je v takých situáciách pri hodnotení niekedy divácky prijateľnejší niečo iné ako happy end, lebo potoky sĺz pridávajú na dojme. Nebudem hodnotiť ako film skončil, ale určite je pozoruhodné zobrazenie alkoholičky s dobrým srdcom, človeka alkoholika, ktorý chce pomáhať, taký veru nepoznám, zvyčajne vidím len otŕčať ruku na drobné na ďalší krabičák. Swank zas a znova dokazuje, že je právom vysoko hodnotená herečka, hoci ju osobne nevyhľadávam, ale čo poloha, to dôveryhodné pózy. Niektorým bude vadiť spomínanie Boha, film je však na základe skutočnosti a také boli aj postavy, zrejme opreté o vieru. Lepšie ako nejaký transvomit. ()

Polux 

všechny recenze uživatele

8/10 | Historka o dobrotě prostého lidu, navíc založena na skutečné události a poctivé HLP (aneb hluboce-lidsky-příběhový doják:-)) v jednom, tudíž vydatná dávka emocí zdarma v ceně. Nicméně jednou za čas podobná filmová terapie neuškodí, obzvláště v případě, kdy je slovy klasika práce odvedena dobře, což se Gunnovi a spol. podařilo. | Po příběhové stránce se tady samozřejmě nikdo do žádných větších akcí nepouští a jak se bude děj dále vyvíjet, respektive jak to ve finále dopadne, je jasné nejpozději na konci úvodních titulků. Tudíž to celé stojí na castingu, hromadě cituplných lomeno humorných scén a skoro až "pohádkové" atmosféře (umocněné zasněženým závěrem) a v tomto směru to funguje od smutného začátku až do dojemného konce na jedničku. | Ritchson o svých slušných hereckých schopnostech přesvědčil už v Reacherovi, tady si vyzkoušel zase trochu jinou dramatickou polohu a zvládl ji bez problémů, Swank balancuje přesně na hraně zábavnosti/otravnosti jakou její postava potřebuje a dětská dvojka Mitchell a Hughes zaujme sympaticky přirozeným projevem. Celkově poctivá žánrová záležitost a slibný příslib, že Ritchson nemusí svou kariéru nezbytně nutně postavit jen na hláškách a muskulatuře. | PeZet ()

Zajímavosti (9)

  • Odklízení sněhu místními, aby mohl vrtulník v pořádku přistát, proběhlo za bílého dne, jež dokazují i autentické záběry, které je možno vidět na závěr. (Warhorr)
  • Film je založen na skutečném příběhu. (Rominator)

Reklama

Reklama