Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (68)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená military akce s těmi méně známými Hmsworthi a hodně tlustým Crowem s pochybnou hawajskou košilí. Land of Bad je v první třetině pomalou taktickou akcí po vzoru starších Clancyovek, která se později překlopí do akční honičky jak "Za nepřátelskou linií" se špetkou Baye. Obě tyto části fungují, akce je až překvapivě efektní i působivá a Crowe si nenáročnou roli velkého "strejdy" na telefonu užívá a dlouho mi v nějaké roli takto nesednul. Největší problém mám pouze s rozbitou poslední třetinou, která je najednou úplně jiným filmem a přestože stále baví slušnou akcí, trochu ztrácí v příběhu, který neví kam se vydat. Všehovšudy ale povedená jízda, která umí napínat i oku lahodit výbušnou akcí. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Thorovic bráchové se vydávají na vojenskou misi do džungle, která se však nebude vyvíjet podle jejich představ a budou nuceni bojovat o holý život. A protože sám bůh s kladivem není momentálně k dispozici, musí se spolehnout na pomoc Gladiátora, jakožto přítele na telefonu. Sám Russell Crowe sice již delší dobu nemá ty správně vypracované proporce… a i když to vypadá, že půlku gladiátora spořádal ke snídani, přesto se mu stále nedá upřít charisma. Logiku bych tady moc nehledal, ale jelikož akce je povedená, náležitě drsná (dojde i na nějaké to mučeníčko) a dobře natočená, tak jsem donucen dát (v rámci nenáročného béčkového výplachu) opatrnou sedmičku. Stejně jako byl donucen Russell podat závěrem alespoň menší fyzický výkon… a ne, nepočítám zde přihazování potravin do nákupního košíku. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Akční film z dílny producenta Petrá Jákla zní asi tak lákavě jako komedie z dílny Zdeňka Trošky, Land of Bad ale naštěstí dostali do rukou trochu schopnější tvůrci, takže z toho ve finále vzešlo hezký military béčko se snaživým ansámblem (Crowe bizár, Stín a Jesse super), solidní akcí a upřímně funny závěrem ze sámošky. Oproti pekelně debilnímu Lone Survivor to je v podstatě oscarovej film, což zdejší hodnocení moc neodráží, takže dávám čtvrtou hvězdu za odvahu obsadit ne jednoho, ale rovnou dva levný Hemsworthy, kteří sem kupodivu obstojně zapadli. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se tedy upřímně obával, že místo sledování vojáků, kterak se snaží dostat z bunkru, budeme sledovat jak si Russell Crowe zajel koupit něco k snědku. Přestože jeho chraplák funguje stále na výbornou, ve váhové kategorii by směle mohl vyzvat Seagala. Akčňák je takový nevyrovnaný, má to své velmi dobré chvilky, kdy si člověk dost přeje aby se zavzpomínalo na Ramba a pobíhalo se džunglí. 60% ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Sympatická žánrovka nenadchne inovativním přístupem, sází ale na osvědčené akční prvky, díky kterým diváka krásně zabaví. Poctivá filmařina bez umělých berliček, která se opírá o reálné lokace, povedenou akci a fajn interakce mezi hrdiny. Geniální nadčasové dílo to není, fajn příspěvek do akčního žánru určitě ano. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama