Reklama

Reklama

Kaskadér Colt Seavers (Ryan Gosling) býval hvězdou svého oboru, dokud se při jedné obzvlášť náročné akční scéně cosi nepokazilo. Následkem nekontrolovaného pádu z velké výšky skončil Colt s pošramoceným tělem i egem. Rozhodl se dát filmovému průmyslu definitivní sbohem, a dokonce kvůli tomu dal kopačky krásné a nadějné režisérce Jody (Emily Blunt). Po roce poflakování mu ale otrne, a tak celkem vděčně přijme nabídku ambiciózní producentky na roli dubléra akční hvězdy Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson) v připravovaném ambiciózním sci-fi filmu. Když se ale dozvěděl, že ten film točí jeho bývalá láska Jody, určitě si řekl: „Kdybych to býval věděl, tak bych sem býval nechodil.“ A to není jediný malér. Celé natáčení míří do kytek, protože klíčový herec Tom Ryder se vypařil neznámo kam. A Colta pověří jeho nalezením, protože umí rány rozdávat i přijímat a nikomu nebude chybět, když i on náhodou zmizí. To vše rázem postaví Coltovy životní priority na hlavu. Uvědomí si, že mu svět filmu strašně chyběl, že režisérka Jody je jeho životní láska a že když nenajde hvězdu jejího filmu živou a práceschopnou, možná jí to zničí kariéru. Na jednoho obyčejného kaskadéra je to hodně slušná nálož. Protože jak sám říká: „Nejsem hrdina, jsem jen dublér.“ (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (253)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jestli Kaskadéra něco definuje, tak rozhodně je to láska k dělání filmů. Leitch zřejmě do určité míry vzpomínal na to, co sám ještě před pár lety dělával. A vzpomínal s velkou chutí, Fall Guy funguje parádně po akční, komediální i romantické stránce. Gosling znovu ukazuje, že je škoda, jak málo se v kinech vyskytuje a Emily Blunt, no, kdo z nás by se pro ní nenechal párkrát zapálit, že? Celý snímek je hlavně pocta k řemeslu a to si myslím udělá z filmu klasiku. Teď ještě ty Oscary pro kaskadéry by to chtělo, ju ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vlastně se moc nedivím že to u diváků moc neuspělo, ten film pořádně neví pro koho chce být - zkouší kombinaci filmu o kaskadérech pro fanoušky filmu, romantiky pro holky, a na to lepí nepříliš funkční kriminální příběhovou linku pro fanoušky přiblblých akčních komedií. Docela se výsledkem zabaví všechny tři skupiny, ani jedna ale neodejde úplně uspokojena (snad krom těch holek protože Goslingova figura pořád vypadá jak kdyby prošla Photoshopem - čemuž odpovídalo genderové složení těch pár diváků v sále).A ani jedna rovina není moc dobře prodejná... no snad jen ta kriminální linka, kterou trailery kupodivu dost ignorovaly. I když je na filmu tou nejslabší částí, na to se snad lákat dalo. 7/10 ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pokud bych film měl charakterizovat jedním slovem, je to ENERGICKÝ. Kaskadér je totiž dokonalá směsice pozitivní feel good pohody, precizně podané interakce mezi hlavní dvojkou a akce zabalené v osvěžujícím motivu ze světa tvůrčího filmového týmu a kaskadérů. Má to sice “jen”  nějaký základní příběh, “jen” průměrnou akci a vlastně ani humor není tak úderný, jak jsme u Leitche zvyklí z Bullet Trainu, ale celý tenhle obyčejný balík je prostě tak odlehčeně podán a podtržen hereckým uměním sladké Emily Blunt a charismatického Goslinga, že by byl hřích nehodit tu 4. hvězdu navíc. Jasně, akce mohla být údernější a nápaditější a hlavně humoru mohlo být více, mohlo se víc hláškovat a trochu se v tomhle ohledu utrhnout z řetězů, ale i tak je film jako celek stále dost uspokojující zábava s pěkným, barvitým a drahým vizuálem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Fall Guy je čistá filmová zábava. Koncept vychází ze stejnojmenného osmdesátkového seriálu, proto i dnešní film pomrkává nostalgicky po té tehdejší estetice. Film ve filmu, který tu štáb točí, jakoby z oka vypadl dobové sci-fi Metalstorm: The Destruction of Jared-Syn. Každopádně dnešní zážitek bohatě vytěžil z celé té směsi laskavého pohledu do zákulisí, současně vyhajpovaného charismatu Ryana Goslinga (schválně, kdo má dneska větší sexy kredit, Ryan nebo Jason Momoa?) a insajderského pohledu na formální vtípky, kdy i střih, montáž a celá mizanscéna reaguje na popkulturní odkazy v dialozích. Pro cinefily je to plnohodnotný zážitek, ale ani ti diváci, kteří si půlky referencí nevšimnou, si to v klidu můžou užít. #čsfdprojekce ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pocta náročnému kaskadérskému řemeslu a zároveň parádní akční komedie s výraznou romantickou linkou. Gosling jede na 110%, Emily nikdy nebyla hezčí a Leitch ukazuje, že prostě umí a je hrdý na práci svou i svých kolegů. S menšími výhradami hlavně v přepálené stopáži a trochu zbytečně překombinovanému konci, ale rozhodný palec nahoru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Emily Blunt mala dosah na tvorbu svojej postavy, k čomu uviedla: "Všetci sme ju vytvorili spolu, v pôvodnom scenári bola totiž dosť prísna a tvrdá režisérka." (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se promítají scény z natáčení. Zároveň se tam promítá také scéna s trailerem na film „Metalstorm“. (griph)

Související novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Reklama

Reklama