Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom co mi tu vlastně děláme. O filmových nadšencích, pro něž je film smyslem života a pokud ne tím hlavním, pak určitě jedním z nejdůležitějších. Po posledních filmech Eddie Murphyho a vlastně i Stevea Martina jsem trochu tušil, že to nebude vtipné, ale spíš trapné. O to víc mě překvapilo, že tomu tak není. Frank Oz natočil svižnou a především zábavnou komedii. Komedii bez buranského humoru, bez nechutností, ale přesto hodně vtipnou. Každý kdo si jen zkusil natočit svůj amatérský filmeček, nebo každý kdo o tom snil, těm všem musí být tenhle film obzvlášť blízký. A jednou až budete točit kinotrhák, pak si všimněte tváře Stevea Martina na konci promítání. Toho užaslého výrazu jak se jeho sen stal skutečností, jak diváci tleskají a nadšeně kvitují jeho dílo, jak sám pociťuje kouzlo filmu se vším co k tomu patří. Nebýt film jedním ze smyslů mého života a nebýt do něj tak zapálený, možná bych tuhle komedii zařadil do průměru. Ale proto, že přesně ukazuje to o čem sní každý filmový fanoušek, to mě utvrzuje v mém 4hvězdičkovém ohodnocení. Tahle nějak asi točí Rodrigues, za pár šupů přenáší svou vizi až na stříbrné plátno. Jen na to asi neodchytává své bratry mexické uprchlíky :o) ()

T2 

všechny recenze uživatele

$2.148 presne toľko stojí film ..., k čomu sa aj ja teda prikláňam lebo aj za takúto sumu sa dá točiť čo viem z vlastnej skúsenosti. Film ako celok funguje dobre a len lepšia doladenosť chýba k tomu aby to bola fakt jazda neviazaného humoru, vďaka zaujímavým scénkam a príbehu o tom ako sa dá natočiť film za pár korún a v zložený štábu plného laikov a utečencov z Mexika. Prečo potom keď sa darí nenatočiť film "Falošné kabelky a ninjovia" a konečne Steve Martin a Eddie Murphy v komédii čo má niečo do seba. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $66,384,775Tržby Celosvetovo $98,625,775 ()

Reklama

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

ON:-Takže ty s ním spíš? ONA:-Áno. ON:-Takúto odpoveď som nečakal. ONA:-Takže vidíme sa večer? ON:-Jasné.... Možno nie je komédia, ktorá by každého príjemne potešila. Ale je to mega zábava, so skvelými hercami z nich samozrejme celému filmu kraľuje nielen Steve Martin ale samozrejme Eddie Murphy. No a krásna Heather Graham sa musí páčiť každému! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Především Steve Martin ukazuje, že když chce dokáže napsat opravdu vtipný scénář a Eddie Murphy ukazuje, že když chce, umí hrát. Jeho dvojrole je výborná. Krásnou děvkoidní roli má Heather Graham. Základem je ovšem Martinův brilantní scénář s úžasnými dialogy a gagy. A závěrečný film Padělané kabelky a ninjové stojí taky za to. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova strestena a moderni variace na Eda Wooda, ale pobavit se u toho da perfektne. Pribeh je docela originalni, jsou tu zajimavy napady, par perfektnich vtipu a Eddie je v dvojroli dokonalej, hlavne coby Jiff. Sice ke konci uz nepatrne dochazi napady a konec je klasickej happy-end, ale ja se celou dobu perfektne bavil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama