Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

gemi 

všechny recenze uživatele

Začíná to naprosto dokonale, tedy jako vážně se tvářící film s vážnými herci, u kterého se ale ohromně dobře bavíte, á la Růžový panter. Murray i Dreyfuss dokonalí. Do první třetiny je to pětková záležitost. Pak se to ale začne kazit, protože postavy začnou karikovat, a ještě se přidá taková ta debilní "pozor-toto-je-vtipné" hudba. I přesto ale platí, že je to skvělá komedie. (Druhé zhlédnutí, první 27. 7. 2009) ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je neskutočne úžasný komik, pri jeho recitovaní "his favourite poem" som sa skoro pocikala od smiechu. Aby ste mi porozumeli - predstavte si Billa, považovaného za šialeného, pred skupinou psychoterapeutov, pri tom ako vraví: "Roses are red, violets are blue, I'm a schizophrenic, and so am I". Tých situácií však na mňa bolo priveľa, čo si vyžiadalo strhnutie jednej hviezdičky. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Super, svižná komedie od Franka Oze s Billem Murrayem a Richardem Dreyfussem. V podstatě je to skvělá připomínka toho, proč dneska některé komedie nefungují. Protože tady je zápletka až směšně triviální, ale Murray s Drefussem si to dávají jak bozi. Možná by někoho mohlo napadnout obsazovat do komedií skutečně kvalitní herce a ne béčkové standup komiky a seriálové herce. Viz třeba nedávný Lovebirds, tohle bylo ještě několikanásobně jednodušší. 8/10 ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Opět mě Bill Murray přesvědčil o tom, jaký je to dobrý herec, jelikož jsem mu to, co hrál opravdu věřila. Díky němu jsem dala o hvězdičku víc. Myslím, že bych s ním asi taky občas ztratila trpělivost, ale byl tak krásně neškodný, že bych asi byla ráda, že je můj pacient a posléze třeba můj přítel. Občas takový nesnesitelný andílek..:-) ()

svik 

všechny recenze uživatele

Je to typ komedie, která se líbí snad všem. Murray se skvěle vetřel do vysoce postavené rodiny a všechny tam rozhádal. Byla to parádní podívaná. Vždycky má největší rozum otec, tak to má být. Murray se umí vždy skvěle zabydlit v jakékoli roly, je to jako Dany de Vito. Smál sem se až do polední chvíle a to i v titulkách, kde bylo závěrečné zhodnocení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Julie Hagerty byla jen o 10 let starší než její filmová dvera Anna. (HellFire)
  • Poslední film Rogera Bowena. (HellFire)
  • Leo Marvin je psychiatr, jehož děti se jmenují Anna a Sigmund. Jedná se samozřejmě o odkaz na světově proslulého psychiatra Sigmunda Freuda a jeho dceru, dětskou psycholožku Annu Freud. (HellFire)

Reklama

Reklama