Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Recenze (74)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se tedy upřímně obával, že místo sledování vojáků, kterak se snaží dostat z bunkru, budeme sledovat jak si Russell Crowe zajel koupit něco k snědku. Přestože jeho chraplák funguje stále na výbornou, ve váhové kategorii by směle mohl vyzvat Seagala. Akčňák je takový nevyrovnaný, má to své velmi dobré chvilky, kdy si člověk dost přeje aby se zavzpomínalo na Ramba a pobíhalo se džunglí. 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prasl Vránae, který se od své poslední expozice vyžral o další čtvrt metráku a zjevně už musí brát jen sedavé role, zachraňuje ze židle Krajinu špatných (herců) od performančního fiaska. Nicméně to honění slizkých a prkenných sekndhendových Homosworthů bandou jakýchsi fanatických koala lumpů je na bojišti hezky udělané, svižné a zábavné, ač v týlu, jenž naštěstí nepřevažuje, se odehrává obvyklý festival kýčovité oligofrenie, brodění vatou a dialogové bezradnosti. Poměrově však převažuje vcelku kulantní akcička, tudíž se při tom dají v pohodě rozškrábat tři solidní strupy. Prasle, vole, nežer už tolik a hni trochu prdelí, než budeš muset přejít výhradně na ležáky! Rydly Kvadruplegikátora, Funivý ročník ani Amerického patootyloně určitě neplánuje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDÍM HO. DRŽÍ SE!…“ Předlouhej úvod vo hovně. Pak trochu války a pak sám voják v poli. Vlastně v džungli. Russel Crowe si hraje na operátora „Tísňový linky“ a celý to vypadá, jakoby někdo dostal nápad, že to skončí v jeskyni… a na to pak vymyslel celej příběh. Navíc nechápu, proč z těch vojáků dělaj takový idioty… (i když…, ale tady mně to nesedí…). A Russell Crowe? Dneska už je fakt lepší, když ve filmu bude jen sedět. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Scénáristi sledovali dva týdny během vojenskýho cvičení skutečné operátory JTAC. 2.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Od Land of Bad jsem nečekal zázraky, ale jde o solidní military akční záležitost s áčkovým rozpočtem a fajn herci, která si drží výborné tempo a je příjemně intenzivní. Máme tu 5 vojáků, kteří jsou vysláni na misi, jenže se to klasicky posere a půjde o život. Mladý Hemsworth utíká džunglí před nepřáteli a pomáhá mu Russel Crowe na drátě, který pomocí dronů pálí bomby do nepřátel. Má to skvělé tempo, dialogy mezi Crowem a Hemsworthem jsou fajn, napětí nechybí a v závěru došlo i na nějaké ty osobní fighty a přestřelky. Nejde o nic převratného, ale rozhodně to žánru nedělá ostudu a kdo podobné military záležitosti rád má, tak nešlápne vedle. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. „Čauko Russell, tu Chris Hemsworth, hrali sme spolu v Thorovi 4, určite si na moje svaly nezabudol.“ – „Jasné, že nie. Tiež som bol kedysi namakaný, ale... no nič, škoda reči, čas späť nevrátiš.“ – „Prosím ťa, je tu jedna taká vec. Mojich bráchov Liama a Lukea oslovil jeden Čech.“ – „Wow, Čech. To je niečo. Vraj majú kvalitné pivo.“ – „Zohnal pár miliónov a chce natočiť akčný film o vojenskej jednotke v džungli. Niečo ako Za nepriateľskou líniou alebo ten film s Benom Affleckom... ako sa doprdelky volal?“ – „Viem, čo myslíš. Tiež si nespomeniem na názov, ale bolo to dobré.“ – „Nemal by si záujem?“ – „Hahahahaha. Obávam sa, že tieto časy mám už za sebou.“ – „Nepochopili sme sa. Hlavného hrdinu by hral brácho. Jeho nahrávača iný brácho. Ty by si bol pilot namakaného bojového dronu, ktorý všade strieľa rakety a všetko vidí. Teda, vidí to len ak to vyhovuje scenáru. Čiže raz áno, inokedy nie. A sem-tam mu dôjdu rakety, takže je prd platný. Ale bol by si taký týpek, diváci by si ťa hneď obľúbili a na konci by si golfovou palicou rozbil televízor.“ – „To znie cool. Ale... ja neviem. V džungli?“ – „Počujem v tvojom hlase obavy, Russell. Len sa ty nič neboj. V džungli by behali len bráškovia. Ty by si sedel v miestnosti, hľadel na monitor, pil energeťák z plechovky a sem-tam by si šťavnato zanadával, aby bola sranda. Raz za čas by si povedal niečo múdre, mentorské, aby si nestratil rešpekt.“ – „To sa mi páči. To sa teoreticky dá natočiť za dva dni.“- „To si píš.“ – „Ale na konci by som musel letieť do tej zasratej džungle, nie?“ – „Hej. Mala by tam byť dojemná spoločná scéna s hrdinom, ktorému si dve hodiny kryl chrbát. Diváci si poplačú, vy si vymeníte dva-tri drsné vtipy, ale natočí sa to tak, aby bolo jasné, že sa navzájom kruto uznávate a budete sa do smrti stretávať.“ – „Logiku to dáva. Ale ja by som to najradšej natočil bez tej spoločnej scény. Chápeš, už nie som najmladší, nechce sa mi letieť kvôli trom filmovým minútam cez polovicu sveta.“ – „No dobre, a ak žiadna spoločná scéna nebude a natočíš to celé v interiéri?“ – Chvíľa napínavého ticha. „To by šlo.“ – „Super, tak sme dohodnutí? Rozpočet je taký všelijaký, malo by to byť na spôsob Michaela Baya, plno explózií, spomalených záberov atď.“ – „Rozumiem. A ty v tom teda hrať nebudeš?“ – „Nie, nebuď smiešny, na mňa nemajú prachy. Dokonca ich majú tak málo, že sa prvú polhodinu nič akčné neudeje a finále by dokonca malo byť také subtílne, že v ňom nepôjde o akciu, ale o to, kto kedy kam zavolá a kto kedy a prečo dvihne alebo skôr nedvihne telefón.“ – „No nekecaj, to znie ako prča. Ale chcel by som tam nosiť nejakú parádnu košeľu. A na konci by som si rád zatancoval. Už pekelne dávno som si v nejakom filme nezatancoval.“ – „Dobre, máš to mať, vybavím ti to.“ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Akční film z dílny producenta Petrá Jákla zní asi tak lákavě jako komedie z dílny Zdeňka Trošky, Land of Bad ale naštěstí dostali do rukou trochu schopnější tvůrci, takže z toho ve finále vzešlo hezký military béčko se snaživým ansámblem (Crowe bizár, Stín a Jesse super), solidní akcí a upřímně funny závěrem ze sámošky. Oproti pekelně debilnímu Lone Survivor to je v podstatě oscarovej film, což zdejší hodnocení moc neodráží, takže dávám čtvrtou hvězdu za odvahu obsadit ne jednoho, ale rovnou dva levný Hemsworthy, kteří sem kupodivu obstojně zapadli. 7/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to jen taková ta akční klasika, ale i tak je to celkem zajímavé. Především oceňuji, že jsme měli možnost nahlédnout v čem zhruba spočívá práce operátora s drony v níž věčně nespokojený, skoro až neurotický Russell Crowe vážně zazářil. Závěr možná trochu monotónní  a nudný což zamrzelo, ale jinak dobré. 53% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. První půl hodinu jsem se docela pronudil, ovšem nečekal jsem, že v té druhé se objeví válečná vřava, která mě dokáže strhnout. Vzhledem k méně známé produkční společnosti jsem čekal zapomenutelné béčko z Jáklovy produkce, ovšem Land of Bad má něco víc. Ani ne tak Liama Hemswortha, kterému jsem stále nepřišel na chuť (brácha Luke je tu mnohem lepší), ale režiséra William Eubanka, který si docela hraje s kamerovými záběry a docela dobře se na to kouká. Za mikrofonem pak duní hlas Russella Crowe, který se taktéž nikdy neomrzí. Na kino bych neviděl, ale fajn akčňák na doma z ranku Plane od Butlera, proč ne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je jedno, zda Russell Crowe coby operátor válečných dronů jen sedí před blikajícími monitory nebo v supermarketu studuje obsah nákupního seznamu, prostě to charisma je neutuchající a nic s tím nenadělá ani závěrečný patos s golfovou holí v ruce. Výsledkem snažení jeho i kolegů (včetně producenta Petra Jákla) je ryzí military jednohubka. Vyjukaný Liam Hemsworth se ocitne s ostrými armádními hochy uprostřed džungle, ovšem akce selže, vojáci padnou nebo skončí jako rukojmí a mladé ucho se ocitá v nepřátelském území sám. Jen s podporou ve sluchátku s hlasem australského držitele Oscara. Nikdo nic dalšího nevymýšlí, ústřední hrdina dostává instrukce i rady, kde a kolik číhá nepřátel. Není to za mě zdaleka tak intenzivní jako u (samozřejmě výrazně přepáleného) kousku Na život a na smrt, nicméně je to hlučné, chlapácké a poctivé, prostě staromódní akce, která se o CGI jen tu a tam otře. Zvukaři dokáží diváka solidně vtáhnout, režisér si měl naopak víc pohlídat tempo. A pár úsměvnějších momentů si taky mohl odpustit. Celkově to od něj chtělo víc odvahy. Hemsworth lehce zaměnitelný. Přesto dietní čtyři hvězdy dám. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bohužel navzdory tomu jakou reklamu tady někteří tomu filmu dělají tak za mě mohl a měl být lepší. Crowe mě poslední dobou už moc nebaví a u Hemsworthů platí, že nejvíc snesu toho kterej tu není takže asi tak. Celej ten koncept pak ze začátku působí dojmem, že nějak jakž takž funguje, ale pak se to celý rozpadne a stane se to otravným a stereotypním. Víc už nějak ani psát nechci. Slabý dvě hvězdy a navždy od toho pryč.25% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Akční film, tak jak by měl být. Letecký operátor vypadá trochu jako trouba, což je záměr, zato zbytek týmu jsou typičtí vojáci. A ušetřena není ani kritika armády, páč vypatlaných gum, hlavně nahoře, bývá vždy dost. A je úplně jedno, o jakou armádu jde. Každopádně tu nejde o žádné šíření americké demokracie a jejích ideálů, jak si možná někdo špatně vyložil, ale jen o záchranu jednoho agenta, co se zvrtne na záchranu zbytku týmu. Nic víc a ani úvodní titulky na tom nic nemění. Já se jen divím, proč se na to dívá někdo, kdo musí vědět, o co jde, a pak tu v komentech zbytečně fňuká. A hledat logiku v tomhle žánru je také zbytečné, páč to by byla buď nuda, nebo by všichni zařvali hned na začátku. Tudíž hodně fantazie a několik důležitých náhod. Nebo snad měl hlavní hrdina v půlce filmu zkapat? K tomu jsou válečná dramata... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vojenská akcia, na ktorú je kapacitu ako Russell Crowe škoda, ale aspoň dokázal, že kapitánom amerického letectva môže byť aj vášnivý chipsožrút s nadváhou 50 kilo, lebo veď aj tak dnes sa už o všetko stará technika. Nič nového sme sa ale v tomto v Austrálii natáčanom a niektorými Austrálčanmi stvárnenom filme o Američanoch nedozvedeli, len to, že stále bojujú za ušľachtilé ideály a oponenti sú stále len nejakí teroristi, únoscovia, násilníci či inak zlí chlapi, ktorí nerozumejú benefitom amerického vojenského dobra. Ako to býva, stále šírenom ďaleko od domácich hraníc. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době kvalitní zábavné béčko. Skvělá kamera, postavy maji charakter, nádherné lokace, hudba fajn a třešnička, že je to Rko. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená military akce s těmi méně známými Hmsworthi a hodně tlustým Crowem s pochybnou hawajskou košilí. Land of Bad je v první třetině pomalou taktickou akcí po vzoru starších Clancyovek, která se později překlopí do akční honičky jak "Za nepřátelskou linií" se špetkou Baye. Obě tyto části fungují, akce je až překvapivě efektní i působivá a Crowe si nenáročnou roli velkého "strejdy" na telefonu užívá a dlouho mi v nějaké roli takto nesednul. Největší problém mám pouze s rozbitou poslední třetinou, která je najednou úplně jiným filmem a přestože stále baví slušnou akcí, trochu ztrácí v příběhu, který neví kam se vydat. Všehovšudy ale povedená jízda, která umí napínat i oku lahodit výbušnou akcí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na co tady všichni tak nadávají? Tohle je totiž úplně skvělá a sympatická akčňárna, která má vše, co by mít měla, a ačkoliv to žádný převratný kousek na poli svého žánru není, rozhodně sklízí plusové body za mnoho nových a originálních prvků. Banda pěti vojáků se v misi, která měla být původně jednoduchou extrakcí, střetne s velkou komplikací a hlavní Liam Hemsworth je nucen utíkat džunglí před armádou povstalců za pomoci dronu a satelitních kamer, které mu do ucha tlumočí Russel Crowe. Tohle je hodně neotřelý nápad a musím se přiznat, že si mě získal ihned. Ať už sám o sobě, kdy se využívají dronem řízené střely a fajn dialogy mezi touhle dvojkou, tak i suprovou akcí na začátku i dostatečným tempem, které nám dávkuje celé 2 hodiny "něco na plátně." Tohle vše dělá z Land of Bad výživnou, originální a hlavně zábavnou akci s fajn herci a hlavně vysokorozpočtovým vizuálem, který svou kvalitou dokáže místy posadit na zadek. Spokojenost, tyhle jednohubky prostě můžu. ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Fajn žánrovka nenadchne inovativním přístupem, sází ale na osvědčené akční prvky, díky kterým diváka krásně zabaví. Poctivá filmařina bez umělých berliček, která se opírá o reálné lokace, povedenou akci a fajn interakce mezi hrdiny. Geniální nadčasové dílo to není, fajn příspěvek do akčního žánru určitě ano. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ghost Recon: Breakpoint? Naprosto kulervoucí akční vybíjená. Má to hodně příjemný ale meditativní build up a divák má šanci se seznámit s každým charakterem zvlášť. Jakmile však dojde na lámaní chleba, tedy akci tak to má tak neskutečně strhující tempo že jsem nestačil vsáknout gravitaci celé situace a tajil se mi dech. Audiovizuální žrádlo - vypadá to že se fakt používali skutečné zbraně, jsou špičkově nazvučený a exploze jsou oku lahodící. Musim uznat že Land Of Band tvoří hybrid z filmů a her které mám rád a bere si jejich nejsilnější elementy které pak těží na maximum. Hlavně musím pochválit velký důraz na detaily a našel jsem zde tunu inovativních prvků které bych chtěl vidět v dalších akčních filmech. Dojde i na strhující fyzické souboje a když pominu všechno ostatní, Agustin Claramunt - tedy kameraman, je to jeho první film a vyloženě působil jak doma. Nepamatuju si za poslední roky akční film kde by bylo tolik fenomenálních záběrů které vtáhnou do akce. Russell Crowe má hodně velkej prostor a díky tomu že tam jsou velké sázky a má to nadupané tempo, i jeho speedrun z Albertu působil přesvědčivě. Herecký výkony jsou výborný a díky úderným ale civilním dialogům a jak jinak, fantastické kameře je celej film hodně imerzivní. Za necelých 20 mega jsem se dočkal filmového zážitku co jsem nepocítil už pár let a během titulků jsem chrochtal blahem. Přestřelky působí dost takticky a líbila se mi hoooodně detailní výbava co kluci měli na sobě. Land Of Bad je strhující akční vybíjená a důvodem proč jsem měl tak rád filmy v první řadě. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase konečne poriadny akčňák, ktorého dej nie je okato debilný a postavy sa chovajú celkom príčetne. Navyše má všetko, čo dobrý film tohto žánru má mať - kvalitnú akciu, napätie a ani na chvíľu nenudí. Crowe s jeho 150 kg síce len sedí a šoféruje dron, no aspoň mohol ukázať, že je stále herec, ktorý dokáže kvalitne zahrať a nepotrebuje k tomu nič, len dobré dialógy a svoj hlas. Škoda záveru, ktorý bol plný klišé, ale keďže som sa celý film dobre bavil, tak dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První půlhoďka je plná chlapáckých keců ve slabé režiji, takže úvod to celkem zabije. Vystřihal bych fest. Po přistání na Filipínách se situace ale mĕní a dostanem solidní survival až do konce. Jenže Liam nemá charisma a ani to herecky podle mě úplně neprodal. Milo ho totálně přehrál a s Russellem mě nejvíc bavili. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná žánrovka. Režisér je zručný, akce měla výbornou kameru a konec byl takový, jaký u těchto filmů chceme. ()

Reklama

Reklama