Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

E-Fox 

všechny recenze uživatele

Povedených komedií není moc, tak buďme rádi za Trhák pana Bowfingera! Steve Martin ví, že všechny filmy stojí 2 184$ a přesně za tolik hodlá natočit ten svůj. A Eddie Murphy, slavný herec, který má hrůzu z mimozešťanů, v něm hraje, aniž by o tom věděl. A to všechno s úžasnou nadsázkou. Prostě "skvjééélýýýý skvjéééééélýýýýýýýý!!!" ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý pokus o crazy komedii. 1) Párkrát jsem se usmál, ne že ne, takže to snad komedie byla. Vydržel jsem u tohohle přiblblého filmu až do konce, což je samo o sobě z mého pohledu pochvala._____ 2) 38letý Eddie Murphy se ve své dvojroli docela vyblbnul, i když už to není, co to bylo o deset let dříve._____ 3) Dále mě zaujali 29letý Jamie Kennedy (člen štábu Dave) a 25letý Kohl Sudduth (člen štábu Slater)._____ 4) Pobavil mě název filmu Chubby Rain stejně jako český překlad sekty MindHead jako Čistohlavci._____ 5) Alespoň jsem se dozvěděl, co vlastně od nás mimozemšťani chtějí: What did this alien want from you? Kit Ramsey: She wants to inhale my gonads! Gonáda je párová pohlavní žláza, pokud to nevíte. ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

pohodova a hlavne velmi originalni komedie! neotrely namet dodal samotny steve martin a nebal se prizvat notorickeho pritahovace nizkych navstev a zlatych malin eddie murphyho a to dokonce do dvojrole (vzpomenme na nechvalne prosluleho zamilovaneho profesora). kupodivu vsak ed nehraje privni housle, houslistou n°1 je bobby bowfinger, ed wood prelomu stoleti, toho casu zrovna v dolni casti karierni sinusoidy. a skrabe se nahoru za kazdou cenu. bobby v tom proste umi chodit a ukazuje nam, jaxe taky da tocit film, za minimum nakladu s nejvyzsimi ambicemi. nojo, ukecany pseudointelektualni komorni retra dokaze tocit kazdej, zejo hrebejku. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Původně jsem film sledoval jako názornou, i když přepálenou sondu do života začínajících režisérů, jenže nakonec mě scénář Steva Martina dostal. Skládá se ze zvláštní směsice nadsázky, hořkosti, absurdity a ulítlosti. Scénu s klapajícími podpatky v garáži považuju za skvěle vymyšlenou a geniálně zahranou. Postavu Heather Graham, pragmaticky budující kariéru zase za výstižně štiplavou. Eddie Murphy po všech těch Zamilovaných profesorech a Svatých mužích znovu prokázal, že je výborný herec. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jeden z ála filmů, na něž mě, po letech naprosté absence vědomí o jeho existenci, nalákal trailer. A nebylo to špatné, svým způsobem poměrně originální, s nějakým tím ostrým prstem, píchajícím kolem sebe (sekta a její vliv na celebrity). Bylo to zábavné, ale nejvíce mě překvapilo, že všechny, včetně zřejmě hlavního taháku filmu, tedy Eddieho murphyho, s přehledem převálcovala skvělá Heather Graham. S její postavou bych rád někdy točil film. 3.5* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama