Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve světě ohroženém slunečním úlomkem letícím k Zemi uvízne osmnáctiletý chlapec cestou na chalupu v neznámém městě. Série bizarních dobrodružství ho donutí postavit se svým největším strachům – smíření se s realitou vykloubeného světa, se sebou samým a se svým otcem. (Artcam Films)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Festivalovej minimal na možnou apokalypsu světa v budoucnu a její vliv na obyvatele jedného známého města a okolí. Nejsem astronom, ale Slunce je plynná hvězda z vodíku a hélia. V jádru dochází k termonukleární reakci, která stoupá obalem k vnějšku a uvolňuje neskutečné množství joulů do vesmíru. Nevím, kde by se jakej hořící šutr či co to bylo vzal jako sluneční fragment, který se utrhl ze Slunce? Když se vrátím na zem, přesněji na pardubicko. Mladý spocený Vincent se snaží s pár korunama v kapse odjed na chatu za kámošema a díky sílícímu vlivu vesmírné události se setkává cestou s podivnými okolnostmi, které ho zavedou na zcestí i nová poznání. Dusnou atmosféru a podivná behaviorální chování vykolejená z tradičního nastavení lidského společenství se podařilo celkem slušně zachytit. Podobenství agrese, smířlivosti, melancholie, apatie v této malé stopáži. Podobné komplexnější snímky ze zahraničí Coherence, Melancholia, Don´t look up. 45% ()

Flexaret 

všechny recenze uživatele

Punkově laděný debut, který nedokáže naplnit ambice které si předsevzal. Asi první věc co překvapí tak je ne příliš nápaditá forma, díky které i vážněji míněné momenty vyznívají nechtěně směšně. Celé panoptikum postaviček působí jako zjednodušená ublížená karikatura našeho světa, čemuž nepomáhají hodně nevyvážené herecké výkony, zvláště pak v případě postav, které jsou generačně starší než protagonista. Konflikty působí vykonstruovaně. Celému skoro bezcílnému putování chybí hlubší poselství než "lidé jsou vykloubená pudově založená zvířata, áááno." ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hospodářský Hospodářský a pokus o dystopické scifi v alegorii zatraceného světa. A sakra divná věc, která se možná někomu bude líbit, ale mě nezaujala. Ten nihilistický chlapec se totiž dostává do úplně zbytečných malérů, které jakožto pragmaticky uvažující bytost asi také odmítnete. Ta vsuvka s webkamerou v garáži byla hooodně divná ale svým způsobem nadějná, škoda, že ty dvě nepředvedly víc (Bára Voříšková). Nejhorší ze všeho jsou dialogy mezi Vincentem a jeho kamarádem v telefonu! ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Aktuální téma je v punkovém debutu Alberta Hospodářského zpracováno odvážně a neotřele, zároveň však i nestrukturovaně a zmateně. Upocená a dusná atmosféra Pardubic a jejich okolí je předána rozhodně sympaticky, výsledek je však až příliš podivný jak pro diváka očekávajícího artové podobenství, tak pro vyznavače sžíravé satiry. Více zde. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Hodně alternativní snímek, který určitě není pro každého a musím se sám přiznat, žel daný styl neseděl ani mně, a to mám artové snímky rád. Nejvíc se mi líbila scénka s babičkou ve vlaku. Z traileru to teda vypadalo daleko lépe a konzistentněji. Výsledkem je pro mě rozbitý a nefungující film plný nepřesvědčivých hereckých výkonů. Za mě teda zklamání. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Scénář filmu byl oceněn v soutěži FILMOVÉ NADACE v roce 2020. (NADACE)

Související novinky

Finále Plzeň začne 22. září

Finále Plzeň začne 22. září

08.09.2023

Film-iálový inter-kino-vizní festival. Jen na Finále uvidíte průřez kompletní českou audiovizuální tvorbou – filmy a seriály, které jsou v kině, v televizi nebo na internetu. Kromě projekcí je… (více)

Reklama

Reklama