Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Attta 

všechny recenze uživatele

Z celé série Byl jednou jeden je tenhle můj nejoblíbenější. Tohle je prostě nadseriál pro děti, protože nejen si dokáže získat dětskou pozornost, ale dokáže dotyčného skvěle zabavit i pobavit. Dokonce, i teď v dospělosti bych se na to klidně podíval. Velice naučné, skvěle se na to dívá, a skvělá hudba:) ♪♫ Jasných 5 ***** :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Změna hodnocení ze **** na **. Asi jsem si to spletl s Životem, protože tohle je hodně chabé. Zhuštěné informace vychrlené jedna za druhou, ale blíže se jim nic a nikdo nevěnuje, je to jak nějaké zrychlené shrnutí učiva za minulý měsíc během pěti minut - zbytek dílu zabere většinou třískání po hlavách několika hlavními postavičkami mezi sebou a přejíždění a kopání do nohou, což ale nemá vůbec nic společného s vyprávěním historie. Je vidět, že v Životě se už autoři naučili, jak to dělat. ()

Reklama

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Dětský animovaný seriál který muselo vidět snad každé dítě, protože neznám žádnou základní školu kde by ho nepouštěli jako doplněk při výuce. Není divu když všechna ta témata ze všech těhle seriálů Byl jednou jeden... mohla souviset se skoro s každým předmětem, tohle je navíc důkazem toho že ať sebevíc obsáhlejší učebnice můžou být  nemusí vám ani (zdaleka) vysvětlit věci tak jako stručné vysvětlení obohacené troškou humoru nebo ještě lépe praxe. Možná že mnozí určitě rádi zapomněli, přišlo jim to trapné a přešli k (zajímavějším) filmům nebo seriálům ale já jako někteří jedinci naopak si myslím dodnes a už napořád že to trapné nebylo naopak zajímavé svým stářím které jde na té krásné animaci vidět, tou varhaní hudbou od skladatele vážné hudby pana Bacha která dokonale vystihuje lidskou existenci a její historii a nakonec tím mistrným  dabingem. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

90 %??? Ale tak to hádam nie ;) Síce som aj ja na tejto edukatívnej rozprávke vyrastal a je to naozaj pekná a náučná cesta za dejinami ľudstva v jednoduchej animovanej podobe vhodnej pre deti, ale zas nič také svetoborné to nie je. Pre detské oko diváka to naozaj odporúčam, ale predsa len som z toho akosi už vyrástol :) A okrem toho, nechytá sa to na Bol raz jeden život. 75 % ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Poněkud nešťastně zpracovaná část skvělé edice Byl jednou jeden..., která bohužel působí dost nevyváženě a někdy i neuspořádaně. Zajímavé pasáže, které obvykle nebývají dlouhé, se vám snaží prezentovat ohromné množství zajímavých dat a údajů, které člověk sotva stačí zpracovat, aby byly záhy vystřídány dosti zdlouhavými a i dost nudnými fyzickými souboji hlavních hrdinů. Nevyváženě působí místy i některé historické epochy, kde se seriál u některých méně důležitých pasáží zastavuje až zbytečně dlouho a naopak některé velice významné události vynechává, nebo zmiňuje jen tak na okraj. Celá sága je pak zakončena apokalyptickým dílem, který líčí osud Země v těch nejhorších barvách. Nakonec sice přijde poučení, které si je asi třeba neustále připomínat, ale že by mu musel předcházet celý díl o tom, jak se lidstvo utopí v odpadcích a Zemi zničí nukleární válka, nepovažuji za zcela nezbytné. Malým dětem to asi něco dá, ale jinak to zas tak velkou vzdělávací hodnotu nemá. Je to víc zábavné než poučné a to je škoda. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama