Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

5 minút rekapitulácia a potom šup do vesmíru. Štvrtá epizóda o potvorkách so strieľajúcim ostním je tak iná. Humor až na suché hlášky počítača prenechal miesto vážnej atmoške a ja nenamietam. Má to svoje muchy, zaujímavosti prezrádzajú pôvod záberov z vesmíru, mlčiaci hudobný doprovod je na škodu, 10 minút zas navyše a má to len po páre kriterov! Ostatné fajn, posádka neslúži iba ako obedár, prišla mi uveriteľná, semtam síce strohá, za to rieši skutočné otázky a nepúšťa sa do zbytočných skopičín (ignorujme poslednú). Charlie prespal v putujúcej schránke pol storočia, stále je to ten istý vypleštený sympaťák a John Steel? Ten sa zmenil od základov a ich spoločný rozhovor mi dokonca zafungoval na city. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Critters" sú malé, nenažraté mimozemské potvory. V prvých dvoch častiach títo zubatí votrelci terorizovali americké vidiecke mestečko Grove´s Bend. Boli to dva zábavné, béčkové horrory. V treťom pokračovaní sa presunuli do nájomného domu na veľkomestskej periférii. To už ma až tak moc nebavilo. No a v diele s poradovým číslom štyri sa vrátili tam odkiaľ prišli, do vesmíru. Dej sa odohráva v roku 2045 niekde v kvadrante planéty Saturn. "Critters 4" je najslabší a najnudnejší diel z celej série. * ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Amatérské vykrádačka Vetřelce, kde se režie jen snaží navnadit nějakou tu atmosféru vesmírné lodi, na které řádí tajuplný potvory z Vesmíru. Bohužel ta vesmírná loď připomíná spíše nějakou fabriku než loď. A co je ještě horší, že Crittersáci se objevují fakt dost sporadicky. [2232. hodnocení, 71. komentář, 25%, 395. nejhorší film] ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

je rok 2045, posádka vesmírné lodi v naší sluneční soustavě narazí na modul plující prázdnotou ve kterém objeví našeho známého chlapíka Charlieho z předchozích dílů, do modulu se dostal omylem, poté co musel na planetě zemi před mnoha lety umístit poslední existující vejce druhu crittů do speciální schránky uvnitř modulu jelikož vesmírné zákony nedovolují zcela vyhubit jakýkoliv intergalaktický druh, vejce proto musí být zajištěna. Tento cenný náklad se ale teď dostává na palubu Charlieho zachránců, ti však nemají nejmenší tušení o tom jaké nebezpečí si právě zavlekli na loď. Asi nejslabší díl ze všech, oproti předešlým dílům zde není ani špetka humoru nebo napětí, herci otřesní (teda mimo Charlieho, ten ušel) a critteři jsou bohužel v celém filmu vidět jen na pár chvilek (to mě nakrknulo nejvíc). Ještě upozorním že se jedná spíš o sci-fi thriller než o horor, doporučil bych maximálně trpělivým divákům sci-fi žánrů, jediné co můžu pochválit je celkem solidní tísnivá atmosféra vesmírné lodi. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Spíše nostalgie, než objektivní hodnocení, ale tenhle film pochází z období mého dětství / puberty, kdy jsem nekriticky sjížděl vše, co mělo byť jen z dálky nálepku horor. Druhý díl této série byl vlastně můj první horor v kině, pokud nepočítám Vetřelce v těhotenství mé matky :D, takže prosím omluvte sentimentální pohled. Na druhou stranu film spíše těží z odkazu prvních dvou dílů, než ze samostatné životaschopnosti, ale už jednička naznačila, že tady nemůžeme brát všechno zcela vážně, což se u čtyřky dodržuje více než hojně :). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Jediný film zo série, v ktorom príšerky nedisponujú schopnosťou vystreľovať smrteľné ostne. (beso74)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama