Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

Dale 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase konečne poriadny akčňák, ktorého dej nie je okato debilný a postavy sa chovajú celkom príčetne. Navyše má všetko, čo dobrý film tohto žánru má mať - kvalitnú akciu, napätie a ani na chvíľu nenudí. Crowe s jeho 150 kg síce len sedí a šoféruje dron, no aspoň mohol ukázať, že je stále herec, ktorý dokáže kvalitne zahrať a nepotrebuje k tomu nič, len dobré dialógy a svoj hlas. Škoda záveru, ktorý bol plný klišé, ale keďže som sa celý film dobre bavil, tak dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to jen taková ta akční klasika, ale i tak je to celkem zajímavé. Především oceňuji, že jsme měli možnost nahlédnout v čem zhruba spočívá práce operátora s drony v níž věčně nespokojený, skoro až neurotický Russell Crowe vážně zazářil. Závěr možná trochu monotónní  a nudný což zamrzelo, ale jinak dobré. 53% ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Místy je to sice blbé, jak hrnec čínských nudlí, ale pokud člověk pomine ne zcela sympatického Ljůka Hemšvorta v hlavní roli vojáka/novice/modela, který přežije úplně všechno vč. mučení, výbuchů u palice atd, jedná se o velice svižně odsejpající kousek, kterému pro mě zcela jednoznačně vévodí herecký výkon otylého gladiátora, který tu naštěstí v sedě dělá podporu vojákům na dálku. Dobře tu hlásí celou dobu a je zajímavé sledovat vojenský film, který se odehrává nejen v terénu. Asi si to 4 hvězdy nezaslouží, ale pro příjemný pocit a fakt že mi to sedlo jak sviňa je dám.......................moje hodnocení = 7 z 10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První půlhoďka je plná chlapáckých keců ve slabé režiji, takže úvod to celkem zabije. Vystřihal bych fest. Po přistání na Filipínách se situace ale mĕní a dostanem solidní survival až do konce. Jenže Liam nemá charisma a ani to herecky podle mě úplně neprodal. Milo ho totálně přehrál a s Russellem mě nejvíc bavili. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je jedno, zda Russell Crowe coby operátor válečných dronů jen sedí před blikajícími monitory nebo v supermarketu studuje obsah nákupního seznamu, prostě to charisma je neutuchající a nic s tím nenadělá ani závěrečný patos s golfovou holí v ruce. Výsledkem snažení jeho i kolegů (včetně producenta Petra Jákla) je ryzí military jednohubka. Vyjukaný Liam Hemsworth se ocitne s ostrými armádními hochy uprostřed džungle, ovšem akce selže, vojáci padnou nebo skončí jako rukojmí a mladé ucho se ocitá v nepřátelském území sám. Jen s podporou ve sluchátku s hlasem australského držitele Oscara. Nikdo nic dalšího nevymýšlí, ústřední hrdina dostává instrukce i rady, kde a kolik číhá nepřátel. Není to za mě zdaleka tak intenzivní jako u (samozřejmě výrazně přepáleného) kousku Na život a na smrt, nicméně je to hlučné, chlapácké a poctivé, prostě staromódní akce, která se o CGI jen tu a tam otře. Zvukaři dokáží diváka solidně vtáhnout, režisér si měl naopak víc pohlídat tempo. A pár úsměvnějších momentů si taky mohl odpustit. Celkově to od něj chtělo víc odvahy. Hemsworth lehce zaměnitelný. Přesto dietní čtyři hvězdy dám. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno